bubuka visszater üzente 13 éve

na, akkor elő a farbával! Kicsoda, mikor, milyen körülmények közt, hány percig volt klinikai halál állapotában, ki és hogy állapította ezt meg, hány értékelhető tanu van, mit csináltak h visszahozzák?
Mi a bizonyíték rá h természetfeletti esettel állunk szembe?
Mi a bizonyíték rá h pont a kereszténység istenségei/szentjei/lényei avatkoztak közbe?
gyerünk!

Ha ilyen különlegesen sikeres és szakszerű életmentés volt, akkor nyílvánvalóan születtek szakcikkek a megfelelő orvosi szaklapokban! linkek? Legalább a címek, és a folyóiratok számai, dátumok?
gyerünk

ha ugyanis egy közel lehetetlen esemény történt - pl. 10 percnél tovább volt hipotermia, csökkentett vérnyomás, szív bypass és egyéb beavatkozások nélkül, és visszahozták agykárosodás nélkül, ÉS EZ IGAZOLHATÓ, akkor már van miről beszélni.

Ha mindezek nincsenek meg, akkor sajnos a történet hitelessége finoman szólva is megkérdőjelezhető. Pont annyira fogok neked (főleg neked, pokol hangjai...) elhinni bármit is bemondásra, mint te másnak azt h elvitték az UFOk. Végre TÉNYEKET szeretnék látni a beccszóra kommentjeid helyett! Dáváj!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubu.

Pedig itt te nem értesz valamit de azt nagyon.
Akkor sem ha egyszerűbb már nem is lehetne.
Ilyen képességekkel nem tudok embert mutatni aki túlélte volna például a gyerekkorát.
Inkább megjátszod az okoskodó nem értőt, mint valódi nem értésről lenne szó.
De ezzel csak a nagyon ostobák kerülgetik a nyilvánvaló vereségük beismerésének szégyenét.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nyáron kórházban nagyon kevés a hipotermiát okozó lavina Budapesten.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

@Z: és mi a következő? milyen szépen énekelnek a kórusok a templomban, TEHÁT amiről énekelnek az valóságos...?

harmadjára írom le: továbbra is a gyógyszert keressük a placebó között. eddig ilyet nem találtunk. többször nem szeretném leírni, úgyhogy ha lehet ezúttal értsd meg.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

hipotermiával sokkal több is lehet, a rekorder 80 percet volt halott, igaz egy jéglavina alatt

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ott több volt mint három perc.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Gondold at szolasainkat!Legtobb valamilyen bibliai bolcsessegen alapszik.A szimbolumaink,zenei kulturank,irodalmunk,epiteszetunk,az europai,es nyugati gondolkozasmod mind magan viseli a keresztenyseg jegyeit.Ha kisopornenk a nyugati civilizaciobol mindent,ami a keresztenyseghez kotodo,nem maradna mas,csak nehany szemettelepre valo ramaty.Hogyan johetett ez letre,es maradhatott fenn 2000 even keresztul?A probalkozasok ellenere miert nem lehetett megszuntetni ugy mint temerdek mas vallast?Mi az a hatalom a kereszteny vallas kozossegekben,ami bunozoket tud gyokeresen megvaltoztatni?Egyhazam-es mas kereszteny kozossegek is-folytatnak "borton missziot"melynek segitsegevel naponta vegeznek csodat.Visszaeso bunozoket megvaltoztatnak jo emberekke,melyet semmilyen buntetes,es semmilyen pszichoterapia,vagy tudomanyos eljaras nem kepes megtenni.Nem lattam sohasem Istent,de meg Jezust sem,azonban az emlitett labnyomok letenek,itt jartanak egyertelmu bizonyitekai.En is keresem az igazsagot,de tudomasul veszem,hogy annak megismerese korlatokba,-az emberi ertelem,tudomany-korlataiba utkozik,s a tuloldalon levo dolgok elfogadasahoz hitre van szuksegunk.A hitben jartas vagyok.Igy hiszek benned is Bubuka,hogy jo szandeku ember vagy,bar nem ismerlek.Hiszek a holnapban is,pedig nem sokkal tobbet tudok rola,mint hogy hetfo lesz a neve,s gondolom nem jon semmi kozbe.Hiszek,mert hit nelkul borzaszto sivar lenne az eletem.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A Jezuska ajandekozas,es mesek engem is zavarnak.Sok kereszteny Jezusrol mint gyermekrol beszel.O tortenelmi szemelyiseg,aki felnott,es halalaval egy ,az egesz vilagot megvaltoztato vallast alapitott.O ma mar nem Jezuska,hanem Jezus,a Krisztus.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Persze!Ez az esszeru,csakhogy a tapasztalatok neha attorik az esszeruseg hatarait.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

akikből pont annyi van a Jézuskahívőknél is, csak őket senki nem számolja.
így lesz szép a statisztika.

juteszembe: a halott feltámasztása nem lehetetlen - csak épp kevesebb mint 3 percig lehet a klinikai halál állapotában... persze, kell hozzá egy orvos is, különben Jézuska nem tudja feltámasztani.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Pont mint a halottak.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

Pont mint a homeopátiások...

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Bubuka!Nem tudom,hogy van-e gyermeked.Ha van,es volt mar komoly betegsege,akkor megertheted azt a katarzist,amit egy apa atelhet gyermeke megmenekulesekor.Ha nincs gyermeked,vagy meg nem kellett sulyos betegsege miatt aggodnod,akkor kerlek rakd le a cipodet,meg a zoknidat,es allj meg egy pillanatra!Ez igazan nem vicces helyzet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubi.

A fiam olyan betegségkombinációt élt túl amit elölte senki más.
Már engem is felkészítettek a halálára a kórházban.
Három nap és három éjjel imádkoztam az ágyánál.
Meggyógyult, és nyüzsögtek körülötte az orvosok.
Még az orvostudományi egyetemről is kihozott egy hölgy néhány tanítványt, hogy megnézzék a Dávidot.
Nem tudták, hogy mitől gyógyult meg de nem is nekem kellett elmondani ők mondták, hogy orvosilag a Dávid esete csoda.
A zárójelentésébe is bekerült.
Ha azt mondod, hogy ami a fiammal történt az legenda akkor én azt mondom, hogy te vagy hazug.

A hölgy akinek meg a gyermeke életre kelt szintén ebbe a kategóriába esik, és egy gyülekezetbe járok vele.
Ha meg az orvos is hitre jut az esettel kapcsolatban aki a hlál időpontját megállapította, akkor a te cinizmusod az az emberi hülyeség amit érdemes a tudatlanság áltudományos színezete és az abban való kéjelgésed miatt kinevetni.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

sajnos az ilyen történetek csak a keresztény legendárium részét képezik, nem pedig a valóságét..
persze egy ilyen "Cinikis és roppant kritikus ember" akinek "a hülyeségek leleplezése és közzététele különös élvezetet okoz" biztos gondosan utánajárt a pokol hangjai meg az óriások igaz története között

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ja.

És ez független attól, hogy hiszed-e vagy sem?
Még maga az orvos is hitre jutott miatta.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

halott gyermek életre kel... az igen...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubi.

A te elképzelésed gyermeteg.
A hit alapulhat egy hír hallatán, de tapasztalatok alapján is.
Vannak akik eljönnek a gyülekezetbe és olyan változásokat, és csodákat élnek át amik ellent mondanak a megszokott fizikai törvényeknek, ellent mondanak a világban megszokott folyamatoknak, és egyeznek a bibliai csodákkal.
Ha pedig Bibliai csodák nem fordulnának elő, ha nem lennének olyan orvosi esetek ahol a halálos beteg meggyógyul, vagy a halott gyermek életre kel a Jézushoz való könyörgésre, akkor neked lenne igazad.
De, hála Istennek nincs igazad, még ha becsukod is a szemed, hogy őszintén letagadhasd Isten valóságát.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Nyilvan ez nem bizonyitek Isten letezesere,bar felveti a kerdest,hogy a nem sokkal alabbvalo erkolcsi elveket hirdeto istentelen kozossegek miert nem mukodnek hasonlo hatekonysaggal.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

és azért mert jól elvagy a kórusban, ez bizonyítja h létezik a Jézuska meg a szentlélek... egy kissé gyermeteg, nemde?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Kornyekunkon van nehany 6-8 ezer tagu kozosseg,melyeknek tagsaga kozel 50%-ban egyetemi diplomaval rendelkezik.(Legtobben a kornyezo korhazak,vagy egyetemek tanarai-orvosai-kutatoi.)Meg nem talalkoztam olyannal,aki csupan a kozossegert jarna heti rendszeresseggel az istentiszteletekre hit nelkul.Ezekben a kozossegekben vannak moderatorokkal vezetett beszelgetesek is,ahol aktivan kozremukodnek.Orszagjarasom tapasztalata,hogy kozossegem tagsaga az USA-ban rendszerint magassan muvelt.(Szemben az otthonival,ahol mintegy 5%-nyi a diplomas.Ez Romaniaban,es a jugoszlav utodallamokban,illetve Kelet Europaban meg ketsegbeejtobb.)A muveltek aranya forditottan aranyos a babonas vallasossag aranyaval.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Egy gondolat a kozossegrol:Az elmult hetvegen korusommal vendegszerepeltunk ket Los Angeles-i kozossegben,s igy hianyoztam az enyembol,ahol rendszerint vezetem a kozosseg enekleset zsebtrombitam harsogo hangjaval.Ma reggel ezzel fogadtak:"De jo,hogy itt vagy!A mult heten az enekles pocsek volt,mert az oregek nem hallottak az orgonat,es bizonytalanul,es ossze-vissza szolt az enek."Pici dolog,de az embernek egeszsegere valik,ha fontosnak erezheti magat.Nem tudom,hogy voltal-e mar kulfoldon hosszabb ideig.Sok honfitarsam panaszkodott az orjito maganyrol az idegen nagyvarosokban.En ezt sosem tapasztaltam,mert barmerre jartam is,kozossegre talaltam.Ez a kozosseg termeszetesen csak akkor adja benefitjeit,ha en is adok valamit abba.(Pl.bizalmat,kedves mosolyt,figyelmesseget,stb.)Barmely kozossegben lehet talalni huvos sarkokat,ahol meghuzodva didereghet a latogato,kulonosen,ha szeme szurkesege a homalyba vesz.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

ez tök érdekes

egyre inkább úgy látom h folyamatos átmenet van az ún. "mérsékelt" vallásosság és a legbanálisabb babonaság között

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Ez utobbit az"onmagat beteljesito atoknak"nevezzuk.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Nem tom milyen menku csapott beled,hogy erolteted ezt a Fogtundert,de en nem vagyok kompetens ebben....Az imadsagainkrol:Aki hittel imadkozik istenehez,az mindenkepp kozelebb kerul az imadsaga targyahoz.1.Amikor megfogalmazza kereset hite istenehez,tisztazza az altal a problemajat onmagaban.(Ezt szamtalanszor tapasztaltam olyankor is,amikor new yorki baratomnak panaszoltam gondjaim,s magyarazkodasom kozben bevillant a megoldas annak ellenere,hogy o kulonos modon hallgatott akkor eppen.)2.Az imadsag kimondasaval elkotelezem magam a kimondott dolog fontossagat illetoen,s igy komolyabban veszem azt a dolgot.3.Amennyiben az elobbiek nem segitettek a problema megoldasaban,kenytelen besegiteni az istenseg,mert vegulis miert ne tenne,ha hatalmaban all....Az 1,2 profit csak akkor mukodok,ha oszinten hisz abban az imadkozo,mig az istenek szamara ez nem mindig alap feltetel.+1.Az imadkozo lelkivilaga egyensulyba kerul,mivel megoldhatatlannak tuno gondjaval meg istenehez is fordult,s igy nyugodt lehet az eredmenyt illetoleg.Ezzel a nyugalommal mar lehet problemat megoldani.Nyilvanvaloan igy mukodnek az "atok imak"annyi kiegesszitessel,hogy az atkozodo rendszerint besegit az istenenek,aki vonakodik rosszat tenni.Az atok erejet fokozza,hogyha a szerencsetlen atkozott kornyezete tudja,netan meg az atkozott is,hogy o egy szerencsetlen atkozott.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

jja, hogy csalni csak neked lehet, elnézést... még a Fogtündér létezésének lehetőségét is elutasítod, annyira megkeményedett a szíved, és elfordultál a szeretetétől. Persze amikor fáj a fogad, akkor kellene a segítsége, de ő csak azoknak enyhíti a fájdalmát, akik nyitott szívvel fogadják. Nekem volt egy rokonom, akinek ideggyulladása volt, de behívta az életébe a Fogtündért, és elmúlt! Az orvosok meg értetlenül álltak a megmagyarázhatatlan jelenség előtt. Azok akik hisznek a Fogtündérben, azoknak 20%al kevesebb szuvas foga van! A szkeptikus fogorvosok meg persze tagadják a létét, mert ettől függ a munkájuk és nem akarják hogy kiderüljön a léte, ezért világszerte elhallgatják a létét.
Na, milyen?
Amikor te mesélsz a Jézuskáról, az nekem pont így hangzik...

Másik:
Szóval, a villámok akkor most "maguktól" alakulnak ki, vagy tervező van mögöttük? Mert az h mi csak drága és bonyolult gépek segítségével tudunk létrehozni mesterséges villámokat a laboratóriumban, épp azt látszik igazolni, hogy egy intelligens tervező kell legyen mögöttük. Hogy gondolhatják az emberek, hogy a természetben csak úgy "magától" jönnek létre, amikor nekünk még egy apró szikrához is egy gondosan megmunkált piezzolektromos kristály kell a konyhai gázgyújtóba!

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Bubuka ne csalj,mert az nem becsuletes!Krisnarol,es a Fogtunderrol meg nem vitaztunk.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Tulsok ismeretem nincs a villamokrol,s igy csak kepzelodom effelol.Talan a legter reszecskei jellemzoen vagy pozitiv,vagy negativ toltesuek,amelyeket a legmozgas osszekever,es az kisulest okoz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubi.

Ezért nem is vagy erkölcsös?

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

"Hogyan kepzeled te a vilag keletkezeset?"
mittomén, nem vagyok asztrofizikus. És nem, a BBang NEM a világ anyagának a keletkezése, csak a meglévő valaminek a felfúvódása.

Most én: Hogyan kepzeled te a villámok keletkezeset?

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

A filozofia azt tanitja,hogy ami nincs,arrol nem lehet vitatkozni,pedig mi már tegnap óta csak a Fogtündérről meg Krisnáról folytatunk vitat,tehat van.... Edd meg szépen amit főztél.

az isteni eredetű erkölcsi törvény legendáriuma meg már a könyökömön jön, hadd ne...

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Bubuka!Terjunk csak vissza egy gondolat erejeig!Hogyan kepzeled te a vilag keletkezeset?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Nemi ismereted hianyos az en ismereteimet illetoleg.Krisnarol nem sok fogalmam van,s igy nehez lenne hinnem benne.Az Istenrol,es Jezusrol sokkal tobb.En sosem allitottam,hogy letuket kozvetlen modon lehetne bizonyitani,csupan kozvetett bizonyitekokra hivatkoztam(organizalt vilagegyetem,genek stabil atadasa,a keresztenyseg mukodo erkolcsi rendszere,stb.)...Krisnarol,es a Fogtunderrol eddig nem beszelgettunk....Bizonyos szempontbol valoban okumenikus gondolkozasu vagyok,bar hitemet nem teszem ossze a megvalto edes semmitteves hiveievel,akik ugy szeretnek mindenkit,hogy orok maganyba zarkoznak,vagy az onmagukat robbantgatokeval,akik nem birnak egy rendes feleseget sem ellatni,s gyilkossaguk reven 70 tudatlan korlatolt vagina utan vagyakoznak.stb....Ki merte a 0 pascalt,es a 0 lument?

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

"pedig mi Istenrol folytatunk vitat,tehat van...."
könyörgöm, ne légy már olyan sérült mint KCS... Krisnáról is vitatkozhatunk meg a Fogtündérről, tehát léteznek....

"Tehat ha valaki ennek ismerete nelkul megeli a szeretet torvenyrendszeret"
örülök h te is az ökumenizmus híve vagy, tökmindegy hogy politeista reinkarnációban hiszünk, vagy világvégeváró monoteisták vagyunk, egyre megy...

"az O letezeset nem akarod elhinni,mert az olyan kovetkezmenyekkel jarna,ami kenyelmetlen-elkepzelesed szerint."
lefordítom: Krisna letezeset nem akarod elhinni,mert az olyan kovetkezmenyekkel jarna,ami kenyelmetlen-elkepzelesed szerint. Na?

könyörgöm, gyere már egy olyan érvvel, amit először átgondolsz mielőtt leírsz. Igen, vákuumut is lehet mérni, és abszolút sötétséget, nulla Pascal, nulla lumen. Mi ebben a nehéz?
Másrészt korábban fennen hangoztattátok, h az általatok imádott istenség létét objektíven igazolni lehet, aztán eljutottunk addig h mégsem lehet. Nos, jól látod. A metafizika bármely lakóinak létét UGYANANNYIRA lehet igazolni v cáfolni, mint a te képzeletbeli barátodét. Igen, boldogabbak, akik Jézuskában, az örök életben meg az őrangyalban hisznek. De emellett idióták is, pont mint a reinkarnációs bohócok vagy az animista fűben-sziklában leledző szellemeket imádók. Mindnek megvan a maga kifacsart logikája, amivel "igazolja" a választott képzeletbeli barátjának a létét.
Természetesen azok létét elveted - épp azon érvek alapján mint én.
Amint a te képzeletbeli barátodról esik szó, ennek a szkepticizmusnak nyoma sincs.
Szóval, hol az objektív bizonyíték?
Az, h előbb elhiszem, aztán odaképzelem, az MINDEN vallásban működő módszer. Nálad is működik. De náluk is. Ha Jézus valódi, akkor Krisna is, ugyanezen okokból.

Továbbra is a valódi gyógyszert keressük a placebók között.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Az isteni aldasrol:Mint irtam volt,Isten a SZERETET.Az a torvenyrendszer,melyet 10 parancsolatkent nevez a keresztenyseg,egy vaza ennek a rendszernek.Az Evangeliumokban,s a Biblia egyeb irasaiban a vaz kotolteset talalhatjuk.EZ A BOLDOGSAG MODSZERTANA,es mukodik vallasfuggetlenul.Tehat ha valaki ennek ismerete nelkul megeli a szeretet torvenyrendszeret,az aldaskent(elet fajakent)mukodik az o eleteben....Ha valaki talal egy kozosseget,ahol e szerint elnek a kozosseg tagjai,igazan aldottnak erezheti magat!En egy ilyen szerencses ficko vagyok.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Meg egy gondolat:Azt rovod fel nekem,hogy csak a kozosseg erdekel,es az igazsag nem.Nekem ugy tunik,h abban mar megeggyeztunk,hogy sem Isten letet,sem nemletet nem lehet bizonyitani.A filozofia azt tanitja,hogy ami nincs,arrol nem lehet vitatkozni,pedig mi Istenrol folytatunk vitat,tehat van....Masik dolog,hogy aminek nem bizonyithato a lete,azt nem letezonek veszed.Van-e sotet?Hogyan bizonyitod a sotet letezeset?Van-e vakum?Hogyan bizonyitod a vakum letezeset?...Az az igazsag,hogy vilag dolgainak millioit lehetetlen bizonyitani meresekkel,megis letezokent fogadod el.Isten kivetel ezek kozt,mert az O letezeset nem akarod elhinni,mert az olyan kovetkezmenyekkel jarna,ami kenyelmetlen-elkepzelesed szerint.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

En javasolnek egy jobbat!Teszteld oket!Ha a melegseget csak az akolbeliekre sugarozzak,akkor csak onmagukat szeretik,s engem csak akkor,ha adok nekik valamit,tehat johet a kovetkezo.A varazslatos kepesseg szamomra nem igazan vonzo.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

egyébként ha már annyira bizonyítani akartok, a legolcsóbb, semmibe se kerülő kísérlet (talén Sam Harris v C. Hitchens találta ki, ha USAban élsz akkor tudod kik ők):
fogok egy papírlapot és egy ceruzát, és leírok egy 20 számjegyű számot
- amelyik vallás híve/követője/papja megmondja, oda térek meg.

ingyen van, és nagyszerű!

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

LINK?

nekem egy másik keresztény a TED konferencia egyik anyagát mutogatta, amiben a négy legmagasabb átlagéletkorú területen kutakodtak, egy Korzikán, egy USA-ban valahol (de nem itt), egy Japánban, utolsóra nem emlékszem. Ő is azzal jött hogy lám a kereszténység csodás hatása.
Ezek a hatások nagyon sok faktornak köszönhetőek: nagycsaládos, 4-6 generációs közösségek, erős közösségi, szociális kapcsolatok, nyugodt életvitel, növényi alapú étrend, és vallási hagyományok ápolása, rendszeres vallásgyakorlás.

sajnos ha azt szeretnéd kimutatni, hogy a kereszténység csinálja a csodát, akkor
-ad1. - magyarázatot kellene adnod h másutt, más keresztény közösségekben miért kevesebb az átlagéletkor (nyilván a felsorolt, akolmeleg tényezők hiánya miatt)
-ad2. - magyarázatot kéne adnod, hogy Hokkaido szigetén a tradicionális _buddhizmus_ követői miért élnek ugyanolyan nyugisan, ugyanolyan sokáig. A vallásnak természetesen VAN kimutatható hatása, de annak nincs hogy melyik istenhez is imádkoznak... (az akolmeleg forrása indifferens)

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Egy masik tevedes az akolmelegrol:A kereszteny nem kereszteny,ha a szeretete csak az akolbeliekhez szol,ugyanis a krisztusi szeretet mindenkire kiterjedo,aki elfogadja azt!

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Bubuka!Egy kis tevedesed volt ismet.Sehol a vilagon,es semmilyen nepcsoportban nincs annyi 100 evesnel idossebb ember-raadasol jo kondicioban-,mint Loma Lindan,es Japanban az adventistak kozt.Ezt a felmerest a Nacionale Geografic vegezte.Raadasken jegyzem meg,hogy Jatszottam a rezfuvos egyuttesukben,mely attol kulonleges,hogy a 48 tagbol 31-nek phd-je van.(kozel 9 eve elek az USA-ban,es 5 eve mintegy 50km-re Loma Lindatol).

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

1. "A szamolas nem stimmel,ugyanis az ateistat nem segiti semmi belso(hit)"
itt csesztél rá, ugyanis bármilyen mérés ami objektíven igazolhatná h a keresztényeknek jobb, nem mutat semmit, Nem halnak meg kevesebben rákban, szívrohamban, autóbalesetben mint mások (a rehabilitációs időszak már más, ott számít, épp a közösség miatt. De továbbra is vallásfüggetlen)
-"s a Krisna hivo onmaga szakallat rangatva akar a betegseg godrebol kikerulni" - a homeopátiás hívők is bizonygatják, az Ő gyógymódjuk az nem olyan mint MÁSOKÉ, az ővék nem placebó. És a valóság, miszerint pont olyan eredményeket érnek el mint a placebó, egyáltalán nem zavarja őket. Akkor is más, ha ugyanolyan. A te vallásod is más, akkor is ha ugyanolyan.
2. nagyon bájos hogy implicite elismerted h neked is fontosabbak a megnyugtató akolmeleg meg földöntúli ígéretek annál, hogy a valóságot ismerd. Mint mondtam, ez különbözteti meg az én fajtámat a te fajtádtól.
3. egy kicsit abszurd a példád, nyilván ha muszlim vagy, akkor még kevésbé örülnek neked a zsidók. A példa az h egy valláson BELÜL hogy bánnak egymással. A keresztény akolmeleg sem a hinduknak szól, hanem a saját hittársaiknak.
Ha voltál kint Ámérikában, gondolom tudsz angolul: http://www.youtube.com/watch?v=ES8rBDQ3ibQ

@Csaba: "Ez ugyanis kizárólag a kereszténységre vonatkozó sajátosság."
Az Ablak-Zsiráf minden amit tudsz a világról?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubi.

Igen kapise, de teneked nem az az élményed volt amiről beszélsz mert akkor mára még hűségesebb követője lennél Jézus Krisztusnak.
Nem minden vallás éli ezt át.
Ez ugyanis kizárólag a kereszténységre vonatkozó sajátosság.
Azt elhiszem, hogy hittél benne de azt nem, hogy a a szívedben tényleg ott volt.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A megallapitasban sok igazsag van.Csak az lehet jo egyhaz,amely meleget araszt -vagy eppen egyhet ado huvost-az emberek fele,hisz az Isten szeretet,s aki nem szeret,az csak kamuzik Istenrol,mert azt sem tudja mi fan terem....Termeszetesen az a bizonyos szeretet,nem csupan kenyeret osztogat,hanem kapat meg keritest is....Nos a zsidokat volt modom megismerni egy even keresztul New Yorkban,ahol egy oreg parkinsonkoros rabbit gondoztam.Ok ugy szerettek engem,mint a szodas a lovat.Pedig erossen gondolkodtam a korulmetelkedesen az elejen.Tudod?A puding probaja az eves.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A szamolas nem stimmel,ugyanis az ateistat nem segiti semmi belso(hit),es kulso(transzcendens)a gyogyulasban,s a Krisna hivo onmaga szakallat rangatva akar a betegseg godrebol kikerulni.Nehanynak sikerulhet....A kulonbozo hitek-az ateizmustol a fundamentalista muslimokig-minositeset maguk a hit gyakorloi adjak.(A puding probaja az eves.)Pl.Van-e valami kegyetlenseg,vagy az altalanos erkolcsi ertekeket athago tanitas a "Leninizmusban"?Azt hiszem nincs.Erkolcsi tanitasa nem sokban kulonbozik a keresztenysegetol.Mire mentek azok a nemzetek,melyekben leninista hatalom uralkodott?(Katyin;Gulag;atnevelo taborok;56-os megtorlas;stb.)Vessuk ezeket ossze azokkal a nemzetekkel,ahol kereszteny emberek szabtak meg a torvenyeket.(Semmikepp nem keverendo a kereszteny allamokkal,ahol bizonyos kereszteny egyhazak politikai hatalommal birnak,mivel a hatalom birtokloi kozze mindig befurakodnak a hatalommaniasok ezekben az allamokban.)Mindazokban az allamokban,ahol torveny szavatolja a szabad vallasgyakorlatot,es az ateizmust,es egyetlen hitet sem preferal,ott a szabadsag csodakra kepesiti azokat.A szabadsag,es a keresztenyseg hatekony erkolcsi tanitasa.Vajon miert nem kepes a majd'ugyanolyan erkolcsi rendszert megtarttatni az ateizmus?

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

"Nem a vallas a lenyeg,hanem az amit a kozosseg adhat"
amelyik akol a legmelegebb, azoknak az istene a valódi?

amikor a környékünkről a kommunizmus végén tömegesen mentek el a zsidó családok Kanadába meg Izraelbe, kész házak meg állások várták őket. Mikor veszed fel a vallásukat? Merthát ha a közösség számít...

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

@Zoli: párdon a közjátékért.
szóval. korábban írtad "Minden ember hisz valamiben,megpedig abban,amiben akar hinni." - itt magadból indultál ki.
Nagyon szépen megfogalmaztad hogy miért jó hinni, "Boldogsagot,remenyt szerez" stb, stb. Ez szép és jó. Csakhogy a magamfajták NEM hinni akarnak a szépben, a jóban, a reményt adóban, a megnyugtatóban. Az én fajtám - ateisták, agnosztikusok, naturalisták, materialisták, szkeptikusok - az IGAZAT, a VALÓSÁGOT akarja, bármilyen is legyen az.

igazad van, a metafizika lakóit " lehetetlen bizonyitani altalanos bizonyitasi modokon", éppen ezért alkalmazzuk rájuk a nullhipotézist - nincsenek.
Lehetetlen bizonyítani hogy a spejzban van egy láthatatlan sárkány, de a nullhipotézis szerint nem számolunk a létével. (Russel teáskannája, google)
Kurvára nem számít, hány ezer ember fogja esküdve vallani, hogy a Szent Láthatatlan Spejz Sárkány megjelent neki, örök életet ígért neki, meggyógyította az anyósa rákját, kimentette egy halálosnak tűnő balesetből, reményt és vígaszt ad neki, meg erkölcsi útmutatást.
Amíg le nem fényképezik azt a kurva sárkányt és le nem mérik a lehelletének a hőmérsékletét, addig pont annyit ér, mint az összes többi.

Természetesen van mód a sárkány - vagy Jézus - bizonyítására. Pont ahogy a valódi gyógyszert is külön lehet választani a placebótól. Csak eleddig a versenyben Jézuska pont úgy áll mint Allah, Krisna, Vishnu, Zeusz és Tapsi Hapsi.
Asszem a szívbeteges sztorit már írtam: egy kupac betegért imádkoztak, egy kontrollcsoportért meg nem. Ugyanannyian haltak meg. NEM, Jézuska NEM gyógyított meg senkit. (vagy mindenkit? akkor minek imádkozni??)

100ból 10 ateista
100ból 10 krisnás
100ból 10 Jézuskás

benned egy fokkal több eszet látok mint Csabában, gondolom felfogod hova vezet ez.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

No ez az,amirol irtam.Nem a vallas a lenyeg,hanem az amit a kozosseg adhat.Bejartam USA 28 allamat-munkam reven-,es meglatogattam mintegy 50 kulonbozo kereszteny kozosseget.Mindegyik ugy fogadott,mint reg nem latott testveret.Elmehetek a vilag barmely sarkaba,s ott testvereket,baratsagossagot,oltalmat,szeretetet kapok.Ez nem reklam szoveg,hanem tapasztalat,amit sajat boromon tapasztaltam,es tapasztalom.Ha nem kell,a te bajod.Nem eroszak a disznotor,csak a diszno szamara.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

jajnee, Csaba, neee. A retardáltság általad művelt fokán is meg lehet érteni, amit már két-háromszor leírtam ezen a fórumon:
IGEN, VOLTAM HÍVŐ, VOLTAK ISTENÉLMÉNYEIM - gy.k. az én szivecskémben is lakott a Jézuska, de aztán átvette az irányítást az agy.

sajnos BÁRMELY vallás képviselője ugyanezt éli át, csak az ő szivecskéjükben MÁS istenke lakik. Kapise?

És nem, nem az ördög téveszti meg őket, hanem téged téveszt meg az ő ördögjük. Na?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Termeszetesen Istennel nem talalkozhatsz ugy,mint a szomszedoddal,de a vacsorajat attol elvezheted,es labnyomait megtapinthatod,arnyekaban megpihenhetsz.Ne torodj a vallasokkal,mert azok csak azert vannak,hogy a hasonloan gondolkozo embereket osszefogjak.Nincs fontosabb szerepuk ennel.Te csak koncentralj a vacsoradra,az enyhet ado arnyekra,s a kozosseg melegere!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubi.

Viszont van egy Isten az égben aki nem a te fejedben lakik, hanem nagyon is valóságos. ő a szíved ajtaja előtt áll és még rajtunk keresztül is kopogtat a szíved ajtaján és ha te beengeded akkor ő bemegy az életedbe és egy kedves vendéged lesz, és veled vacsorál, de ő fogja hozni a vacsorát.
És ez a világegyetem legnagyobb megtiszteltetésének számít.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Az Isten letet,es nemletet lehetetlen bizonyitani altalanos bizonyitasi modokon,s ezert hinni barmelyik verziot.Mit ad neked az istentelenseged?Mit ad az Istenben hivo emberek hite?Nezd meg a kereszteny kozozossegeket,ahol szeretetet tanulunk(van mit tanulni eletunk vegeig),es gyakorolunk.Hitunk atsegit sulyos traumakon,valsagokon.Boldogsagot,remenyt szerez a jelenben,es a jovoben.Ez az en tapasztalatom.Ennek reszleteit olvashatod az Ebredo Szivek kozossegben"Vilaggamenesem Epizodjai"cimen.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

nem is rossz elmélet, csak a kísérlet nem igazolta.
teljesen jó viszonyom volt a szüleimmel, nem váltak el, nem vertek, nem ért semmiféle trauma, nem halt meg hozzám közel álló rokonom (akkoriban), nem volt semmi bajom az egyházzal vagy általában az élettel, és még csak nem is a darwinizmus tehet róla. És mint mondtam, nekem is voltak istenélményeim.

Sajnálom h csalódást kellett okoznom, de azért lettem ateista, mert - horrible dictu! - _gondolkodni_ kezdtem. Az a mese ami elment 6 évesen, már nem le 12 évesen. És az istenélményekről be kellett látnom, hogy az az isten csak a fejemben létezik.

egy hozzám hasonló kijózanodás története, külön ajánlom az említés szintjén szereplő testvér esetét: http://sentimpress.blogspot.com/2009/09/legvarak-ablakabol-foldre-hullani.html

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A tapasztalatok szerint,az ateista gondolkozas rendszerint visszavezetheto az apa hianyra,vagy az apaval valo rossz viszonyra.Mielott kerdeztelek volna edesapad felol,Csabanak megirtam boritekolva,ezt a megallapitasomat.Ha erdekel,bemasolhatom ezt a levelem.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

annyira nem, de közelebb vagyok KCs korcsoporjához

szóval?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Sokat tevedtem?...Nem tud szamolni a kerdezo.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

már nem :)

remek, akkor tudod mi a placebó effektus - a probléma az, hogy nem hívunk gyógyszernek olyasmit, ami nem szignifikánsan hatékonyabb, mint a placebó.

harmadik kérdés:
tegyük fel, van 100 súlyos beteg.
mindegyik kőateista, és nem csinálnak semmit
100ból megmaradnak 10en, 90en meghalnak.

mire következtet ebből, Wattson?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Te ugye nem vagy meg 25 eves?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Az Isten hatalma mellett nem elhanyagolhato hatalma van a hitnek sem.Az az orvos,aki hitet bir onteni a betegebe,a gyogyitas 3/4-et elvegezte.Szamtalan kiserlet folyt,mely igazolta,hogy a placebo eppugy mukodott,mint a draga drog.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

7 éve.

no, de mi a konklúzió?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Sajnalom!Regen meghalt?

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

@Csaba: ez még jobb logika!
aki meg mégis meghalna, az csak nem hitt eléggé!

a kutyaszar meggyógyítja a rákot, tényleg!
ha meg mégse, akkor csak nem ettél eleget!

de a 100ból 10 kérdések neked szóltak, szívesen olvasnám a te válaszaidat is a két kérdésre.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubu.

Én a Bibliát is olvastam, és nem találkoztam olyan esettel, hogy ha valaki hozzá fordult volna ne gyógyult volna meg.
Ahányan hozzá fordulnak mind meggyógyulnak.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

remek logika!
második kérdés:
tegyük fel, van másik 100 súlyos beteg.
mindegyik imádkozik Jézus helyett teszem azt Vishnuhoz.
100ból megmaradnak 10en, 90en meghalnak.

- tehát Vishnu megmentett 10 embert?

egyébként már nem megy, mert nem él szegény.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Azt irod ment.Mar nem megy?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

A 90 halala nem Isten gyilkossaga,hanem az ember altal megrontott harmonia kovetkezmenye,melyet az egeszseg ellen kovetett el.Ez a harmonia a teremtes ota fokozatosan romlik.Ezert nincsennek 3m magas emberek,s ezert el az ember 70-80 evet a korabbi 900 korulli helyett.Az Isten szamara ez a rovid eletszakasz egy pillanatnak tunik,es bolcs elorrelatasaval tudja,kinek erdemes meghosszabbitani az eletet,es kinek jobb engedni a megromlott harmonia kovetkezmenyet.Nemely emberek,akiket tomegek konyorogtek vissza Istentol az eletbe halalos betegsegukbol,hatralevo meghosszabbitott eletukben olyan karokat okoztak maguknak,es masoknak,melyet megelozhetett volna egy csendes elalvas(halal),melybol visszakonyorogtek.Az orokelet,melyet Isten adhat,nem erdem,hanem ajandek,s O annak adja,akinek jonak latja,de az az ember,aki visszautasitja azt orokre megsemmisul.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

imádkozni imádkozott, de egy idő után templomba nélkülem ment. Miért? Most már kíváncsi vagyok a konklúzióra!

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Csak meg ket kerdest engedj meg kerlek!Szeretne edesapad elvinni ismet a templomba?Akar imadkozni kozosen a megteritett csaladi asztalnal?

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

ez egy nagyon fontos momentum, Csaba. Az egész problémakör szive. Nem először hozod fel, és nem először válaszolok rá. Most megpróbálom másképpen:

tegyük fel, van 100 súlyos beteg.
mindegyik imádkozik Jézushoz a gyógyulásáért.
100ból megmaradnak 10en, 90en meghalnak.

Mit jelent ez? Jézus megmentett 10et, az oké. De akkor meg is gyilkolt 90-et?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubi.

A sok csodás történet és a valóság összehasonlítása mindig csalódással jár, ha nem elég erős a hit az emberben
Hogyan lehet, hogy a gyülekezetben valaki imádkozik egy beteg emberért és az azonnal meggyógyul krónikus bronchitisből, vagy rákból vagy vakságból vagy mozgássérültsége nyomtalanul elmúlik és meggyógyultá nyilvánítja az orvostudomány.

Úgy hogy isten olyan módon avatkozik be annak az embernek az életébe, ami a megszokotttól eltérő, és az ismert fizikai törvényekkel ellentétes.

Velem is volt, hogy olyant láttam és életem át, hogyha valaki világi koromban mesélte volna akkor nem hittem volna el.
Gyűjtőnéven ezt csodának nevezzük.
Ha elgondolkodsz rajta vagy hit éled a szívedben, vagy hazugságnak minősíted.
És a te szíved ebbe a hitetlenségbe keményedett bele.
Kár érted, mert hitetlenséggel sem tudsz változtatni Istenen, vagy a csodáknak minősített történeteken.
A materialista tudomány ilyen nevetséges állapotba láncolja a "tudomány" embereit, miközben a valóság sokkal nagyobb és sokkal szélesebb dolgokon alapul, mint amit a tudomány a maga eszközeivel érzékelni és megfogni képes.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

ja, és mi a konklúzió?

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

görög katolikusnak voltam megkeresztelve
sőt, még őszintén hittem is benne, meg éreztem h engem is 'megérint' Jézus

aztán elkezdtem gondolkodni a sok csodás történetről, meg a többi vallás létezéséről.
Hát igen. Ahogy Luther mondotta: "Vernunft ... ist die höchste Hur, die der Teufel hat"

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Bubuka!Kerlek engedj meg egy szemelyes kerdest!Milyen vallas szerint tanitott teged az edesapad Istenrol?Nem baj,ha nem valaszolsz,bar sokat segitene valaszod a helyes konkluzio levonasahoz.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

elnézést, hülyeséget írtam.
Dodd kísérlet nem szimpatrikus, hanem allopatrikus fajkeletkezés

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

ugyan a kreativitás nem mérhető tesztekkel, csak az intelligencia egy aspektusa, de a célnak megfelel. Tehát, 'bonyolultság' = IQ teszt eredménye. Van metrika, lehet összehasonlítani két eredményt, ergo van értelme a kisebb-nagyobb relációnak. Remek!
Ennek fényében meg kell változtassam a 2. kérdésedre adott válaszomat: "NEM", nem tudunk az ember kognitív képességeit meghaladó gépet építeni (de ha pl. sakkban döntenénk el, akkor olyat már tudunk. Ezért volt fontos a mérés módja, köszönöm h tisztáztad.)
Megjegyzés: az IQ korfüggő, pl. egy két éves csecsemő v egy elbutult öreg ezek szerint kevésbé 'bonyolult', mint egy három éves gyermek szintjén álló felnőtt csimpánz (~80 IQ). Ugyanez áll a szellemi fogyatékosokra. De ez csak lábjegyzet.
----------------------------------------------------------------------------------
Dodd kísérletében azért 'hiszem' hogy új faj jött létre, mert teljesíti az új faj definícióját, ezt ő igazolta a cikkében amit átolvastam, valamint a nyomaték kedvéért az eredményeit mások is megismételték.
De a természetben is megfigyelhető a Dodd kísérlethez hasonló, táplálkozási preferenciák miatt kialakuló genetikai elszigetelődésen alapuló, ún. szimpatrikus fajkeletkezés, pl. a Drosophila nigrospiracula, D. mojavensis, D. pachea és D. mettleri esetében. Itt nem érheti szó a ház elejét h emberi beavatkozás történt.

Az istentelenségeim bizonyítékait meg nem kereshetem a fajkeletkezés példáiban (bár nem tartom hátránynak hogy a valóság befolyásolja a világnézetem), ugyanis két-három évvel korábban lettem nemhívő, mintsem tudtam volna mi fán terem az evolúció egyáltalán.


Nos, azt hiszem mindenre válaszoltam. Ha egy kérdést megengednél: ha a 'bonyolultság' mérése IQ teszt által történik, akkor miért emlegetik a kreacionisták a 'bonyolultságot' galaxisok, növények, sejtek, baktériumostorok kapcsán?

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

1.Kiemelek egy tulajdonsagot,pl a kreativitast.Merheto az ismert IQ tesztekkel.2.ismert a mertekegyseg.3.ismertek a hatarok....Itt nyilvan nem az ertetlenseged miatt kerdezel,hanem olyan teruletekre kivansz atterelni,melyeken nem kell valaszolnod a kinos kerdesekre,melynek esszeru valasza,hogy lennie kell egy kozponti intelligencianak(Istennek),aki alkotta a nalanal alacsonyabb fejlettsegu vilagot,es organizalja azt....Miert hiszed el,hogy Dodd kiserleteben uj,allandosult genetikai terkeppel rendelkezo fajt tenyesztett ki?Talan megvizsgaltad az uj lenyek genetikai terkepet?Netan azt hinni akarod ,-mint a nemetek,hogy ubermenchek-,mert istentelenseged bizonyitekait keresgeled?

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

ismét felteszem a kérdéseimet, ezúttal választ is várok.
1. hogy lehet mérni a bonyolultságot? - ide nem blablát várok, hanem egy konkrét tulajdonságot, és annak a _mérési eljárását_
2. mi a mértékegysége?
3. az ember bonyolultsága hány egység?

Ha konkrétan megmondod hogy mi mértékegység és metrika, akkor össze tudunk hasonlítani két dolog bonyolultságát. Addig nem.
Ha nem tudom hogy mérjük a 'nagyobbat', akkor nem tudom megválaszolni hogy egy 60 kilós 8 méteres piton 'nagyobb-e' mint egy 90 kilós 2 méteres tőkehal.

Ha meg tudod mondani, hogy hogy mérjük, mi a mértékegysége, és egy embernek mennyi van ebből a rejtélyes 'bonyolultságból', akkor konkrét példát is tudok mondani. Amíg ezek nincsenek, addig arról beszélünk hogy hosszabb-e a krokodil mint zöldebb?


A Dodd kísérletben pedig a kiinduló populációval nem szaporodó - és ezzel az általam ismert nyolc definíció közül (http://hu.wikipedia.org/wiki/Faj#Defin.C3.ADci.C3.B3) a széles körben használt reproduktív fajfogalmat tökéletesen kielégítő ÚJ FAJ jött létre, akik sehova se korcsosultak vissza (de szívesen veszek peer reviewed tudományos cikkeket ha neked más adataid vannak).
Szeretném kiemelni, hogy a faj fogalma a biológiában és a keresztényfundamentalista zoológiában eltérő. Pl a 'bogár', 'hal', 'bokor', 'gomba' stb. kategóriák NEM fajok.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Az emberi leny bonyolultsagat a kepessegeivel merheto.(Immunitas;tanulasi kepesseg;emocios kepesseg;kreativ keszseg;stb)

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

1.Nem veletlen,hogy mind az emberi,mind az allati tarsadalmaknak van vezetoje,meghatarozo szemelyisege.A bonyolult szervezeteket kell iranyitani,mint testunket,gondolatainkat-jobb esetekben -az agy.(Nemely ember azt a gatyajaban hordja.Van is egy ilyen magyar szolas.)2.Mifele szerkezetrol tudsz,melyet ember alkotott,s bonyolultabb az emberi leny szerkezetenel?3.Nem tudok rolla,hogy a Dodd kiserletekben egy tovabbszaporodasra kepes uj leny jott volna letre.Legfeljebb masfele muslicak,melyek szabadonengedve visszakorcsosulnak a tobbiek szintjere.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

@Zoli: na, ezt a stílust már szeretem! Direkt, egyenes kérdések!
1. Nem tudom;
de talán lehetne ilyet találni
2. Igen.
Persze definiálni kell a bonyolultság mérését, de ha megvan, nincs elvi akadálya.
3. Igen.
Mind természetben, mind mesterséges körülmények között (pl. Dodd kísérlet muslicákkal). Példák speciációra (fajszétválásra)
http://en.wikipedia.org/wiki/Speciation
http://www.talkorigins.org/faqs/faq-speciation.html


Most én:
1. szerinted hogy lehet mérni a bonyolultságot?
2. mi a mértékegysége?
3. az ember bonyolultsága hány egység?
köszönöm.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Nem az az erdekes,hogy valaki ostobanak,vagy bolcsnek tart,hanem az,hogy ki tart annak.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Bubuka!Feltett kerdesedrol eszembe jutott az egyik zartintezet tortenete:Az udvaron,az egyik beteg madzagon huz maga utan egy gyokerkefet.Az arra setalo elmegyogyasz megszolitja:Elvegezte mar a dolgat a kiskutyaja?-A beteg valaszol:-Mifele kiskutyarol beszel?Nem latja,hogy ez egy gyokerkefe?-A doktor elodalog zavaraban,s a beteg lehajol a gyokerkefehez.Megsimogatja azt,s kedvesen mondja annak:-Latod kiskutyam,hogy milyen konnyen atvertuk azt az ostoba doktort?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem tűzokádó sárkány nyelte le.
Hol olvastál te ilyent?
Nem is találkoztam ilyesmivel.
Te biztos, hogy ezen az oldalon olvastad a cikket?
Vagy komoly szövegértési gondjaid lehetnek.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Bubuka!Letezik-e a vilagon olyan jol mukodo szervezet,kozosseg,melynek nincs vezetoje?Letre hozhat-e az ember,egy nalanal bonyolultabb szerkezetet?Letrejott-e a bizonyitott tortenelemben genetikailag uj faj,mely eletkepes utodokat kepes nemzeni?3 kerdesemre 3 valaszt varok.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

kérdéssel válaszoltam - de egyébként, nem, nem gondolom úgy hogy Jézuska faragja a hópihéket.
persze tudom, hogy a világ bonyolult, ezért magyarázatot igényel.
habár isten még bonyolultabb (?), ez egy apologétát sem zavart sose.

de köszönöm a cikket a Leviatánról. Eleddig nem tudtam hogy Jónást nem egy bálna (aminek a torka szűkebb annál hogy lenyelhessen egy embert egészben), hanem egy tűzokádó tengeri sárkány nyelte el, és annak a gyomrában dekkolt három napig.
Hát így már sokkal hihetőbb!

Van még kérdésed hogy miért tartom sültbolond idiótának az összes vallás összes követőjét?*

*- amely vallásoknak van természetfeletti eleme. Természetesen semmi bajom pl a konfuciánusokkal.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubu.
Most éppen te lőtted magad "tökön"
Persze máskor is csak királyi nagyvonalúsággal és lenézve másokat elsiklasz felette.
Zoli szépen sarokba szorított de úgy csinálsz, mintha nem kaptál volna nagy pofonokat pedig jogosan ott a pont sorozat és nem nálad.
De ha kellemetlen akkor ne válaszolj neki.
Vagy lehet, hogy azt hiszed, hogy válaszoltál?

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

Zolikám, a teremtésénél még bonyolultabb teremtő léte pedig még ennél is tágabb határt szab!
Most esetleg próbálj olyan érvet, amivel nem lövöd tökön magad!

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

nem volt kétségem hogy egy olyan (najó, egy pici volt), de egy cikket összeüthetnél róla

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Bubuka!Minden ember hisz valamiben,megpedig abban,amiben akar hinni.A nemet nemzet majd'teljes egesze hitt abban,hogy felsobbrendu lenyek mas nemzeteknel,mert akartak hinni ebben.(Egy reszuk mai napig hisz ebben hiaba bizonyitotta a tudomany az ellenkezojet.)Hinned kell,hogy a munkahelyed nem vitte el a putrikany,s a bezart ajtodat neked kell kinyitnod.Hinned kell,hogy osszel esos,huvos ido varhato,es rovidgatyaban,poloban megfaznal,ha ugy indulnal a napnak.A kerdes az,hogy mit hiszel el.Akaratod korlatai milyen hatart szab meg hitednek.Ha te azt hiszed,hogy a vilag egy felso intelligencia(Isten)nelkul letrejohetett szervezett strukturaba....,nos akkor neked eszmeletlenul tag hatart szab az akaratod.Veled mindent el lehet hitetni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubi.

Úgy gondolod, hogy a cethal nem létezik, vagy úgy, hogy azok a hülyék akik elhiszik a történetet?
Mert én bár nem vagyok múltszázadi ember de elhiszem Jónás történetét.
De énvelem együtt mások is.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

akkor inkább a cethal.
Hé, arról nem írsz cikket? A múlt század elején volt aki komolyan gondolta! Szépen illene a tényfeltáró-leleplező munkásságodba :D

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

És ne feledd.
A Titanicot profik építették, míg Noé bárkája Isten tervei alapján készült.
És a kettő közül az egyiknek csúnya vége volt, holott azt írták róla, hogy még Isten sem tudná elsüllyeszteni.
Most neked kell választani.
mivel mennél ki az óceánra?
A bárkával, vagy a Titanical?
Az egyik megtartja az életedet a másik elpusztítja.
Ma a Krisztusba vetett hit a világban a bárka.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

Zolikám, ez a hívőkre is igaz - BÁRMELY vallás képviselői szembe mennek 'a világ több milliárd különböző istenekben hívő népeivel'

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Egy fecske nem csinál nyarat.
Van még pár milliárd?
Európai és Amerikai felmérésekben igen súlyos vereségeket szenvednek az Isten létezését elutasítók.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Az egesz Fold nepessegeben van egy nehany 100 lelket szamlalo indian torzs,akik az istentelenek uttoroi voltak,s ezzel szembe mentek a vilag tobb milliard kulonbozo istenekben hivo nepeivel.Egy homokszem az oceanok vizet nem szoritja ki.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

űűű, most találtam rá az angyalos honlapodra. Fantasztikus! :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubi.

Pofám?
Vagy nem olvasod az egyébb írásaimat?
Vagy a gyüjtéseket éppen ezen az oldalon?
Te szoptad be a Darwinizmust az összes ostobaságával együtt.
Nem gondolkodsz csak feltétel nélkül elhiszel olyan ostobaságokat, mint, hogy a Majomnak és az embernek közös őse volt, és az összes állítólagos átmenetet Lucitől a modern emberig.
A te "tudományod" a vallás, méghozzá alapokat nélkülöző vallás.
Ha meg vagy szorítva egy egy kérdésben átmész trágárba és személyeskedéssel próbálsz kikerülni a válaszadások kellemetlen feladatától.
Vagy egyszerűen letagadod még az igazságot is.
De volt, hogy a saját korábbi állításaidat másik fórumon megcáfoltad, miközben lenézed azokat akik nem értenek egyet a magad által is véletlenül de határozottan megcáfolt állításokkal.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

ehh, én is hülye vagyok hogy komolyan veszem ezt az egészet.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

@Bátori Zoli: pl. a Pirahã indiánok
egyébiránt ezen az autópályán az a sok vallás is egymással szemben megy.


"Cinikis és roppant kritikus ember vagyok és a hülyeségek leleplezése és közzététele különös élvezetet okoz nekem"
- TE?? Kritikus?? meg leleplezős?? Nem szakadt le a plafon?
Csabám, annyira kritikus vagy hogy az internet összes hoax-át beszoptad, és még van pofád ezt a mondatot leírni?
Azért ez bátor!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm Zoli, Jó látás!!!

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Bubuka!Tudnal nekem mondani egy nepet,amely nem hisz egyetlen istensegben sem?Az az osszes nep a Foldon,akik hisznek istenben mind gyermeteg elmeju,es csupan te,es az a nehany istentelen a felnott gondolkozasu?Nem gondolod,hogy ez inkabb forditva esszeru?Mindenki rossz iranyba hajt az autopalyan,csak egyedul te,es az a nehany elvtars hajt jo iranyba?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubiloszaurusz.

De van!!!
Azzal együtt, hogy te egy ostobaság miatt hitetlen lettél, igen is számít a hit és a sok átélt élmény.
Annyi Istennel kapcsolatos csodán keresztül ismertem meg őt, hogy látom és tagadni sem tudnám, hogy Isten avan.
Cinikis és roppant kritikus ember vagyok és a hülyeségek leleplezése és közzététele különös élvezetet okoz nekem, de mindezek mellett nem tudom azt állítani, hogy nincs isten.
Lehet, hogy te az Isten személyét magadban egy hamis legendák nevű mappába két jobb klikkel beteszed és azzal el van intézve, de olyan élményeken vagyok túl amik alapján nem tudok mást mondani, még ha ki is nevetsz, hogy van Isten.
De a te számodra viszont azt tudom mondani, hogy inkább te is változtass stílust és keresd őt.
Amit tízé vessen tettél az jó.
Ami a hitehagyásodat illeti inkább azt tudnám mondani, hogy akkor ment el az eszed.
A pokolig nekem is volt szerencsém lezuhanni és hidd el létezik a hely. Ha neked és még több millió embernek nincsen tapasztalatod róla az nem azt jelenti, hogy nincs.
Viszont velem együtt sok sok embernek hozzám hasonlóan ugyanazok az élményei mint nekem és ezek történetesen egyeznek a Bibliai leírásokkal.
Most járj utána és most tájékozódj, mert az ottani öröklét igen sok időnek fog tűnni, itt a földön, meg talán már holnap elüt egy ütődött részeg autós és késő lesz a hozzá állásodon bármit is változtatni.
Egyébként ez a Mikolas nevű ember is élt és Jézussal együtt még ma is él de ő nem a pokolban folytatja a létezését.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

Csubi.
A mesének a lényegét sajnos nem sikerült felfognod. Nem a Mikulás etimológiája a kérdés. Utolsó próba: a te istenséged pont olyan valóságos mint a hindunak Vishnu vagy Krisna, a muszlimnak Allah (akkor is ha elvileg ez is abrahamita vallás, bár a résztletek teljesen különböznek) vagy az észak-amerikai indiánoknak Manitou.
Kurvára nem a Mikulás történet részleteiről szólt a kommentem, csupán szerettem volna rávilágítani, hogy a gyerekek körében ismert Mikulás figura valóságossága pont olyannyira megalapozott, mint BÁRMELY vallás saját mesefigurája. Neked éppen Jézuska jutott. Ő pont olyan Mikulás-figura, mint a többi. Nem, nem létezik. Nem, nem létezik, pont ahogy nem létezik a Szentlélek sem, és az 'Atya' sem, Jézuska sem.
A gyerekek erre rájönnek maguktól is, kb. olyan korban mint én - teneked nem sikerült.

Nem, az "istenélményeid" nem számítanak.
Nem, a személyes beszélgetéseid Jézussal nem számítanak.
Nem, a meggyőződésed hogy a fent leírtak TÉNYLEG léteznek, nem számítanak.

MINDEN vallás képviselője állítja, hogy személyes kapcsolatban van az istenével, még én is ezt vallottam 10 évesen - halál komolyan így gondoltam.
Aztán egy idő múlva rájövünk hogy magunkat basszuk át a palánkon. Nálad ez még nem következett be. Mivel nem vagy már pisis kisgyerek, ezért ideje lenne már.

A logikus gondolkodás sajnos kurva messze áll tőled, ezért az esélye sem áll fenn annak hogy felfogd, a tőled különböző vallású emberek "valóságos megtapasztalásai" pont olyan valóságosak mint a tieid, éppen ezért épp olyan hamisak mint a tieid. Ugyanis ha mind igazi, akkor ellentmondanak egymásnak, tehát csak hamisak lehetnek.
Nem, a hindukat nem az ördög téveszti meg, hanem a saját korlátos agyuk - pont ahogy nálad.

Épp ez az oka annak, hogy semelyik kontrollált kísérletben sem sikerült egyetlen vallás hatását sem kimutatni. A Jézuska-hívők pont olyan arányban gyógyulnak meg a rákból, mint a Vishnu-hívők. És pont úgy prédikálják habzó szájjal, hogy az ő istenük volt a megmentőjük.
Közben meg semmi nem történt.



Egy kérdés: hallottál már a placebóról? Tudod mi az?
Nos, a vallás = lelki placebó.


Sajnos ezen sorok egyikét se fogod felfogni, csak magamat okolhatom az elbaszott 5 percért amíg begépeltem ezt, de megpróbáltam nem gúnnyal, hanem értelemmel szólni hozzád. Pedig tudom hogy hiába. További szép napot.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubi.
Adja Isten, hogy itt most megismert Istent és ne maradj meg ebben az elutasító állapotodban mert ezzel a saját családod számára is szélesre nyitod a pokol kapuit.

A Mikulás egy második századbeli gyülekezet Macedóniai vezetője volt, akit Micolas néven ismerünk.
Ez egy népe keresztény gyülekezetet irányított.
Az egyik gyülekezeti tag megkereste őt egy olyan problémával, hogy megházasítaná a lányát de nem tud neki hozományt adni.
Mikolas azt tanácsolta neki, hogy imádkozzék a dolog felől és ő megtesz majd mindent amit kell, és tud.
Adományokat szedett a hívőktől és a maga vagyonából is jócskán megtömött egy pénzes erszényt.
Éjjel elment annak az embernek az ablakához, és az erszényt a nyitott ablakon keresztül behajította a szobájába.
Az erszény éppen a szegény ember cipőjében landolt, és csak reggel vette észre.
A történet sokak tudomására jutott és így terjedt el.
Később a katolikus egyház ünnepet csinált belőle.
Ami manapság mikulás néven van decemberben az már egy más történet.
Én magam is szoktam ehhez hasonló kis "galádságokat" elkövetni.
A feleségem nagyon tud örülni az ilyesmiknek.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

igen, de a parkolóőr tényleg létezik. Épp ezért félelmetesebb mint bármilyen pokolról kitalált történeted.*

* - a népesség szobai fikusznál értelmesebb részének körében

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubi.

A Mikulás is én voltam tavaly.
A Mikulás hozta kifejezés a kereszténységben mást jelent mint a világi szóhasználatban.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

te meg légy jó mert ha nem akkor virgácsot hoz a Krampusz.
ugye megijedtél? na, én is legalább ennyire.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Akkor hagyd abba a gúnyolódást.
Térj meg, és mind te, mind a te házad népe megmenekülsz a pokoltól.
Ott ugyanis nem úriemberek magyarázzák neked a világ dolgait.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

CSabám, ez kezd kínos lenni :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Jártál te egyáltalán iskolába?
A láva minimum 2000 fokos.
Ekkora hőmennyiség a homokból is üveget csinál.
Ha lehetetlen dolgok fognak megtörténni akkor sem fogod elhinni a teremtést, mert nem logikai, hanem érzelmi alapon ítéled meg, ami óriási hiba.
De igazából nálad nem lehet logikát keresni, mert nincs.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

majd ha a vulkánokból tufa helyett üledékes kőzetek hullanak, visszatérhetünk rá :)

Válasz