[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Na figyelj!
Nem állítottam, hogy valódi, hanem azt állítottam, hogy a kormeghatározás veszettül mellé fogott.
Úgyhogy olyant próbálj kitalálni amit én tényleg állítottam.
Érdekel a sztori de állást nem foglaltam.
Mert én sem tudom.
A te álláspontodat meg nagyon romba döntötte egy apróság pedig nagy várat építettél rá!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Na figyelj!!
Linkelj egy TUDOMÁNYOS oldalt, ahol maximálisan alátámasszák a Torinói-lepel valódiságát!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szeretem az ilyen bizonyításokat!! Benne volt a TV.-ben!! Ugye?? Akkor már igaz is!! Szánalmas vagy!!! Azért mutogatják, hogy az ilyen fanatikusok elhigyjék, mint te!! Különben a TV.-ben sokmindent mutogatnak!! Akkor már az tudományos igazság!!! Borzasztó vagy!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ja azért mutogatják a tévében több műsorban is.
Vagy nem is nekem írtad?
8 általános?
Pöckölgeted a pucámat?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mert neked megy a 8 általános végzettséggel!!! 1300 előtti feljegyzésekben nem szerepel a Torinói-lepel, tehát hamis!! Hazugság, amivel félrevezetik a naív embereket!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Haver. Nem megy neked ez a gondolkodás dolog!
Ha egy 11-dik század előtti Kódexben már látható a lepelről készült pontos másolat és a kormeghatározás csak 11-12-dik századot tudta ezzel szemben megjelölni akkor úgy látszik, hogy korunk kutatói és a kormeghatározó módszer mondott csődöt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Van vagy 40 fajta kormeghatározás!! Mind kudarcot vallott szerinted. De csak szerinted!!! Már írtam!! Tanulj sokat, és ne a bibliából, mert az csak egy zagyva mese!! Gőzöd sincs semmiről, csak magyarázol hülyeségeket!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Na erre mondtam hogy úgy viselkedsz mint a bigott vallásos emberek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ja! Akkor a c14-es vallott kudarcot meg az összes többi is amit még alkalmaznak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Megint kudarcot vallot a c-11-es kormeghatározás?" A C 11-es kormeghatározás biztos kudarcot vallott, mert nem létezik ilnyen, te nagyokos!! C 14 az igen!! De nem C14-es kormeghatározással dolgoztak, hanem Radiokarbon kormeghatározással!! Bár ugysem tudod miről van szó!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jézus feltámadása nem példa nélkül való más vallásokban sem. Az egyiptomiaknál Ozirisz támadt fel a halálból, a görögöknél pedig Aszklépiosz története még inkább hasonlít Jézuséra. Aszklépiosz Apollón isten fiaként, de halandóként jött a világra, csodaszámba menő gyógyításokat produkált, többek között halottat is támasztott fel, amiért Zeusz egy villámmal halálra sújtotta, majd megsajnálta és az istenek közé emelte őt.
Bizonyára az ő történetét se lehetett meghamisítani, hiszen neki nem csupán tanítványai de még leszármazottjai is voltak, pl Makhaón, a trójai háború görög tábori orvosa; továbbá Arisztotelész családja is tőle származtatta magát.
Hérodotosz pedig a géták hitéről mondja, hogy szerintük nincs is más isten, csak az övék, aki egykor emberként élt köztük Zalmoxis nevén, (Platón szerint csodás orvos is volt) és azt tanította nekik, hogy nem fognak meghalni, hanem olyan helyre jutnak, ahol az örök élet birtokában minden jót fognak élvezni. Aztán eltűnt 3 évre közülük, (Hérodotosz – nyilván nem Zalmoxis hívő – forrása szerint 3 évig egy föld alatti lakásban lakott) az emberek gyászolták, majd a negyedik évében újra megjelent, és így most már minden tanítását elhitték az emberek, és hiszik, hogy a földi életük után hozzá térnek meg.
Ezek szerint Zalmoxisnak is voltak közvetlen tanítványai földi életet során, tehát az ő történetét se lehetett meghamisítani!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A hitigazságok nem biztosak, mivel nincs rájuk bizonyíték. Hívőik is belátják ezt: nem biztos objektíve hitük tárgya. Nem is tehetnek mást, mivel bizonyítani nem képesek. S csak az lehet objektíve biztos, tehát igaz, amire létezik objektív bizonyíték, a világon semmi más..!!! E belátással egyúttal azonnal belátták, hogy szintúgy NEM IGAZ.
Majd bejelentik: ez az igazság. Ez vagy elmebaj vagy hazugság eredménye lehet csakis... nincs más alternatíva sajnos...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Össze vissz dumálsz marhaságokat!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Teljesen mindegy, hogy mit állítasz róla amíg élő cáfolatok semmisítik meg a fennálló 11-12-dik századra datált számítást addig nem az igazság talaján állsz!
A te állításod sok sebből vérzik.
És nem a vallás állítja azt, hogy a Lepel Jézusé, hanem a római katolikus egyház felvetése, hogy esetleg Jézus halotti lepléről van szó.
Tehát egy feltételezésről beszélsz úgy, mintha a vallás állításáról lenne szó.
Vagyis még az sem fedi a valóságot amit oly nagy igyekezettel állítasz, hogy valaki biztosan állította volna, hogy ez lenne Jézus halotti leple.
Csak azt állítják, hogy valószínűleg az.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Teljesen mindegy, hogy te mit gondolsz! Amíg nem bizonyítják a vallás részéről az eredetiséget, addig csak egy újabb probálkozás a csalás terén!! Már sok ilyen próbálkozást láttunk, hogy félrevezessék az embereket!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem csak én szerintem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Csak szerinted vallott kudarcot a kormeghatározás!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Érdekes vitatkozás ez köztetek.
Szeretnék a témában egy érdekességet mondani.
Van egy Magyar kódex ahol a Torinói lepel pontos mása szerepel.
Ez a Spektrum televízió egyik, a lepelről készült filmében volt ahol világi és nem világi kutatások eredményeit hasonlították össze.
Ezen filmben a szóban forgó kódex idejét jóval a tudományosan megállapított 11-12 századra meghatározott lepel kora előtt keletkezett.
Vagyis ha a lepel a 11-dik században keletkezett akkor hogyan készülhetett róla jóval korábban másolat?
Megint kudarcot vallot a c-11-es kormeghatározás?
Bizony megint!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Három független radiokarbon vizsgálat történt a leplen. A vizsgálat szigorúan a vakpróba elvei szerint valósult meg, egyik laboratórium sem tudta, hogy a nekik megküldött három számozott minta közül melyik származik a lepelből. Arra az eredményre jutottak, hogy a középkorban, Jézus születése után nagyjából 1260-1350 évvel készülhetett a lepel. A tűzvészbeli utólagos szennyeződés legfeljebb valamilyen mértékben fiatalíthatta volna a leplet, de nem hamisíthatja meg olyan mértékben, mint azt a római lepelkonferencián 1993-ban két orosz kutató dr. Andrej Ivanov és dr. Dimitrij Kuznyecov, a moszkvai fizikai-kémiai módszerek laboratóriumának munkatársai bizonyítani szerették volna. A szenesedés során ugyanis kevés füstből származó szén telepedhet az anyagra, a folyamatban az anyag eredeti széntartalma marad meg. Kérdéses a lepel 1503-as forróolajban történő megmerítésének hatása.
Eddig egyetlen minden kétség felett álló bizonyíték (pl. írásos forrás) sincs a lepel 1350-et megelőző létezéséről.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az eddigi megnyilvánulásaid alapján te is az az egységsugarú, bigott vallásos féleszű vagy, aki folyton-folyvást igazolást keres a hitére (hajszolja a nyilvánvaló téveszméket, szeretné, ha azok tudományos elismerést kapnának), mert annyira bizonytalan a saját hitében. Az ilyen csak szégyent hoz arra, amit népszerűsíteni akar!!!!

A vallás!!
1, Kitalációk (magyarul közönséges hazugság/csalás)
2, Hallucinációk és/vagy álmok
3, Tudatlanságból származó félremagyarázás (de amúgy valós észlelés), pl:vagy érez vmit, amit nem tudja miért érzi, de jó érzés, aztán rá fogja, hogy az az isten, vagy legalábbis annak a műve (természetesen mindig mindenki az általa éppen elhitt isten[ek]re keni az érzését), ahelyett, hogy megpróbálná magának megmagyarázni a miértet!!!

A biblia egy bronzkorban irt delirium? Nem tünt fel neked,hogy a bibliaban tök természetes a vérfertőzes, a szex apával, testvérrel? A bigámia? A nőket semmibe veszik, sőt a hires 10 parancsolatban a feleség mint tulajdon szerepel? Nem tűnt fel, hogy tele van rasszizmussal, öldöklessel, állat es EMBER áldozattal? Nem tűnt fel, hogy normálisnak számit a rabszolgaság intézménye? Hogy a pedoféliat sehol nem büntetik? Hogy a mozgássérültekkel is máshogy bánnak? Hogy a hires Jesszuska össze-vissza beszél de a rabszolgaságról ő sem mond egy darab mondatot sem? Hogy megátkoz egy fügefát mert épp nincs rajta gyümölcs? Hogy kinyír 2000 malacot? Hogy Jesszuska soha sehol NEM dolgozott, hanem elősködött és hagyta magat NőKKEL eltartatni? Mond! Ezek nem tűntek fel?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Haver.

Nem sikerült bebizonyítania senkinek sem, hogy csalás lenne de az eredetiségével sem került még tisztába senki.
Érdekes mindenesetre, hogy vannak tulajdonságai amik ellent mondanak a fizika törvényeinek, például, ha negatívban akarják megnézni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A Torinói-lepel egy óriási nagy csalás!! A XII-XIII.században hozták létre, ezáltal teljesen kilehet zárni, hogy az I.sz.-ban jézusnak valami köze lenne hozzá!!!

Válasz