Kónya Gábor üzente 12 éve

én is ezt írtam

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Gábor.
Ha az van a bibliában és sokan tanuk erre akkor az azért van benne mert így látták az akkori szemtanuk. Egyébként a biblia szerint a föld meg nem lapos, hanem gömb alakú.

Válasz

Kónya Gábor üzente 12 éve

"Akkor most következzen egy másik példabeszéd. Van egy csoport, amelyik abban a hitben él, hogy Isten mondta tollba a bibliát. Ezen a csoporton belül van egy kisebb, de annál hangosabb csoport is, akik ráadásként azt is állítják, hogy a biblia szó szerint értendő, és tele van tudományos tényekkel. Azt állítják, hogy olyan események történtek meg, mint például a jeruzsálemi zombi invázió.
"Mt 27.50
Most Jézus még egyszer hangosan felkiáltott, és kilehelte lelkét.
Mt 27.51
Erre a templom függönye kettéhasadt, felülről egészen az aljáig, a föld megrendült, sziklák repedtek meg,
Mt 27.52
sírok nyíltak meg, és sok elhunyt szentnek feltámadt a teste.
Mt 27.53
Feltámadása után előjöttek a sírokból, bementek a szent városba, és többeknek megjelentek."
Persze ennek egyetlen más kortárs dokumentumban sem találjuk említését.

Most jössz te, mint ezen kis csoport hangos képviselője, és a valóságot a bibliában írottakhoz görbíted.

Lássuk a magyarázatod a fenti idézetre!"

érdekes... ha a Biblia beszél arról, hogy nem élő anyagból lehet élő anyag, akkor az egetrengető baromság... ha ugyanezt a tudomány teszi, az már rendben van, az már elfogadható.

Ha hiszünk abban, hogy az élet önmagától jött létre, akkor a feltámadásnak, a feltámasztásnak sem lehet elvi akadálya...

a Föld lapossága nem biblikus... több helyen határozottan gömbnek határozza meg a Földet...

Válasz

Tóthné Fridli Judit üzente 13 éve

Minden emberben felhalmozódik minden olyan méreg,ami meghazudtolja Önmagát.A menekülés=önpusztítás!Soha ne tedd!Ön magad élete,véleménye,kitartása a benned lakozó lélek megfejtése,kitartása,s a lélek megújulása Isteni dícsfényként hatol.Élned,s tenned kell,hogy megmutasd Istennek,Te "vagy"és itt vagy!Itt vagy az életnekMinden adandó pillanat a tiéd,éld meg úgy,ahogy számodra a legmegfelelőbb,s megadatik Önönmagadnak,s eszerint meglásd minden pillanata dicsőülésként fog hozzád térni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ja. Ja. Ja.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

csak keskenyek

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Mégis mindenkinek szabad az út a menekülés felé, és a vészkijáratok mindenhol tárva nyitva vannak.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

Hibátlan amit írtál egyet is értek veled,csak vannak akiknek az utasítás nem mond semmit és ettől szorong.Kedvenc olvasmányom a biblia de más is érdekel ,azért írtam nem teljes az írás mert legtöbb emberben szorongást ébreszt a vallás.Nem tudja,hogy tudja e teljesíteni az elvárásokat.Hisz látod a templomban járó emberek milyen nívóval rendelkeznek,ítélkeznek mint aki Isten lenne.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Judit.

Egyetértek veled.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zsuzsa.

A Biblia az életünkhöz szánt Isteni kijelentés.
A Jajj annak aki..... kezdetű mondatok ebben a használati utasításban azt a célt szolgálja ami az emberélet megvédése okán célszerű.
De nincs benne kényszer, akár romlásba is döntheti magát bárki, de akkor nem jogszerű a gyártó hibáztatása.
Ha megvesz az ember egy sima fűnyírót a gyártó tájékoztatja a vásárlót hogy mennyire örül annak, hogy ezt a terméket választotta, és gaantál is sok olyan dolgot amit az a fűnyíró meg tud tenni, de nagyon rossz terméket választ az akinek a használati utasításában nincsenek benne azok a dolgok amik sérülést, vagy halált okozhatnak.
Így aki elkerüli a finnyásság miatt a használati utasítás veszélyre figyelmeztető részeit és esőben rámegy az elektromos vezetékre, az maga kárt szenved, de igazából a gyártó figyelmeztetését hagyta figyelmen kívül.
Olyan vallások amik nem figyelmeztetik az embereket, hogy mikor vannak veszélyben és mondjuk csak a tetszetős dolgokra koncentrálnak egyszerűen becsapják a híveiket.
Pont olyan mint a kínai piacról venne az ember mindent, amikor meg a silány minőségű árú károkat okoz, mert nem 220voltra, hanem 110voltra tervezték és itt árulni sem lenne szabad az ne csodálkozzon, hogy a karácsonyfája kigyullad és oda a szeretet, meg a fa, meg a lakás, meg a jövője.

Válasz

Tóthné Fridli Judit üzente 13 éve

Csaba szeretnék veled személyesen beszélni.Fontos lenne!

Válasz

Tóthné Fridli Judit üzente 13 éve

Az Isten igéje szent,s mérv adó.Minden egyes szó s igézet amely fennen hordja mindannak a fennen múló Isteni fénynek amely megoldója mindannak a ténynek,ami bennünk él s lakozik.Áldott pillanatokat.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

Na a mai írásom törlendő?Valami olyan amit más nem tudhat?Nem gondoltam hogy más nem mérlegelheti ha esetleg elolvasná amit írtam.Na valahogy ily modon döntenek elég sokan a tiszta látást el se ngedik érni mert hátha valaki elgondolkodik rajta.Nem Jézus itt a kérdőjel és senem Isten,csak a rávezetés a dolgokra és a marasztalás a vallás mellett.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

Olvastam más vallásokból is de sehol nincs szorongattatás mint a bibliában.Jaj annak aki....,hány idézet kezdődik így,félelemre épít,félj!Szerinte ez nincs rendjén.Ijesztgeti a híveit.Valahogy az az érzésem nem akar elengedni ha egyszer megfogta az ember figyelmét.Olyan dolgokra hívja fel a figyelmet nehogy másra akarj gondolni.Ezt más vallásban nem fedeztem fel.Itt kirekesztséget ígér(nem tartozol az aklomban) valahogy kemény kirekesztettséggel jár.Az az érzések itt aki írta a bibliát az valahogy ferdítette a dolgokat.Isten nem ennyire sanyargató,szabadságot ad szeret .Nekem már rég gyanús az írás amit Istentől sugallatnak adnak be annak aki olvassa.Hát nem szörnyű sátánnal vagy ördöggel fenyegetőzni?Vagy megbélyegezni azt aki másként él és gondolkodik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zsuzsa.

Mindenki aki eljutott a legnagyobb bölcsességre isten egyedüli voltáról tudott nyilatkozni.
Salamon, Jézus, és sok bölcs is erre tanította az embereket és egyiknek sem kellett azzal a szóval meghalniuk, hogy félnek attól, hogy mi vár odaát rajtuk.
Sokan jönnek rá azok akiket Jézus megvilágosított, hogy minden más Isten csak egy kreált, kitalált kisebb rendű emberi csinálmány ami nem siethet az emberek segítségére, ha a bennük hívők kétségbe esve is kiáltanak hozzájuk.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

Csaba a vese is tanít!DE akóz hogy a tanítását megértsük tisztának kell lenünk ne legyünk tele emésztetlen dolgokkal a szívünk hangját is csak ekkor érhetjük el.Arról van szó amíg zaklatott valakinek az élete sokat rágódik vagy ideges,a benseje ezt emészti és nem ismeri a hangjait.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

Sátán és ördög.Eről a bibliáról írnak,hogy létezik, más vallás nem ezt alkalmazza,hanem azt szorgalmazza,hogy legyen tudásod,ismerd meg magadat.Az ismeret ahhoz kell,hogy felismerjük azt ami a szellemünkben végbe megy.Sokan észre se veszik és eluralkodik rajtuk a lelkiismeret furdalás,sok rosszat tett másokkal,valóban csufképek lebegnek a szeme előtt de ez csak arra hívja fel a figyelmét,hogy váltania kell nem teheti tovább azt amit addig művelt és szellemileg fejlődnie kell.Voltaképpen Jézus is ezen munkálkodott felkínálta a szellemi eledelt.Előszőris a viselkedést kell megváltoztatni ha gyarapodni akarunk ,sok példát mutat fel erre is Jézus.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Béla.

Például itt van ez az idézet tőled:

"A jelenések könyve minden szempontból irreleváns. Eleve látomásokat ír le, amiket csak egy ember látott. Menj be a pszichiátriára, vagy keress egy LSD-s közösséget, annyi látomást írhatsz le, amennyi csak tetszik, lesznek közte Jézuskáról szólók is, ezt garantálom."

Amikor Jézusra azt mondták, hogy ő az ördögök fejedelmével Belzebubbal űzi ki az emberekből a démonokat, holott ő a Szentlélekkel tette azt, mivel a keresztségnél az galamb képében rászállt és onnan kezdve indult el a szolgálata, elszomorodott, és figyelmeztette a tanítványokat, hogy akik a szent szellem ellen szólnak káromlást azoknak sem itt sem pedig a másvilágon meg nem bocsátatik.
Te pedig a Szent lélek Jánoson keresztül adott üzenetét egy kábítószeres ember hallucinációjának mondod.
Civilizálatlan indulatból sértő megfogalmazással és gúnyból írtad.
Ez rögtön három olyan dolog amivel hozzá álltál a kérdéshez és finoman megfogalmazva nem jó!
Felháborító és nagy neveletlenségre vall.
Nem csoda ha Juditt ennyire felháborodott.
Jó érzésű ember egyszerűen nem viselkedik ennyire bárdolatlanul.
Ráadásul a sértés szándéka azok felé is vastagon látszik az írásaidból akik hisznek benne.
A másik kérdésedre ugyan azt tudom mondani amit korábban és hozzá is szeretném tenni, hogy éppen a Római birodalom katonái Krisztus után hetvenben akik végig pusztították egész Izraelt gondosan semmisítették meg a Zsidó vallás szent iratait és tekercseit amivel kapcsolatban történészek állítják, hogy sokkal több volt mint amit ma olvashatunk a Bibliában.
A halott szentek feltámadásáról szóló feljegyzések nem csak kizárólag keresztény emberek emlékében élt, hanem papokéban is akik az esszénus közösséghez tartoztak korábban akiknek a feljegyzéseit Qumránban megtaláltál.
Jásár könyve, Énok könyve, és egyéb feljegyzések is hiányosan kerültek elő onnan, és ezért megmaradtak vizsgálati tárgynak és ma sem kerülhetnek bele a szentírásba.
Jóllehet Jézus és Pál és Péter is hivatkozott ezekre az írókra, mégsem kerültek bele.
A kor másik híre feljegyzője akit josephus Flaviusnak hívtak szintén írt Jézusról a zsidók története című művében.
Bár jelentős, a kor legnagyobb eseményeként beszélt róla, fogsága miatt nem tudott a csodáiról közelebbi feljegyzéseket tenni.
János írja szintén, hogy:

"De van sok egyéb is, amiket Jézus cselekedett vala, amelyek ha egyenként megiratnának, azt vélem, hogy maga a világ sem foghatná be a könyveket amiket amelyeket írnának."

Így is rengeteg olyan esemény történt amiket belevettek az evangéliumba.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zsuzsa.

Ha bölcsességet vagy tudást kérsz Istentől, akkor nem kígyót fog adni.
Tudást is bölcsességet is kész adni, és örömmel adja, és nem szemrehányással.
Elvezet minden igazsággal, sőt még a veséid is tanítanak.
Persze ne aggódj a tudás évek és évtizedek alatt jön.

Válasz

Tóthné Fridli Judit üzente 13 éve

Béla,köszönöm.Végig gondoltam a töröltetést!Nagyon hiányzott volna mind az,amit ez az oldal nyújtani tud.Elnézést szeretnék kérni Tőled,még ha nem is értünk egyet.Mindenki más,másképp gondolkodik és érez.DE így a jó,így tudunk küzdeni,s a megálmodott világot élni.Én itt tévedtem,nem vettem figyelembe mások érzetét,eszméit.

Válasz

Kázmér Béla üzente 13 éve

"Jézus halálának órájában sok addig elhunyt szent támadott fel akik bementek Jeruzsálembe és ott sokaknak bizonygatták, hogy betelt egy prófécia ami a messiás haláláról szót."

Kénytelen vagyok ismét feltenni a korábbi kérdésemet. A római birodalom abban a korban éppen megszállás alatt tartotta Jeruzsálemet, és rengeteg írásos emlék maradt fenn a római birodalomból. Egy ekkora hatalmas horderejű eseményt, hogy rég eltemetett halottak kiásták magukat, és besétáltak Jeruzsálembe, miért nem dokumentáltak, és miért csak egyetlen evangéliumban olvashatunk róla? Miért nincs erre a bibliától független bizonyíték?

Válasz

Kázmér Béla üzente 13 éve

"Béla egyébként igen közel jár ahhoz a szabadon értelmezett gúnyolódó elméleteivel ahhoz a bűnhöz amit Jézus egyedüli megbocsájthatatlan bűnként jelölt meg."

Mi is ez a bűn egészen pontosan? Szeretném tudni, nehogy véletlenül elkövessem. Arra azért rámutathatnál, hogy melyik hozzászólásom is volt civilizálatlan? Vagy csak az a bajod, hogy a tiédtől egy teljesen eltérő álláspontot képviselek?

Tóthné Fridli Judit: Szerintem ne töröltesd magad, amit írtál az a saját véleményed volt, és ehhez mindenkinek joga van, mellesleg egyáltalán nem húztam fel rajta magam.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

Csaba nagyon jó követed az írást magát a szöveget,de a szövegek nem szóról szóra érzelmezhetőek.Mindenki arat a viselkedésének a beérett részét.Arról biztosít az írás,hogy azt senki el nem kerülheti.Tudod most beszívod magadban a tudást eljön az idő amikor az értelmed másként fog mindent értelmezni,de nem így.Aki gyorsan akar tudni az nem tudja megemészteni amit magához vesz,kérlek mérlegelj is közben és adj időt magadnak a megértéshez.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Imre
Remek kérdések.

Az elsőre azt tudom válaszolni, hogy Isten a sejtjeinkbe, a legkisebb alkotó részeinkbe is bele programozta a feltámadást.
Az emberi lélek pedig halhatatlan.
Mindegy, hogy a hamvakból, vagy a szétszórt testrészek rég elrothadt és porrá vált részeinek egyikékből, de a Feltámadás meg lesz.
A feltámadás több szakaszból áll.
Pál apostol szerit "előszór feltámadunk mi akik a Krisztusban haltunk meg"
Ez szerintem a középső feltámadás, mert előszór Krisztus támadott fel.
Jézus halálának órájában sok addig elhunyt szent támadott fel akik bementek Jeruzsálembe és ott sokaknak bizonygatták, hogy betelt egy prófécia ami a messiás haláláról szót.
Krisztusról írták, hogy a feltámadása után foglyokat, első zsengét vitt a mennybe.
Az első zsenge az aratásnál egy bizonyos mértékegység lekaszálását és begyüstéjét jelentette amihez az aratás kezdetének az ünnepén volt.
Előszór az árpa érik meg, és ezzel kezdődik az aratás.
A feltámadás az ítéletre történik, és azok akiknek részük van a szentek és az első feltámadásban azokat János apostol boldognak mondja.
Azok viszont akik utólag támadnak fel azok már kemény büntetésre támadnak fel
Ezek között vannak a gyermek molesztálók, akikről Jézus azt mondta, hogy jobb lenne nekik ha meg sem születtek volna, gyilkosok, tömeggyilkosok, különös kegyetlenségek, vagy rablási szándékból gyilkosságot elkövető, Istentagadók, és egyéb bűnök miatt a pokolba került emberek lesznek megítélve.
Szodoma és Gomora lakosai például a homoszexualitásuk miatt és az erőszakos magatartásuk miatt lesznek megítélve, de Jézus egy érdekeset mondott Szodomáról.
Könnyebb dolga lesz nekik a szenvedésekben, mint azoknak a városoknak akik hallották az evangéliumot és elutasították a megtérést.

Az angyalokkal kapcsolatban pedig azt tudom mondani, hogy Isten nekik is úgyan olyan szabadságot adott Isten, mint az embereknek.
A Biblia első részében amikor a Sátánban Isten álnokságot talált, éppen azért találhatta benne, mert a Sátán, ( akkor még lucifer = fény hordozó) Úgy döntött, hogy él ezzel a szabadságával és megpróbálja az Isten által felállított rendnek éppen az ellenkezőjét megcsinálni.
Önállósította magát és létre hozott egy autonóm "mennyei" rendet, amibe bele sikerült rántania az angyalok egyharmadát.
Noé korszakában és előtte is, természetes világrend volt, hogy a menny angyalai a földön is és a világűr több pontján is teljesítenek szolgálatot.
Sok próféta megjegyzi, hogy ezeknek egy része elhagyta a szolgálati helyét, és a kezdetek utáni időszakban ami az első ezer évet jelenti a teremtés után, leszálltak a földön és az emberek leányai közül vettek feleséget maguknak.
Vagyis a lázadás kezdetben nem mennyei zavargásokat jelentettek, hanem egy polgári engedetlenséget.
Azt hiszem, a Sátán ugyanúgy érte el ezt az engedetlenséget, mint Évánál.
Látszik Isten nagy türelme, hogy nem haraggal reagált, hanem lehetőséget biztosított először is a teremtményei számára a rendezésre, de ez nem következett be.
Véleményem szerint ekkor terjedt el az, hogy a nagyobb hatalommal rendelkező angyalok magukat Istenként imádtatták az igazi Isten helyett.
Talán ekkor voltak elterjedőben az ember áldozatok, a háborúk, és egyéb olyan dolgok amik miatt nem maradhatott meg az a világ, és az emberek tettei és szándékai a Biblia beszámolója szerint szüntelen csak gonosz lett.
A későbbiek folyamán, még lehet számítani arra, hogy lesznek még lázadások mert a Sátán nem kispályás megtévesztő.
Azok az angyalok akik ma Isten szolgálatában állnak önként teljesítenek szolgálatot.
Egy próféta beszámolója szerint aki tanúja volt egy engedetlen király leváltásának mennyei szférában való megbeszélésekbe belelátva egy olyan jelenetet írt le, amikor a földi király megbuktatására jelentkezőt kerestek.
És egy mennyei lény jelentkezett is.
Szinte majdnem demokratikus formában történt ez a megbeszélés.
A király meg is bukott és így az országa meg tudott maradni egy másik jobb király kezében.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Csak annyit kérdeznék, hogy ha valaki két vagy több helyre van eltemetve(pl. koppány), vagy pl. a hamvai bele vannak szórva a tengerbe, akkor hogyan képzelitek a feltámadását?

Másik kérdésem az lenne, hogy ha az angyaloknak nem volt szabad akaratuk, hogyan tudtak fellázadni Isten ellen?
ezek mindig is foglalkoztattak, de nem válaszol rájuk sose senki. :(

Talán majd most.

Válasz

Tóthné Fridli Judit üzente 13 éve

Csaba,köszönöm.Mindenre valamelyest,fényt világitottál.Csak ennyi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zsuzsa.
Nem ír ilyent a biblia.
De azt írja, hogy:

" Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, akik e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogyha ezekhez valaki hozzátesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra.
És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, és azokból amik e könyvben megírattak."

Tehát aki szabadon értelmezi annak az élete veszélyben forog.
Te sem örülnél, ha kimásolná valaki a te beszédeidet a fórumodról és azt terjesztené, hogy te bevallottad magadról, hogy tolvaj vagy, mert az ő szabad értelmezésében te ezt mondtad.

Béla egyébként igen közel jár ahhoz a szabadon értelmezett gúnyolódó elméleteivel ahhoz a bűnhöz amit Jézus egyedüli megbocsájthatatlan bűnként jelölt meg.
Most tényleg jobb lenne az ő számára, ha hallgatna és inkább kérdezne vagy a véleményét civilizált emberhez méltón fogalmazná meg.

Válasz

Tóthné Fridli Judit üzente 13 éve

Sziasztok.Igen igazatok van.Beismerem,hogy túl reagáltam a dolgokat.Így még nem cselekedtem.Inkább én töröltetem magam,kissé szégyenlem,hogy ily formában tettem megjegyzéseket.Elnézést kérek Bélától.Még megvárom a visszajelzését és töröltetem magam.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

A biblia kódolva van, amit megért egy egyszerű ember az annak is íródott,és ahogy fejlődik az értelem úgy lesz több dolog érthető,Nem egy helyen azt írja az idézet végén az írás,értse ki ki a maga értelme szerint.Ha nem ez lenne szellemi katasztrófa következne be.Vannak kik a rossz értelmezést még terjesztik is,hogy ez a valóság.Na ez bűn,de még valakire ráerőltetni, katasztrófa.

Válasz

madarasiné zsuzsanna üzente 13 éve

Sziasztok:Judit aki gyógyít az másikat ne hordja le és ne tiltsa el innen,vagy esetleg a betegeid érték el céljukat, hasonlóvá váltál,és ma holnap te szorulsz gyógyászra.Nincs az a törvény ami által kötelező mindenkinek a bibliát úgy érteni mint a másik érti,nem is kötelező élni a hittel.Szerintem vitatkozni megvitatni a dolgokat azt itt lehet.Mindig az elvárásokból fakad a vita,fogadd el a másikat annak ami,vagy csak tanítani tudod,példát nem tudsz mutatni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Béla.

Ami a János jelenésekben van az nem látomás, hanem egy elragadtatott álapotban átélt több külön álló élmény csomag, aminek egyes élményei több korábban élt próféta leírásával egyezik meg.
Tehát korábban mások is látták azt amit János is.
János nem látomásokat írt le, hanem olyan dolgokat amiket szín józanul látott, sőt direkt mutatták meg neki mennyei lények.
A kérdésedre pedig először a te általad feltételezett elmélet megcáfolásával kezdtem, de ha hiány érzeted van akkor a korábbi javaslatom szerint nézz körbe a netten és nem csak kortárs irodalomra fogsz rábukkanni, hanem mai dokumentumokra is.

Válasz

Tóthné Fridli Judit üzente 13 éve

Béla!Utoljára írok neked.Kérlek lépj,lépj ki ebből az eltévedett önmazohimusból.Ha kettő napon belül,ír neked valaki."bárki"Viszavonok mindent.Addig semmit nem mondhatok.Valahol igazad van!De Valahol közöm van,hogy ki vagy te!

Válasz

Tóthné Fridli Judit üzente 13 éve

Ugyan miért?Tudom ,hogy ki vagy!Egy utolsó megszállott gonosz!Állj le!!!!!!!!!!!!!!Hülyének nézel,ugye?!Nem vagyok az!Ja!!! És van közöm!!!

Válasz

Tóthné Fridli Judit üzente 13 éve

Milyen érdek fűz téged a Gyurcsánnal történő könyvekkel kapcsolatban,kedves Béla?!Te is hozzá járulsz a terjesztéséhez?Töröltesd magad!!!MOST!!!

Válasz

Kázmér Béla üzente 13 éve

Semmi közöd ahhoz, hogy ki vagyok én.

Válasz

Tóthné Fridli Judit üzente 13 éve

Kázmér Béla.Miért nem vállalod fel az arc profílod?Tedd meg!!!Lássuk,hogy ki vagy te!?

Válasz

Tóthné Fridli Judit üzente 13 éve

Frissités a hibák!Kissé felturbóztam magam.A jelenések könyve jelentéktelen számodra?!Szerintem te menj be a pszihiátriára!Nem veszed észre,hogy mindenki ellened szónokol?Egyáltalán,olvastad te a bibliát?!Felháborító ahogy cselekszel!Emberekkel foglalkozom,gyógyítok Jézussal,daganatos betegeket.Miind az mit állítasz nem mérvadó!Töröltesd magd a rendszerből!Felháborító,ezt már nem tudtam súlykolni!

Válasz

Tóthné Fridli Judit üzente 13 éve

Kázmér Béla.A jelenések könyve jelentéktelen számodra?!Szerintem te menj be a pszihiátra!Nem veszed észre,hogy mindenki ellened szónokol?Egyáltalán,olvastad te a bibliát?!Felháborító ahogy cselekszel!Emberekkel foglalkozom,gyógyítok Jézussal,danatos betegeket.Mind az mit állítasz nem mérvadó!Töröltesd magad a renszerből!Felháborító,ezt már nem tudtam sulykolni!

Válasz

Kázmér Béla üzente 13 éve

A jelenések könyve minden szempontból irreleváns. Eleve látomásokat ír le, amiket csak egy ember látott. Menj be a pszichiátriára, vagy keress egy LSD-s közösséget, annyi látomást írhatsz le, amennyi csak tetszik, lesznek közte Jézuskáról szólók is, ezt garantálom.
Az "egyéb helyeket" elfelejtetted konkrétan nevesíteni, de nem is ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy én kortárs dokumentumokat kértem egy konkrét eseményről, erre te a bibliát hozod a biblia igazolására.
Gúnyolódnom meg felesleges lenne, én csak egyszerű dolgokat kérdezek, ti teszitek magatokat nevetségessé a válaszaitokkal.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Béla.
Egyébb helyen is van olyan olyan dolog, hogy egy korábban ekhunyt szent megjelent valakinek és nem csak a Mátéban, másrészt pedig A jelenések könyvében is látta János, auzt, amikor a tengerből és a pokolból kijönnek a halottak.
De akár a neten is szétnézhetsz, mert elég sok dokumentált eset van amin még gúnyolódhatsz.

Válasz

Kázmér Béla üzente 13 éve

Tőled is szívesen fogadom a magyarázatot a lenti bibliaidézetre. Hogyan lehetséges, hogy a kortárs dokumentumokban nyomát sem látjuk annak, hogy hirtelen egy rakás halott kiugrott a sírjából, és beszaladt Jeruzsálembe?
A Star Wars pedig nem a vallásom, én kizárólag a tényeknek hiszek, látom neked sem sikerült összetársítanod a két példázatomat.

Válasz

Tóthné Fridli Judit üzente 13 éve

Szia Kázmér Béla.Egy kicsit elvont a gondolkodásod.Én hiszek,s tudom,hogy van túl világ,de amit Te vallasz egy megálmodott,megteremtett oly világ,ami még a mi világunkban nem létezik!Ezt a Star Warst hitette el veled!Térj vissza a földre,s reménykedj,hogy minden mi adott,az tényleg Isten műve!!!

Válasz

Kázmér Béla üzente 13 éve

Akkor most következzen egy másik példabeszéd. Van egy csoport, amelyik abban a hitben él, hogy Isten mondta tollba a bibliát. Ezen a csoporton belül van egy kisebb, de annál hangosabb csoport is, akik ráadásként azt is állítják, hogy a biblia szó szerint értendő, és tele van tudományos tényekkel. Azt állítják, hogy olyan események történtek meg, mint például a jeruzsálemi zombi invázió.
"Mt 27.50
Most Jézus még egyszer hangosan felkiáltott, és kilehelte lelkét.
Mt 27.51
Erre a templom függönye kettéhasadt, felülről egészen az aljáig, a föld megrendült, sziklák repedtek meg,
Mt 27.52
sírok nyíltak meg, és sok elhunyt szentnek feltámadt a teste.
Mt 27.53
Feltámadása után előjöttek a sírokból, bementek a szent városba, és többeknek megjelentek."
Persze ennek egyetlen más kortárs dokumentumban sem találjuk említését.

Most jössz te, mint ezen kis csoport hangos képviselője, és a valóságot a bibliában írottakhoz görbíted.

Lássuk a magyarázatod a fenti idézetre!

Válasz

Tóthné Fridli Judit üzente 13 éve

Ezt nem hiszem,nevetséges!Istenem,még vannak küklopsz emberek?!!!!?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Gábor.

Ezek nagyon magasan képzett analfabéta emberek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tudod vannak még analfabéta emberek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem viccelnek, olvastam őket.
Bár nevetséges, de azért van ennek is egy kis anyagi vonzata, és Lapos a föld feliratú sapkákból és pólókból iszonyatos mennyiségeket adnak el a rajongóknak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Még szerencse, hogy itt Nem a Star Wars és a tudomány vitája zajlik, hanem a Biblia és a mai feltételezésekre épülő tudomány összehasonlítása.
De egyenlőre úgy néz ki, hogy a mai tudomány áll a Star Wars rajongókból.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ekkora hülyeséget! :D Ugye ez csak vicc?

Válasz

Kázmér Béla üzente 13 éve

Tegyük fel, hogy a Star Wars-t egyenesen Isten diktálta tollba George Lucasnak. Tegyük fel továbbá, hogy a hívők többsége metaforikus értelemben olvassa ezeket a történeteket, viszont van egy kisebb, de annál hangosabb csoport, akik szó szerint értelmeznek minden mondatot. Ekkor jönnek a Star Warst metaforaként értelmezők, és rámutatnak, hogy tudománytalan dolog szó szerint értelmezni, mert tele van hibákkal, például van benne egy olyan mondat, hogy a Millenium Falcon a Kessel futamot kevesebb mint 12 parsec alatt tette meg; ez az állítás teljességgel hamis, mert a parsec nem idő, hanem távolság mértékegység. Erre a szó szerinti értelmezők kifacsarják a mondatnak eredetileg szánt jelentést, és rámutatnak, hogy a Kessel futam egy aszteroidamezőben zajlik, és a Millenium Falcon csupán megtalálta a legrövidebb utat, ergo a leggyorsabban jutott célba.
Nos, ebben a hipotetikus univerzumban, ahol a Star Wars könyveket Isten igéiként tisztelik, melyik csoportnak van igaza?

Elárulom a helyes megfejtést: a harmadik csoportnak, a Star Wars ateistáknak, mert lehetsz akármennyire jó padawan, a valóságban sosem lesz belőled természetfeletti képességekkel bíró dzsedi mester.
Mint minden példabeszéd, tudom, hogy ez is sánta sok helyen, de reménykedem benne, hogy kihámozod mire utalok vele.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bubi.

Amint mondtam.
Nem klerikális alapokon állítják ezt, hanem tudományos és összeesküvés elméletek alapján és a Bibliát csak használják.
Ezt te is könnyen megláthatod benne.
Ráadásul rosszul használják és az egyik riportalany emlegette.

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

akkor használd a fordítógépet, hajrá
http://tinyurl.com/32z74c7

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Érdekes olvasom a blogjaikat és nem találok semmilyen közös vonást ezzel az állításoddal.
Nem éppen klerikális megközelítést alkalmaznak!
Sőt inkább egy nemzetközi csalást emlegetnek.
Ha valamelyik általam nem olvasott anyagrészben hivatkoznak is Bibliai leírásokra, ezek az emberek akkor sem a Bibliára alapozzák az elképzeléseiket.

Nem tudom............Egész nagy szervezetnek tűnik.
Ekkora pénzt hoz a konyhára egy összeesküvés elmélet és én a kis fizetésemmel csak úgy tengődöm, ki kéne találni egy elméletet nekem is.
Például, hogy a szakállas emberek nem is léteznek, csak el akarják hitetni velünk, hogy szakállasok és ettől az akaraterőtől lebénulnak az önakaratukban a környezetükben előfordulók és nem is a valóságot látják, hanem az ebből mára már szervezetté alakult HAARP program segítségével besugározzák a jóhiszemű embereket és ezért látunk annyi szakállas embert.
Biztosan a borotvagyártók állnak a jelenség mögött!

Válasz

bubuka visszater üzente 13 éve

te szerencsétlen, a Flat Earth Society éppen hogy BIBLIKUS alapon hiszi a lapos földet...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Flat_Earth_Society

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nos ezek szerint a komoly tudományos intézetekben is vannak akik laposnak hiszik a földet.
Ez nem keresztény sajátosság.
Pedig már Pitagorasz is kereknek írta le a földet.
Míg kortársai lapos földről gondolkodtak, addig a kor hajósai körökre osztották és hosszúsági fokokra az ismert világot, ráktérítővel és egyenlítővel.

Válasz