Csupaszmajom Béla üzente 13 éve

miért a pünkösdistákat fel kellet volna hívnom, mind egy szálig, hogy lássam , hogy tényezők és sokan vannak, én azt hittem látszik, rajtuk igen is.
tehát nem nem hívnám fel. de azért más lenne látni, hogy van e nyoma nekik, mint emberek akit felhívjak. még mindig a nem hívőkre gondoltam. érted még makettezőknek is van weboldala, pl, vagy lehet róluk ÁLLÍTANI valamit azon kívül hogy hejj de sokan vannak hejj de felhívja e a másik.

:D:D
belátnám, hogy ha én nem ismerem ezt a kört, de míg pl a pünkösdistákra hivatkoztál megnevezéssel, meg biztos vagyok benne, hogy adtál volna linket is, ha keveselltem volna, itt a felhívnád egyesével a mondanivalód?.

ja közbe ezek szerint legalább olvasni megtanultam? köszönöm :D

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Béla.
Kikeresem a telefonkönyvből.
Felhívod mind egy szálig?

Válasz

Csupaszmajom Béla üzente 13 éve

aranymókuskám!
akkor visszaolvastam

"én:"És ez még csak nem is vallás, vagy hit kérdése, sok hívő van aki érti és ezzel szemben maximum ha mutatóba tudsz hozni pár furcsa embert aki mondjuk teljesen ateista és evolúcióellenes."

te:Barátom. hetven ezret csak Magyarországrmól tudnék azonnal hozni,"
ez a alá a sor után írtad be

de persze ha rákérdezek akkor mér nem?
fantasztikus vagy.
amúgy arra hoztam fel, hogy igen is nem állítható, hogy ez "materialista eszmével fertőzött" tudomány, ha egyszer sok hívő is fel fogja, és bocsánat, hogy kíváncsi voltam egy állításodra, a nem hívő tömegekről, akik elvetik, de akkor többet nem fog előfordulni. most az egyes videók nem izgatnak. pláne, hogy pl ha valaki matematikus az azt jelenti, hogy nem hívő?

meg ha nem is
"maximum ha mutatóba tudsz hozni pár furcsa embert aki mondjuk teljesen ateista és evolúcióellenes."

szóval nem attól lesz valami igaz ha sokan, vagy attól hamis , ha kevesen, de azért ha van egy tudományos állítás amit sok nem hívő és hívő elfogad vele szemben egy másik amit sok hívő és egy-két nem hívő.

attól ez első nem lesz igaz, de a második egy csatlósától azt hallgatni, hogy az első az ideológiailag elfogult...
remélem ezért még Te is belátod ennek humoros voltát, be nem vallod de otthon hátha belátod.

:):)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Béla.

Elsőre is mondtam, hogy hívőkről beszéltem és ismerek nem hívőket is akik kissé magasabb iskolákban tanítanak mint a fa iskola.
Íme:

http://bibliaestudomany.network.hu/video/videok/az_evolucio_matematikai_lehetetlensege


http://bibliaestudomany.network.hu/video/erdekessegek/mgis_isten_teremtette_az_letet


http://bibliaestudomany.network.hu/video/erdekessegek/az_intelligens_tervezes_jovoje

Tudom, hogy nehezen érteni magyar beszéd, de próbál meg vissza olvasva erteni információt.

Válasz

Csupaszmajom Béla üzente 13 éve

könyörgöm alássan leírom még egyszer nem hívőket kérdeztem, amit mondtál. a szabad keresztény meg a pünkösdi egyház az nem az. legalábbis úgy tippelem. és igen körülbelül ennyi információ elég is lehetne, nem teljes listát kértem. de érted, kör, csoport, pont , mint a pünkösdisták, csak nem hívők.
elhiszem, hogy lehet, hogy tudsz valamit és csak direkte nem mondod, de az szerintem inkább téged minősít akkor, hogy a te állításodra amire merészeltem udvariasan rákérdezni, pontosan ugyanannyit tudsz mondani, mint én a valóban olcsó viccemmel.

csak nem tudom miért lepődsz meg ha ezek utána te állításaid is olcsó viccnek hatnak :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Béla.

Pont uhyanolyan ostobaság azt kérned, hogy ide soroljak fel hetven ezer embert akik nem fogadják el Darwin elméletét, mint olyanokat írni, mint te, hogy tudomásod van olyanokról akik farkasembert láttak.
Persze a párhuzam élő példa és akár te magad lehetsz ezzel önmagad paródiája, hiszen az evolúció is pont annyira nincsen mint olyan ember aki farkasembert látott és nem horrorfilmben.
A hetvenezer ember gyűjtő neve pedig például a szabad-keresztények, vagy a pünkösdi egyház.
Azok létező csoportok nyilvántartott emberekkel, míg te csak olcsó vicceket tudsz felmutatni.

Válasz

Csupaszmajom Béla üzente 13 éve

ugyanaz: ugyanakkora valóságtartalmú
párdon

Válasz

Csupaszmajom Béla üzente 13 éve

tehát akkor szerinted is mindkettőnk által felvetett csoport létezése, és megléte ugyanaz, ha már egyenlően kezeled.

köszönöm, köszönöm
ez szebb volt, mint amire számítottam! :D

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Béla.

Ha felsorolod azt a 80 000 embert aki látott farkas embert akkor én is ide írom azoknak a tömegeknek a gyűjtőneveit akik rengeteg olyan ember tömörítenek akik nem fogadják el a Darwini evo rendszert.

Válasz

Csupaszmajom Béla üzente 13 éve

jah csak azt hittem van valami nyoma ezeknek az ezreknek, én meg ismerek 80 ezer embert aki látott unikornis háton farkasembert élőben. hű de most én is de informatív voltam, ha kíváncsi lettél volna rájuk. de hagyjuk akkor.
szerencsére ebben az országban, meg euróba nagy részén azért elég elfogadott, úgyhogy még tepernetek kell ám. amúgy ha az evolúció szó halásakor sót dobsz át a bal vállad fölött, egy ember, a világon valahol belátja, hogy az evolúció hazugság, de ezt a biológusok titkolják!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bocsi, helyesbítek:
Az ateisták egy része.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Béla.
Pedig én róluk beszéltem főként, még be is idézted a mondatot.
De tény, hogy azokon kívül még az ateisták sincsenek kibékülve ezzel az elmélettel.
Lehet, hogy olyan közeget sikerült kialakítani a materialista oktatási rendszerrel a szocializmus idején, hogy ezeket a Darwinista oltásokat ész érvek közömbösítésére mindenki megkapta és még generációk fognak ennek hatása alatt felnőni de ez nem a világ nagyobbik részét jelenti.

Válasz

Csupaszmajom Béla üzente 13 éve

én most pont a _nem_ hívőket kérdeztem, és komolyan kíváncsiságból. vártam volna valami infót, linket stb, lehetőleg ami nem egy emberre mutat aki magában áll és, ehh..
mivel a te állításod volt reméltem segítesz..
ehh

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Béla.

Hozzám hasonló hívővel a kilencvenes években ötven millióval találkozhattál volna, de kétezer tízig ez a szám már túl van a hatszáz millión.
Ezzel együtt azok száma is egyenes arányban növekszik azon emberek száma is a nyugati világban akik Darwin evolúció elméletével meggyőződésből szakítanak.

Válasz

Csupaszmajom Béla üzente 13 éve

"Barátom. hetven ezret csak Magyarországról tudnék azonnal hozni, sőt katolikusokat is, és ateista egyetemi tanárokat is akik szintén tagadják a Darwini evolúció elméletet."
ok, mindentől függetlenül persze nem neveket sorolva tudsz olyan szervezetet, tömeget, vagy akkor akár embert, linket , ahol nem hívő (nem katolikus, nem krisnás, nem buddhista stb, hanem ateista illetve szélső agnosztikus) evol. tagadókat lehetne látni?

tényleg kíváncsi vagyok
segítséged köszönöm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Béla.

Ezt a konferenciát éppen azért illeti a kereszténység részéről komoly kritika, mert egyrészt ellene mond a bibliának, és mert figyelmen kívül hagy nagyon komoly ellenérveket, azzal a felületes magyarázattal, hogy "zűrzavart okoz."
Nos ez indoknak kevés.
A katolikus lexikonban már korábban szerepelt egy olyan hivatalos álláspont amivel viszont szintén a szentírásból vett idézetekkel cáfolta sok teológus a Darwini elmélet és a szentírás kibékíthetetlen ellentéteit, mégis megmaradt, miszerint Darwinnak igaza van de nem az egyetlen lehetséges élet keletkezési folyamatot tükrözi az ő elmélete.

Előre bocsájtanám, hogy a katolicizmus nem azonos a kereszténységgel, tehát nem Isten véleményét, vagy a világ összes keresztény egyházának a véleményét képviselik, de nem is a bibliában valahol fellelhető dolgot fogalmaztak meg, hanem csupán a maguk véleményét.
De ismétlem önmagam, hogy az igazságot nem így állapítjuk meg, és nem úgy, hogy mit mond a pápa.

"a te igaz ügyed mint koncepció mennyivel lenne már biztosabb mint az evolúció, még ha ismétlem HA az evolúciót el is kéne vetnünk, amire, bármit hiszel róla nincsenek jelek rá egyenlőre, akkor is max az én koncepcióm dőlne meg,"

Először is amire te hivatkozol azok a Darwin állításaira alapozó kutatások eredményei.
Én viszont ezeknek a cáfolatait gyűjtöttem ki és tettem közzé.
Vagyis nem az én véleményem és a te véleményed csap össze itt, hanem én is és te is azt használjuk amit tudunk róla.
Ez semmi képen sem magán vélemény, hanem az amivel azonosultunk.
Te rábízod magad egy olyan hit rendszerre amit már többszörösen megdöntöttek és meg Istenre bízom magam.


"a fejembe lévő válasz általában nem ez. az hogy egy evolúciót abszolút nem értő ember evolúcióról szóló eszmefuttatásait fejembe ennek minősítem, az nem, hogy a tömbi emberre nem igaz, de még ennek az embernek, azaz Neked se vonatkozik többi általam nem ismert tulajdonságaidra, ne nézz belém több támadást, mint amit kritizálok."

Ezek szerint nem látod át, hogy mi ellen is harcolsz.
Nem érted, hogy nem az én személyemet támadod, ha az evolúció elméletet cáfoló bizonyítékokat kritizálod de ellenérveket nem sorolsz fel.
A személyemet kritizáló megjegyzéseid pedig egyrészt nem igazak, másrészt rávilágítanak arra, hogy nincsenek a kezedben az evolúciót igazoló bizonyítékok és koncepciók.

"És ez még csak nem is vallás, vagy hit kérdése, sok hívő van aki érti és ezzel szemben maximum ha mutatóba tudsz hozni pár furcsa embert aki mondjuk teljesen ateista és evolúcióellenes."

Barátom. hetven ezret csak Magyarországról tudnék azonnal hozni, sőt katolikusokat is, és ateista egyetemi tanárokat is akik szintén tagadják a Darwini evolúció elméletet.
De mint már korábban is állítottam a nem úgy állapíthatjuk meg, hogy mi az igazság, hogy megszámoljuk melyik oldalon állnak többen.
A nyolcvanas évek elején a fél világ kommunista volt és ha egy riporter kiment az utcára a politikáról kérdezni akkor mindenki azt állította, hogy a kommunizmus jó.
Mégis most mindenki örül, hogy nincs kommunizmus, pedig többen voltak kommunisták, mint ellenzékiek.
Nem volt jó senkinek, hogy államosítottak sok magánkézben levő céget, és néha padlást söpörtek le, máskor meg elhurcolták az embereket, és politikai okokból fogva tartották őket.
Ehhez hasonlóan az sem a valóságot tükrözi, hogy sokan elhiszik a Darwini evolúció elméletet, hiszen egyetlen bizonyított tudománynak kezelték és be is volt tiltva a világnak ezen a felén más vélemény.
Meg is ajándékozták az embereket olyan hamis felsőbbrendűség érzéssel, hogy aki ezt nem hiszi el az babonás eszement ami vélemény előbb kiütközik a vitapartnereimnél is (nem csak itt) mint a cáfolatok ellen cáfolatai.

A természet megfigyelésével kapcsolatban itt is találsz néhány olyan anyagot ami éppen azt cáfolja amit te írtál:


"ez nem materializmus eszméje által torzított állítás, hanem természeti megfigyelés.
minta az, hogy léteznek villamosok, ha sokan mondják, hogy nem akkor is."

Történetesen épp a biológia területén mozgó kutatók és egyéb szakemberek között van sok olyan ember akik nem értenek egyet a Darwini evolúció elmélettel.
És ha milliók mondják is, hogy nincs Isten akkor is van.

Válasz

Csupaszmajom Béla üzente 13 éve

Kedves Csaba.

Lehet, hogy vannak prekoncepcióim, de neked nincsenek?
nem tudom, Te mennyit dolgozol ellenük, de az a furcsa, hogy pont nem láttad meg, hogy pont ezzel a konferenciával én próbáltam ellene dolgozni.

a te igaz ügyed mint koncepció mennyivel lenne már biztosabb mint az evolúció, még ha ismétlem HA az evolúciót el is kéne vetnünk, amire, bármit hiszel róla nincsenek jelek rá egyenlőre, akkor is max az én koncepcióm dőlne meg, amit persze remélem kész lennék elfogadni. de furcsa a kioktatás egy empirikusan még kevésbé támogatható koncepció terjesztőjétől a számonkérés.

a fejembe lévő válasz általában nem ez. az hogy egy evolúciót abszolút nem értő ember evolúcióról szóló eszmefuttatásait fejembe ennek minősítem, az nem, hogy a tömbi emberre nem igaz, de még ennek az embernek, azaz Neked se vonatkozik többi általam nem ismert tulajdonságaidra, ne nézz belém több támadást, mint amit kritizálok. az meg nem hit kérdése, hogy nem értesz az evolúcióhoz, de azt állítod, hogy a többiek nem értenek hozzá.
És ez még csak nem is vallás, vagy hit kérdése, sok hívő van aki érti és ezzel szemben maximum ha mutatóba tudsz hozni pár furcsa embert aki mondjuk teljesen ateista és evolúcióellenes.

ez nem materializmus eszméje által torzított állítás, hanem természeti megfigyelés.
minta az, hogy léteznek villamosok, ha sokan mondják, hogy nem akkor is.

Sőt ha hitre akarnám terelni a szót evolucionista istenérvet is tudnék alkotni, de nem tisztem (deizmus, Descartes ha mondanak valamit).

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Béla.

Én meg mindkét szempontból megvilágítottam a kérdést. Innen is és onnan is.
Ha nem világos akkor lehet, hogy a személyemmel kapcsolatos véleményed a vakságod okozója.
Bármilyen választ is kapsz előbb asszociálsz arra, hogy a vita partnered hülye, mint arra, hogy olyan válaszokat kapsz amiknek megértése folytán valami világosabbá válhat, és ezért nem is fárasztod magad a megértéssel, hiszen mindenre egy válasz létezik a fejedben:
A másik hülye.

Válasz

Csupaszmajom Béla üzente 13 éve

én arra utaltam, hogy te állítod, hogy nincs villamos, ráadásul pont például villamosvezetőket győzködtél róla. :)

"ezzel akár mennyi ember is ért egyet attól még nem lesz igaz." ez is jogos persze valahol, de ez a te álláspontodra is (bőven).
mindenesetre ez még élőszóban is parttalan tudna lenni, így kommentváltásban tippre jobban. szóval további szép napokat. persze ha igényed van rá szívesen folytathatom, itt vagy mail stb
üdv

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Béla.

Te inkább egy általad védet és megcáfolt eszmerendszer híveinek a véleményét tolerálod ami gyakorlatilag a Bibliára való hivatkozással ellátott Istentagadás.
De attól, hogy valaki egyetért azzal, hogy nem létezik a villamos sem a villamos vezető és ezzel akár mennyi ember is ért egyet attól még nem lesz igaz.
Ha sokan hisznek egy hazugságban attól az még nem válik igazzá.
Ha figyelmen kívül hagyja sok ember egy állítás cáfolatait és szándékosan diszkriminálják és elnyomják a cáfolatokat az még nem teszi igazzá az állítást.
Nem is azzal van baj, ha azt állítja valaki, hogy van villamos, hanem azzal, ha sok ellenérvet elnyomva állítja, hogy a villamos őse az amőba.

Válasz

Csupaszmajom Béla üzente 13 éve

hohoho
aranyos vagy
főleg hogy abból vezeted le, hogy épp örültem egy eseménynek, ami jobb fényben tüntet fel egy embercsoportot, akikkel nem értek egyet, de nem akarok velük csak emiatt ellenséges lenni, nem akarok előítéletes lenni, csak azért mert hívők, de biztos ez is mert gonosz vagyok.

nem azt tolerálom nehezen, ha hisz valaki, hanem azt gondolom azt nem kell tolerálnom ha emiatt téves állítást tesz. pl szajkózza a világban, hogy Villamos nem létezik, nincsenek Villamosok. Remélem érted a különbséget.
hittől függetlenül villamos létezik. persze felőlem higgyen a nem létezésébe bárki csak..
hittől függetlenül evolúció létezik, persze felőlem a nem létezésébe bárki csak..

a saját csapdába, és az igaz ügy ellenében harcolással meg rokon lelkek vagyunk. én is nap mint nap aggódom embertársaimért akik nem hallgatnak Odin igaz szavára. és saját magukat becsapva élnek és tán sokan meg is szeretik őket, de sosem juthatnak a valhallába.

ja és szeretem és tisztelem az embertársaimat, és nem is keresem a konfrontációt, szóval nem kezdek felkutatni hívő blogokat beszólni nekik, de például ha jól emlékszem Te jöttél szakmai blogra kioktatni mindenkit mindenkit (criticlabiomass), ha már lenézés és ellenségeskedés.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Béla.


Elhiszem, hogy jóban vagy magaddal.
Salamon szerint az jellemzi az embert a legjobban ami a szívében van és a száján keresztül kijön.
Beszédeiről lehet megismerni az embert.
Amit sejtetni engedtél arról, hogy mi van az embertársad felé való viszonyulásod függvényében a szívedben az nem vet rád jó fényt.
Tök mindegy, hogy ki mit mond vagy érez saját magával kapcsolatban, igazából az a mérvadó ami a tettekben, beszédben kifejezésre jut.
A te szíved tele van ellenségeskedéssel, önhittséggel és igazságtalansággal.
Egy igaztalan ügyért harcolsz a magad kárára.
Azokat tartod értékesnek akik a te tévedésedben társaid míg hajlandó sem vagy megvizsgálni, vagy elismerni azokat az ellenvéleményeket amik a tieddel nem egyeznek meg.
Biztosan nagyon aranyosan és szívhez szólóan tudod előadni magad ezekkel a dolgokkal amik benned vannak és talán sokan meg is szeretnek érte de ez nem ment meg a saját csapdádba való eséstől.

Válasz

Csupaszmajom Béla üzente 13 éve

ezzel egyetértek, fejembe sok a glükóz és tiszta édes pofa vagyok.
ja meg az agyam is ott van. hmmm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Béla.

Ami a fejedben van, az mind téged jellemez.
Amit meg azon a konferencián meghatároztak az ugyanúgy egy jellemző dolog azokra akiket te hívőnek nevezel.
Katolikus körökben gyakori a szentírással való szembehelyezkedés.

Válasz

Csupaszmajom Béla üzente 13 éve

hohó, én ezen a konferencián ott is voltam. jót tett nekem "lelkemnek" , hogy láthattam, sok hívőt akik képesek legalább részben felfogni az evolúciót. Segít, hogy ne legyek előítéletes és ne ragasszam az összes hívőre, a bocsánatot kérek, de kovácscsabai nem értő de támadó és elutasító . megjegyzésemben van személyes tudom, de igyekeztem nagyon finoman fogalmazni, sokkal erősebb jelzők vannak a fejemben.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Gábor.

Ámbár nem vagyok katolikus, de az amit az ember eredetéről tett megjegyzésed tanúsítja, te sem vagy szakértő a témában.
Jóllehet nem a katolikus bibliát olvasom, de annyit azonban tudok a szentírásról, hogy a kezdetet a teremtés földi szférában megtörtént eseményeivel illusztrálja.
Míg Darwin szerint az élet egy pocsolyában vagy valami hasonló dologban történt.
Szerintem ez kibékíthetetlen ellentmondás.
Ráadásul egy olyan katolikus vallásról van szó ami évszázadokkal ez elött már indexre tette a Bibliát.
Híveinek megtiltotta az olvasását és volt olyan idő amikor bizonyos bibliai igazságok tekintetében Bibliával együtt égettek el embereket.

Nem szeretném a mai hírek mellé tenni az Európai papok gyermekmolesztálási ügyeit amit sima Bibliai tanácsok megtartásával el tudtak volna kerülni, vagyis, ha házasodhatna egy katolikus pap akkor nem eltorzult és folyton előtörő egyébként egészségesnek induló szexuális vágyakkal kellene minden nap megvívniuk, de ezen dolgok fényében talán a hitelesség is elvész.
Oly annyira, hogy ki merem jelenteni, hogy nem az igazság fokmérője, hogy mit mond a pápai zsinat.
A Biblia hitelesebb.

Válasz

Deák Péter üzente 13 éve

Gábor, a tanulság az, hogy semmiben és senkiben sem kell vakon hinni. Mindennek utána kell nézni, képezni kell magunkat. A tájékozott, szkeptikus embert nehezebb becsapni és megvezetni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ennyit a papságról.A Vatikánban szerintem épp elég leírás bizonyíték van.Ami szerintem pontosan elegendő ahhoz hogy tisztán érthetően tudják az emberek értelmezni.Nem csak az ember eredetét ,de sok mást is.Amit eddig titkoltak.Információkat tartottak vissza ,esetleg el ferdítettek valóságos dolgokat.Csak azért hogy meg maradjon a hatalmuk.Csak" egy a bökkenő az igásság mindig fel üti a fejét.Ki szivárog.Az ilyen mocskok végett van az hogy sok ember nem tudja miben higgyen.Én ezt szűrtem ebből le.

Válasz