Kovács Richárd üzente 9 éve

Emberek tök felesleges itt vitatkozni... Aki nem akar úgysem fog hinni Istenben. Mi akik hiszünk boldogok vagyunk így, mert van alapja az életünknek és egy viztos pont, amire mindig, minden helyzetben támaszkodhatunk! Aki ezt mesének tartja, hát legyen... ez a "mese" eddig többet adott, mint elvett az életemből. Nekem személyes találkozásom volt/van a Teremtővel. Engem sem ez a cikk győzött meg, maga Isten mutatta mef nekem a mibeb létét. Aki ezt nem tapasztalta meg SOHA nem fog hitre jutni! Egyszer úgyis kiderül, hogy igaz vagy sem az Isten. Nert meghal mindenki, de azt mondom én és sok más ember, legalább normális értékek között éltük az életünk. Ha meghalunk mind megtudjuk mi az igazság, csak ha nekünk hívőknek van igazunk... nos... onnan nincs vissza út. De ha tévedtünk, akkor nincs mitől tartani.. nem, de? :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem!!!!
Az a durva amit te írsz.

Válasz

Xmes Tamás üzente 11 éve

Te most játszod a hülyét, vagy csak lusta vagy elolvasni amit írok neked?
Mit írtam durván két napja neked?
"Légyszíves írd le ne nekem A SAJÁT SZAVAIDDAL A SAJÁT FEJEDBŐL, hogy te mit tudsz, mit értettél meg, hogy mi az evolúció (és itt csak a biológiai evolúcióra gondolok), mik az alapjai, mik a feltételei, és mikre hatva működik."
Oda van írva, hogy a biológiai evolúció!
Egyébként is arról van szó, nem a technológiai evolúcióról, vagy a mémek evolúciójáról, vagy akármilyen másfajta evolúcióról!
Azt sem tudod miről szól a cikk amihez hozzászólsz, hogy ilyet kérdezel?
És még azt mondod nem terelsz... Ehhez képest még mindig nem vagy képes válaszolni arra a szerencsétlen kérdésre. Csak terelsz, személyeskedsz, és terelsz....

"Nem én terelek, hanem te!!!!!"
Én nem terelek. Én világosan leírtam neked többször is, hogy amíg te úgy csinálsz az egyetlen kérdésemmel, mintha le sem írtam volna, addig én sem fogok válaszolgatni a te kérdéseidre, nem írok evolúciót igazoló konkrétumokat (amiket mondjuk már írtam, de valószínűleg azt a hozzászólásom sem voltál hajlandó elolvasni), stb.
Ez nem terelés, ugyanis világosan leírtam, hogy addig nem kapsz tőlem semmit, amíg az egyetlen neked szóló kérdésemre lusta vagy válaszolni (bár inkább képtelen), vagy nem lesz benned annyi becsület, hogy lezárd a témát azzal, hogy őszintén, és becsületesen beismerd, hogy nem tudsz rá válaszolni.

"De most már Zsidógyűlölet is megnyilvánult benned."
Zsidógyűlölet? Mert azt írtam, hogy 66 zsidó népmese?
Basszus, te tényleg ennyire hülye és tudatlan vagy!? A biblia zsidó mesékből áll! A zsidók írták őket! Ha római mesékből állna, rómaigyűlölő lennék? Ha kanadai mesékből állna, kanadaigyűlölő lennék? Ha franciák írták volna, franciagyűlölő lennék?
Aki eddig nem tartott téged hülyének, ezek után biztos annak fog.
Amúgy a 77 magyar népmese magyar mesékből áll. Most akkor magyargyűlölő vagyok? Hülye (igen, most tényleg lehülyéztelek, mert alaptalanul vádaskodsz eszetlen baromságokkal, és az ilyet nagyon utálom)! Tanulj már meg gondolkodni, mielőtt vádaskodásra adod a fejed!
Olvastad már Mózes második könyvét? Abban van egy kétszer kiadott parancs sor, aminek az egyik pontja, hogy "ne tégy hamis tanúbizonyságot felebarátod ellen", magyarul ne hazudj! Most hazudtál! Te is csak lobogtatni tudod azt az ostoba mesekönyvet, meg hadoválni róla, de az életben nem olvasnád el igaz?

"Szerintem ha csak ilyen 1.0-ás képességeid vannak akkor nem is fogsz soha megérteni semmit a környező világból amiben élsz, és soha nem is fogod megérteni."
Mondja ezt az, aki egy kora ókori és bronzkori zsidó mesékből összeválogatott, majd a középkorban brutálisan ránk erőszakolt ócska mesegyűjteményben hisz, letagadja a valóságot, és emellett úgy tagadja le, hogy közben halvány lila gőze nincs mi az amit tagad.
Ha nekem 1.0-ás, a tiéd milyen? 0.0.1béta verziós?

"Imádkozom érted"
Inkább ne. Nem csak azért, mert szerencsére (mindenki szerencséjére) az a szadista tömeggyilkos, beképzelt isten nem létezik, hanem azért is, mert ha ne adj isten létezne, akkor az csak a talpnyalóival tesz jót, és nekik is csak akkor, ha neki ez az érdeke. Én meg nem vagyok a talpnyalója, így ha létezne sem foglalkozna az értem elmondott imáddal.

"hogy ebből ki tudjál jönni, hogy legalább a veszélyt megértsed amit a mostani vakhited okoz."
Ezt én is mondhatnám neked. Ugyanis a te őrült vallásod rettenetesen veszélyes.
Épp nem rég volt egy eset, amikor egy anya levágta az újszülött lánya fejét, áldozatul Jehova papónak. De hozhatnám még példának a katolikus ivartalanítási botrányokat a tengeren túlról, vagy akár a papok pedofil botrányait, vagy épp a kórház gyújtogatásokat és orvos lelövéseket az USA-ból, és Németországból, vagy épp a folyamatosan az embereken parazita életmódot folytató "egyháznak" nevezett szektákról, stb., stb., stb.
Nekem nincs hitem. Vak még annyi sem. Az neked van. Te hiszel mindenféle ókori zsidó meséket el bizonyítékok nélkül.
Ráadásul egy közveszélyes és emberiségellenes eszmerendszert is bebútoroztál hozzá a fejedbe!
És nem, ez most sem zsidógyűlölet, hiába akarod belehazudni, zsidó mesék, mert a zsidók írták! Ha a japánok, vagy a mongolok írták volna, akkor azt írtam volna.


Hajlandó leszel már végre válaszolni, vagy továbbra is csak a terelést, és a személyeskedést tervezed folytatni? Ugyanis ehhez már nem sok türelmem van.
És próbálj meg nem hazudozni rólam!

A kérdés újra és utoljára:
"Légyszíves írd le ne nekem A SAJÁT SZAVAIDDAL A SAJÁT FEJEDBŐL, hogy te mit tudsz, mit értettél meg, hogy mi az evolúció (és itt csak a biológiai evolúcióra gondolok), mik az alapjai, mik a feltételei, és mikre hatva működik."

Ha most is csak terelni vagy képes válasz helyett, mindenben engem igazolsz (újra). Ezt csak a vak nem látja (és a vakon az agyilag vakokat értem, akik elméjét elborítja a valóság elleni gyűlölet)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tomi.

Nem én terelek, hanem te!!!!!
Te melyik evolúcióra gondolsz? Ugyanis a ezt a szót minimum hat értelemben használja a tudományos világ.
Eddig csak lehülyézés tudott kijönni belőled.
De most már Zsidógyűlölet is megnyilvánult benned.
Szerintem ha csak ilyen 1.0-ás képességeid vannak akkor nem is fogsz soha megérteni semmit a környező világból amiben élsz, és soha nem is fogod megérteni.
Imádkozom érted, hogy ebből ki tudjál jönni, hogy legalább a veszélyt megértsed amit a mostani vakhited okoz.
Onnantól már okosabban tudsz közlekedni a világban.

Válasz

Xmes Tamás üzente 11 éve

Ok, látom neked csak annyi a "tudományod", hogy megállás nélkül terelsz.
Ha majd a képzelt barátod a 66 (vagy ha katolikas vagy 72) zsidó népmesék című könyvből megtanít majd arra is, hogy illik válaszolni, ha kérdeznek (a szüleidnek/nevelőidnek ez láthatóan nem ment) akkor esetleg folytathatjuk a témát.
De amíg ez nem beszélgetés, hanem csak kérdezek és te meg terelgetsz, jó vallásos módjára, addig nem kívánom folytatni ezt. Már bele fáradtam abba, hogy én mindenre válaszolgatok, de ha én kérdezek akár csak egyet is, arra az istennek sem válaszol a kérdés címzettje....
Neked épp ezért nem válaszoltam eddig egy kérdésedre sem.
Szólj Jehova papónak, hogy verjen beléd némi jómodort, és tanítson meg válaszolni, akkor én is fogok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tomi.

Frankón csak annyi a "tudományod", hogy mást megpróbálsz megalázni?
pedig a napnál világosabb, hogy nem tudsz konkrétumokat írni ,merthogy a pontosítás kedvéért ezt írtam neked és azonnal kitört belőled a dili, és azóta sem mentél ennél mélyebbre.
Ja a tartalmatlan lufikból nem lesz soha használható tengeralattjáró és így soha nem jutsz el a dolgok mélyére a lényeghez.

Válasz

Xmes Tamás üzente 11 éve

"A kérdésedre visszakérdeztem a pontosítás kedvéért"
Őszintén mit kéne azon pontosítanom, hogy "Légyszives akkor írd le nekem a saját szavaiddal azt amit az evolúcióról tudsz, amit értettél meg belőle."?
Melyik részét nem érted, amelyiket pontosítani kéne?

"Konkrétummal most sem szolgáltál"
Már miért tettem volna?
Hetek óta könyörgök neked, hogy válaszolj EGYETLEN (kiemelés, nem kiabálás) kérdésre, de te mindeddig válaszra sem méltattál, csak engem fikázol és úgy terelsz, mintha az életed múlna rajta. Végig úgy csináltál, mintha fel sem tettem volna azt a szegény kérdést.
Akkor te mire fel várod el tőlem, hogy én válaszolgassak neked, meg konkrétumokkal és bizonyítékokkal álljak elő? Milyen alapon és milyen jogon vársz te tőlem választ, amikor én EGYETLENEGY kérdést tettem fel hetekkel ezelőtt, és azóta is csak könyörgök, hogy ugyan vedd már a fáradtságot, és méltóztass már válaszolni?
Vagy legyen benned annyi becsület és gerincesség, hogy bökd ki, hogy fogalmad nincs mi az evolúció!
Válaszokat, konkrétumokat, és bizonyítékokat vársz tőlem? Amíg nekem is csak várni kell és várni kell, és várni kell, és várni kell... a válaszodra, addig te is csak várj. Amíg te jó magasról teszel az én EGYETLEN kérdésemre, én is jó magasról teszek a te kérdéseidre és elvárásaidra.

"nem bizonyítja a darwini evolúciót és ezt anélkül meg tudom mondani"
Jó, hát kijelenteni mindent ki lehet.
De evolúció nélkül nem lehet megmagyarázni a baktériumok, vírusok, gombák, patkányok, stb. rezisztenciáját, sem az abnormálisan hosszú visszatérő gégeideget, sem a gerincesek fordítva bedrótozott szemét, sem az elcsökevényesedett, szerveket, szöveteket, végtagokat, sem a junk DNS-t, sem más csomó dolgot amit az evolúció könnyűszerrel magyaráz.

"hogy téged hülyének neveznélek, holott te ezt képtelen vagy negálni."
Nem azért nézlek hülyének, mert a teremtésben hiszel. Hanem azért, mert úgy tagadod az evolúciót, hogy azt sem tudod mi az, halvány fogalmad nincs róla mit tagadsz.
Ha tudnád, nem kéne hetek óta könyörögnöm, hogy ugyan szedd már össze amit a fejedben tárolsz róla, és írd le nekem.
Amit te (és még a legtöbb antievolúcionista) csinálsz, olyan mintha úgy állnék neki a bibliai meséket fikázni (igen fikázni, mert ti is csak fikázzátok az evolúciót), hogy közben sosem olvastam a bibliát.
Persze ez nem igaz, mert négyszer olvastam ki a bibliát, és a történelmének is eléggé utána jártam, ezért én tudom miért szidom a bibliai meséket.
Te elmondhatod magadról ugyanezt az evolúcióval kapcsolatban? Te tudod mit tagadsz? Gondolom nem. Ha tudnád, már válaszoltál volna arra az EGYETLENEGY kérdésre, amit feltettem.

"beszélj először egy pszihomókussal tegyen rendbe, hogy a mások lenézéséből és a vitapartneri készségtelenségből ki tudjál jönni"
Ok, elmegyek. De csak ha te is elmész, hogy segítsen neked felnőni, és kinőni a buta mesékből.

"azután hozd az érveidet és ütköztessük ha mersz!!!"
Majd ha végre lesz bátorságod válaszolni, erről is lehet szó.

Utoljára!
Légyszíves írd le ne nekem A SAJÁT SZAVAIDDAL A SAJÁT FEJEDBŐL, hogy te mit tudsz, mit értettél meg, hogy mi az evolúció (és itt csak a biológiai evolúcióra gondolok), mik az alapjai, mik a feltételei, és mikre hatva működik.
Az még mindig nem érdekel, hogy mit találsz róla a neten. Az érdekel amit te tudsz, és megértettél belőle. Semmi más.

Ha most sem válaszolsz, akkor ne sértődj meg, ha hülyének nézlel, mert te tehetsz majd róla, és ez esetben felejtsd is el az "ütköztetést".

Válasz

Xmes Tamás üzente 11 éve

Akkor tényleg lezárhatjuk a "beszélgetést".... Nem csak terelsz, és már sokadik kérésre sem vagy hajlandó összeszedni a gondolataid, és valami értelmes emberhez méltóan válaszolni a neked feltett kérdésre, de még a jelek szerint azt sem értetted meg amit írtam.
És én agonizálok?
Amúgy mire vagy így fel? A tudásodra nem lehetsz, mert az nincs. A butaságodra vagy ilyen büszke?
Tényleg nem tanított meg a képzelt barátod arra, hogy a kérdésre illik válaszolni?
Keresztények.... Ha kérdeznek benneteket, csak erre vagytok képesek.....
Téma off..... Erre már ne is "válaszolj". A semmire továbbra sem vagyok kíváncsi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tomi.

inkább te vagy a hülye.
De ha továbbra is általánosságokon akarsz vitázni akkor tedd!
A kérdésedre visszakérdeztem a pontosítás kedvéért, és te meg itt csapongsz mint egy agonizáló denevér a betoncsőben és nem találsz kiutat a saját érvelésed egyirányú útjából.
Konkrétummal most sem szolgáltál, (persze nem is lehet, mert semmi konkrét dolog nem bizonyítja a darwini evolúciót és ezt anélkül meg tudom mondani, hogy téged hülyének neveznélek, holott te ezt képtelen vagy negálni.
beszélj először egy pszihomókussal tegyen rendbe, hogy a mások lenézéséből és a vitapartneri készségtelenségből ki tudjál jönni, azután hozd az érveidet és ütköztessük ha mersz!!!

Válasz

Xmes Tamás üzente 11 éve

Hú de Nagy Öröm.
"Tomi"
Tamás. Köszi!
"nem én terelek, hanem te hárítod a bizonyítást."
De, pontosan ezt csinálod. Volt egy induló kérdésem, és azóta mást sem teszel, csak terelsz.
Miért?
Nem tudod mi az evolúció? Fogalmad nincs miről van szó, de azért nem szeretnéd leégetni magad, a tudatlanságoddal sem?
Vagy mi a szöszért nem mondod el, hogy szerinted mi az evolúció (és nem mi a véleményed róla), és mit értettél meg belőle?
Tán állam titok?
Gyerekek.... Itt nem lehet érdemben beszélgetni egy antievolúcionistával sem, mert ahelyett, hogy legalább a legelső kérdésre válaszolnának, inkább vagdalkoznak, meg terelnek.
Ezt tanította nektek az istenetek? Hát... A rohadt alma sem esik messze a korhadt fájától....
Jegyezd meg: Én kérdeztem előbb, így neked kell előbb válaszolni. Miután adtál egy becsületes választ, rátérhetünk a te kérdésedre is.
Addig meg bunkóság ami művelsz.

"Valószínűleg azért mert az égvilágon semmi bizonyíték nincs a Darwini evolúcióra."
Van. És ha válaszolsz, akkor utána erre is rátérhetünk. Addig míg te úgy csinálsz a kérdésemre, mintha fel sem tettem volna, addig én is úgy csinálok. Ezt nagyon ügyesen eltanultam az istenesektől....

"Idézd akkor Darwint és tedd mellé az ő állítását igazoló tudományos felfedezést."
Majd ha válaszolsz! Addig nem! Én kérdeztem előbb. Terelni meg rizsázni nem ér. Még akkor sem, ha a mesehívőknek ez az egyetlen kapaszkodójuk. Hátha bejön, és nem kell válaszolni... De én már ebbe bele edződtem, ilyenekkel engem nem tudsz átverni.

"És ha átlag teremtéshívő vagyok akkor mi van?"
Az vagy? Elolvastad amit írtam, és felfogtad, hogy én átlag teremtés hívőn azokat értem, akiknek halvány lilájuk nincs mi az evolúció, de tagadják, mert ma az a trendi, vagy mert ellentétes a bárgyú mesegyűjteményükkel, vagy mert képtelenek elfogadni a valóságot (vagy ezek bármilyen kombinációja)?
Ez szerint te átlag teremtés hívő vagy? Olyan akinek gőze nincs mi az amit tagad, de tagadja a primitív érzelmei miatt?
Ez esetben akkor a témát veled is lezártnak tekintem, és az IDóták közé sorollak. Ha neked ez jó....

"Az van a hozzászólásodból ítélve, hogy akkor nekem biztossan hülyének és gondolkodásra képtelennek kell lennem!"
Hát, tekintve, hogy én az ilyeneket nevezem átlag teremtés hívőnek, így igen. Ez nem sértés, csak vélemény. És azt ne feledd, hogy te soroltad magad közéjük, nem én téged.

"Sajna nincsen igazad és még jobban sajna nem is fogom bizonygatni."
Darwin óta sokan próbálták bizonyítani. Olyanok is, akik veled ellentétben tudják mit tagadnak. Nekik sem sikerült, miért gondolod, hogy neked menne? Ne röhögtess...

"Maradj meg a hazug hitedben aztán legyél vele boldog, mert nem rontod el ezzel a véleményemmel egyetlen napodat sem"
Én nem (CSAK) hiszek. Én a hitből már kinőttem. Nem érdekel a véleményed, és nem is kérdeztem. De ha leírnád sem tudnád elrontani vele a napom. Bármi is legyen az, bármivel kapcsolatban. Virtuális emberkék véleményére kicsit sem adok.

" de az van, hogy te jöttél itt írni lesajnáló hozzászólást a cikkhez, ezért ne várass bennünket lődd ki a tárat."
Csak véleményt írtam a cikkről. Lesajnáló? Dehogy. Csak igazat írtam. Ha elolvasnád, és értelmeznéd a cikket, és főleg, ha tudnád is mi az amit tagadnak a cikkben, akkor tudnád is, hogy igaz.

"Ha jól célzol és tényleg van éles lőszered, ami annyira igaz, hogy megcáfolhatatlan akkor meghal Isten és te győztes leszel!"
Pf.... Magasról teszek rá, hogy mennyire ragaszkodtok a képzelt barátaitokhoz. Totál hidegen hagy. Azért írtam az első hsz-t, mert az egész cikk úgy hazugság ahogy van, és nem ártana, ha vki (nálad) értelmesebb Pan sapiens egyed is erre téved, akkor elgondolkodjon azon, hogy "Hoppá, meg kéne nézni télleg igaz-e, mer' vnitt egy fószer, aki elolvasta, és magabiztosan állítja, hogy hazugság".
Érted?
Ha csak egy ember elolvassa a cikket és a hozzászólásom olvasása után erőt vesz a lustaságán, és utána jár mi is van a cikkben, akkor már megérte leírni.

Az itt folyó szándékos és szisztematikus hazudozás és néphülyítés mellett néha nem árt valaki, aki arra is ösztönzi a beszűkült gógyijú tudatlanokat, hogy a biblia bárgyú meséin kívül mást is kéne olvasni, mert a bibliától nem lesznek sem okosabbak, sem bölcsebbek. Ennyi erőből inkább a pokémonokat nézzétek, azt legalább elég nézni, és az igazságtartalma is legalább annyi, mint a bibliáé.....

Részemről veled téma off....

Válasz

Katona László üzente 11 éve

100%-ban igazolni - helyesen. KL

Válasz

Katona László üzente 11 éve

Ja és még figyelmetekbe ajánlom Steven Weinberg: Tervezett-e a világegyetem cikkét. Természet Világa 2000 januári szám (de lehet, hogy 2001, vagy 1999 januári). Hosszasan fejtegeti a világ működését, kvantummechanikai és más tudományterületek eszközeit felvonultatva, majd a cikk végén egy döbbenetes zárást ír. Valahogy így szól: A tudománynak köszönhető, hogy a mai embernek már nem kell vallásosnak lenni, és a tudománynak ehhez az eredményéhez messzemenően ragaszkodnunk kell.
Hát ezt döbbenetes volt olvasnom ettől a fizika Nobel díjas embertől. Vagyis kiderül, hogy az élvonalbeli tudósok egy, és hangadó része, hajlandó a tárgyilagos és korrekt tudomány következtetéseit bármikor alárendelni jelenlegi világnézeti dogmáknak, hatalmi és ideológiai érdekeknek - megfosztva ezzel sok, egyébként a tudományokat szerető embert gondolati szabad mérlegelési jogától, illetve aki mégis mer szabadon gondolkodni, azt ezzel tudományosnak kikiáltott nézetek fenyegetettségébe állítani. Számomra ekkor Steven Weinberg megszünt Nobel díjas lenni, mert felrúgta éppen a tudomány egyik fontos mozgató rugóját - a tudósnak kötelező kételkedni - alapelvet. Az már nem tudomány amelyik azt mondja - kötelező a Bibliában kételkedni - de bennünk tudósokban tilos. Akkor miért változnak évtizedenként a tudományos tézisek, és az istenített tudomány következtében miért depressziósabb egyre inkább az emberiség, miért egyre több a hajdan dicsőséges Föld nevű bolygón a legfejlettebb élőlény az ember megoldhatatlan bajai? Vagyis a tudomány következményeiben, állításaiban nem tudta még magát sosem 1%-ban igazolni. Istennel sokkal jobban megvoltunk, vagyunk és leszünk, mint nélküle, de tudósainkkal.

Válasz

Katona László üzente 11 éve

Paul Dresser (Vancouver) teológiai professzortól hallottam a következőt 95 táján.
Kérdezzük meg Ádámot teremtése után ötperces korában. Ádám végignéz magán és azt mondja: hát házasulandó korban vagyok, úgy 20-25 éves. Ádámnak igaza van a magán végignézés alapján? Igen, igaza van.
De mi a Kijelentés alapján ellenvetést tehetünk neki: Nem, nem Ádám, te még csak ötperces vagy! Igazunk van? Igen, nekünk is igazunk van.
Mit jelent mindez? Azt, hogy Istennek van hatalma eleve úgy teremteni a világot, hogy beleteremtve mindazt amit a tudomány évmilliókkal korábbra tesz, fossziliákat, karbonkori maradványokat, prehisztorikus dolgokat stb. Vagyis amit a tudomány beszél -igaza van? Igen igaza van. De amit a Biblia mond a világ keletkezéséről az is igaz? Igen, igaz. vagyis a teremtés a Jóisten végtelen bölcsessége és játékos humora egyben. Ötperces, néhány évezredes világot tökéletesen meg tudta teremteni 23 vagy 40 milliárd éves adottságokkal. Nem értem, hogy miről is vitatkoztok ti tehát?

Válasz

Katona László üzente 11 éve

Egy tudós és a Isten összetalálkoztak valahol.
Jó napot köszönt az tudós. Isten válaszolt: Jó napot fiam! Mire a tudós így folytatta: ne nevezzen engem fiának, mert a tudomány most már olyan magas szinten áll, hogy ki tudjuk mutatni, hogy Ön nélkül is működik az élet és a világ.
Csakugyan - mondta erre az Isten. Igen, csakugyan, sőt már mi is tudunk teremteni élőket, úgyhogy semmi közünk nincs egymáshoz - mondta a tudós.
Volna szíves ezt bemutatni nekem! - kérte a tudóst Isten.
Ó szívesen - mondta a tudós - és lehajolt hogy a bizonyításhoz egy marék port a kezébe vegyen.
Bocsánat - mondta erre Isten - lenne szíves saját porából!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tomi nem én terelek, hanem te hárítod a bizonyítást.
Valószínűleg azért mert az égvilágon semmi bizonyíték nincs a Darwini evolúcióra.
Idézd akkor Darwint és tedd mellé az ő állítását igazoló tudományos felfedezést.
És ha átlag teremtéshívő vagyok akkor mi van?
Az van a hozzászólásodból ítélve, hogy akkor nekem biztossan hülyének és gondolkodásra képtelennek kell lennem!
Sajna nincsen igazad és még jobban sajna nem is fogom bizonygatni.
Maradj meg a hazug hitedben aztán legyél vele boldog, mert nem rontod el ezzel a véleményemmel egyetlen napodat sem, de az van, hogy te jöttél itt írni lesajnáló hozzászólást a cikkhez, ezért ne várass bennünket lődd ki a tárat.
Ha jól célzol és tényleg van éles lőszered, ami annyira igaz, hogy megcáfolhatatlan akkor meghal Isten és te győztes leszel!

Válasz

Xmes Tamás üzente 11 éve

"Vagy idézzem ide neked a pontos meghatározást?"
Nem! Nem fogtad fel amit kértem?
A saját szavaiddal, azt írd amit te megértettél belőle. Nem érdekel mit tudsz bemásolni. Az érdekel amit már megtanultál, és megértettél belőle.

Nem cikizésből kérdem, hanem mert tudni akarom, hogy te is csak egy átlag antievolúcionista vagy, akinek gőze nincs mi az evolúció, csak tagadja, mert a bárgyú mesékhez ragaszkodik, vagy mert csak egyszerűen nem tetszik neki, vagy végre egy olyannal futottam össze (először az elmúlt bő 6 évben), aki tudja is, hogy miről van szó.
Ez nem cikizés, hanem informálódás. Ennyi.
Úgyhogy légyszi írj. De ne terelj.

Válasz

Xmes Tamás üzente 11 éve

Légyszives a terelés helyett arra válaszolj amit kérdeztem. Utána tovább léphetünk.
Akkor légyszives írd le neem a saját szavaiddal, hogy mi az evolúció, mit tudsz. És nem a véleményed érdekel, nem is a terelés, és nem is az, hogy mit találsz a neten róla.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tomi.

Semmi nem igazolja a Darwini elméletet sehol.
De az evolúció megmagyarázása, (mivel te ragaszkodsz hozzá) a te dolgod.
Vagy idézzem ide neked a pontos meghatározást?
De ette penészgomba ha szerinted sok milliónyi bizonyítéka van ennek a hazugságnak akkor cikizés helyett (pedig abban nagy vagy) írj rá pár bizonyítékot.

Válasz

Xmes Tamás üzente 11 éve

"Az evolúciónak, mint elméletnek van tere, de mivel kiderült róla, hogy bizonyíthatatlan"
Ugyan.... Szó szerint milliárdnyi élő és élettelen bizonyíték igazolja... Talán nem csak a teremtés mániások agymenéseit kéne olvasni, hanem a biológusok írásait is.

"hazugságok képezik az alapját"
Ok, most muszáj megkérdeznem, mert ebből csak arra tudok következtetni, hogy nem tudod....
Szóval szerinted mi az evolúció?
Múltkor egy biológussal az oldal tulajától bő másfél hónapig kértük, hogy válaszoljon erre, de csak a véleményének a leírására volt képes, ami pont nem érdekelt bennünket..... Azt azóta sem írta le, hogy szerinte mi az evolúció. Pedig eltelt már bő két év azóta.
Légyszives írd le nekem a saját szavaiddal, hogy szerinted mi az evolúció, mik az alapjai, és mire hatva működik.
Ezt azért kérdem, mert tapasztalatból tudom, hogy az antievolúcionisták többségének halvány fogalma nincs mi is ez valójában, és szeretném tudni, hogy egy ilyen átlag kreással (az ID hívő és a kreacionista nálam egy kategória, mivel mindkettő teremtésben hisz, és a kreacionista mint tudjuk teremtés hívőt jelent) van megint dolgom, vagy végre egyszer egy olyannal, aki tudja is miről van valójában szó.
És szépen kérlek, miután ezt elolvasod egyből válaszolj, ne a netet túrd, hogy mit találsz hirtelen róla. Az nem érdekel.
Az érdekel mi az amit te tudsz, a saját szavaiddal leírva, azt amit megértettél belőle.
Köszönöm!

" ezért nincs joga senkinek ezt az elméletet kizárólagos és tudományos ténynek beállítva"
Tévedsz. Az evolúción kívül nincs semmilyen más tudományosan is értékelhető alternatíva.
A teremtés "elméletek" nem az. És itt az idézőjel nem véletlen, mert valójában elmélet sincs. Tudományos elmélet (ha netán nem tudod mit neveznek tudományos elméletnek, nézz utána, de nagyon nem egyezik meg a hétköznapi elmélet szó definíciójával) meg aztán végképp nem.
Egy tudományos elméletnek pl. összefüggően meg kell magyarázni azt a jelenséget, ami magyarázására megalkották.
A teremtés meg nem ilyen. Nem magyaráz meg semmit, csak kijelenti, hogy "márpedig teremtve van és kész". Nincs elmélet sem. De még egy gyenge hipotézis sem.
Arról nem is beszélve, hogy a feltételezett teremtő legalább annyira magyarázatra szorul (vagy még jobban), mint amit magyarázni akarnak vele.
Ugyanis, ha az élet diverzitása (amiről ugye az evolúció valójában szól), vagy egy olyan rendkívül alacsony komplexitású valami, mint az Univerzum nem jöhetett létre magától, és teremtőre szorult, akkor az ezeknél szükségszerűen komplexebb (mivel intelligens, és önálló akarattal rendelkező élőlény) teremtő élőlény szintén egy teremtőre szorul. Amit szintén teremteni kellett, amit szintén teremteni kellett.... stb....
Az egész egy feloldhatatlan végtelen regresszusba fullad, teremtőt teremtő teremtők szó szerint végtelen sorával.
Tehát a teremtés nem magyarázat. Semmire....
Ha meg a feltételezett teremtőt nem kellett teremteni, nincs ésszerű okunk arra, hogy az élőlények változatosságát teremtővel magyarázzuk.

"Akármennyire is furcsa de az élet semmilyen területén sincs helye a hazugságnak."
Ezt mond azoknak az IDótáknak, akik beetettek ezzel az antievolúcionista maszlaggal.
Én is kreásként kezdtem, de aztán alaposabban utána jártam a dolgoknak, és nem csak a kreás oldalról, hanem a biológia oldaláról is.
Tedd ezt te is.

A 21. század második dekádjának kellős elején baromi nagy szégyen letagadni a valóságot, holmi vágyálmok, meg bárgyú ókori mesék kedvéért.

Légyszives akkor írd le nekem a saját szavaiddal azt amit az evolúcióról tudsz, mit értettél meg belőle. Ez nem szekálás, csak tudni szeretném, hogy tipikus kreás vagy, vagy találtam valakit, aki legalább tudja is mi az evolúció. És légyszi az oldal tulajával ellentétben ne a véleményed írd le róla, az nem érdekel, és az előző kommentedben már úgyis leírtad. Ne írd le feleslegesen mégegyszer.

Köszönöm.

Ui. Ha nem írod le, inkább ne is válaszolj, mert akkor totál felesleges, mivel akkor nem folytatom a beszélgetést, mivel akkor azt automatice úgy veszem, hogy te is átlag kreás vagy ( és már ráuntam a tudatlanok ostobaságaira válaszolgatni).

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tamás.

Az evolúciónak, mint elméletnek van tere, de mivel kiderült róla, hogy bizonyíthatatlan és hamis információk, hazugságok képezik az alapját, ezért nincs joga senkinek ezt az elméletet kizárólagos és tudományos ténynek beállítva legyömöszölni az emberek torkán.
Joga van mindenkinek az igazságot is megtudni.
Akármennyire is furcsa de az élet semmilyen területén sincs helye a hazugságnak.
Még akkor sem, ha csak egy elenyésző kisebbség tud is róla.
Tényeket meg sok cikkben találsz itt is, nem csak a hazugság "fikázását" (persze nem biztos hogy észreveszed, vagy ha észre is veszed talán a megátalkodottság uralmat vesz a szabad akaratodon és letagadtatja veled) kísérő magyarázattal, hogy szembetűnő legyen a hazugság és az igazság közötti kontraszt.

Válasz

Xmes Tamás üzente 11 éve

Elolvastam a cikket.
Két dolog jött le ebből is.
1. Ez is csak egy szokásos evolúció fikázó cikk (bocs, de ez erre a legjobb szó), ami ezen az oldalon totál megszokott (az lenne a fura, ha egy olyan cikk kerülne be, ami tényleg az ID-ről szól, nem az evolúció fikázásról).
2. Ebben sem azt ecsetelgetik, hogy mitől tudományos elmélet a teremtés IDóta verziója, hanem azt, hogy mitől tartják tudományosnak az evolúció fikázást.

Mitől tudományos elmélet az ID?
- Van tudományos elmélet, ami megmagyarázza a megfigyelt jelenségeket (ez esetben az élet diverzitását)? Nincs, csak egy üres, "márpedig de és punktum" típusú előfeltételezésre alapozott kijelentés, ellenőrizhető tartalom nélkül.
- Van bármi ami igazolja a teremtő létét? Nincs. Ergó a teremtést sem.
- Van bármilyen predikciója az ID-nek (pl, hogy ezt meg azt kéne találni ebben meg abban a földrétegben, ha igaz)? Nincs.
Akkor mégis mi a szöszben meríti ki a tudományos elmélet fogalmát?

És ami a legfontosabb? Konkrétan mi támasztja alá az ID-t?
- A nagyon ostobán bekötött visszatérő gégeideg?
- Vagy a gerincesek fordítva bedrótozott szeme?
- Esetleg az, hogy a neuronok másodpercenként többször kisülnek csak úgy maguktól, ingerület továbbíts nélkül, feleslegesen növelve jelentősen az idegrendszer energiaigényét (pl az ember testében a napi felhasznált energia kb 30%-át csak az agy használja el ennek a mérnöki melléfogásnak köszönhetően, pedig egy normálisan megtervezett neurális hálózattal a negyede ha lenne)?
- Vagy esetleg az elcsökevényesedett végtagok (pl. az ember lábujjai), meg az elcsökevényesedett szervek (pl. a vakondokok szeme)?
Vagy mégis mi?

Van ezekre bárkinek valami értékelhető, ne adj istenek értelmes válasza?

Válasz

Bakti Vali üzente 11 éve

Kedves Erzsébet!
Azért én tovább gyönyörködöm,mindaddig,míg a Megváltóm magához nem hív. Ha hív örömmel megyek. Ezen a földön a gonosz nagy úr, de levettetett, és Jézus visszajövetelekor vég
leg legyőzetik. Addig embereken keresztűl rombol lelkeket,öl testeket. Készűl megjelenni a földön és akit,ha csak lehet elveszítsen. Nézd mi van a világban. Egy 3.VH előtt állunk, ezek után minden egyre szörnyűbb lesz. Isten szeret Téged! Vár rád,mint Mennyei Atya,hozzá az út az Úr Jézuson keresztűl visz. "Aki hisz a Fiúban, örök élete van" Ott nem lesz sírás,sem fájdalom,hanem örök öröm azoknak akik Benne hisznek.Keresd Őt a javadat akarom.Hitvitázni nem akarok,nem tudok,nagyon egyszerű ember vagyok. Tapasztalataim vannak az ÉLŐ Istenről. Vonat alól kihúzott,láb nélkűl férjhez mentem,3 egyetemet végzett gyermekünk van és hét unokánk. Ma sem tudom hogyan, de megtartott a karjaiban.Végig formált és dolgozott rajtam.Nem vagyok tökéletes,de az Úr Jézus Krisztusé,mint gyermeke. Nagyon sok szeretettel ölel:Vali

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Erzsók.

Ha ennyire el van szúrva ez a világ és a réten a virágok akkor lássuk, te mennyivel jobb réti virágokat csináltál.

Válasz

Dodonyne Gemes Erzsebet üzente 11 éve

hehe, beírtam 5 db 1-est névnek és a rendszer Dodonyne-val azonosított. Nem kell neki válaszolni, nem ő írta

Válasz

Dodonyne Gemes Erzsebet üzente 11 éve

Mérnöki szemmel elég bénára sikerült az egész világ. Teli van apró hibákkal, melyeket igényes tervező nem hagyna benne. A nagyobb hibákról nem is beszélve.
Ha tényleg van tervező akkor igencsak összecsapta :)
Vali: A réten a virágok nem érted vannak, ha te vagy az emberek nem lenne akkor is ott lennének :)

Válasz

Bakti Vali üzente 13 éve

Isten gyönyörűséges tervezése, millió kis virág,mind más,szín és pompa, az állatok nevettető alkata és viselkedése! Mindent a mi örömünkre tervezett, mondani szoktam az unokáimnak, nem kell nekünk aranyért-ezüstért kűzdeni álnok módon,mert mindenünk meg van. A beszámoló arról,h. egy hitben lévő utódai mennyi áldást nyertek, ez ma is így van, és mennyi átok szakad egy-egy őrült /bocsánat/ nyakába és családjára sokáig. Igaz az ezeriziglen megáldalak! Hálás vagyok a TEREMTŐMNEK ISTENEMNEK. Vali

Válasz