[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Pedig jót írt!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"És kiméne abban az órában......."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Butaságokat írsz, és semmivel nem támasztod alá, csak a rossz világnézeteddel!! Téged is a kukacok fognak megenni, mint bárki mást, de csak hidj az ókori őrültségekben!!
Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa!!!
Minden normális ember tudja, hogy a bolondoké a menyország!!!
Minden jót!!

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Az az Isten, aki nem jó, az nem Isten, a zsarnok Isten sem Isten, ha ebbe nem hiszel, azt helyesen teszed. Én olyan Istenben hiszek, aki jó, ha nincs ilyen, akkor nincs remény. Valóban nehéz megérteni, ha Isten jó, miért engedi meg a rosszat, ezek bizony a hit próbái. Ha csak nehézségek volnának, senki sem hinne, de azért nem hal ki a hit, mert vannak jó tapasztalatok is. A vallás emberi szükséglet, az ember többre vágyik, mint egy arasznyi lét.
Voltak olyanok, akik Isten nélkül próbálták üdvözíteni az embert, de véletlenül csak a földi pokolt sikerült megvalósítani. S hiába magyarázod, hogy Isten nevében milyen gonoszságokat csináltak, az ateisták sokkal nagyobb öldöklést és nyomort műveltek. Ha ezt nem látod be, akkor vagy tájékozatlanságban élsz, vagy nem is az igazságot keresed, hanem csak a saját világnézetedet fényezed.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon rossz a világnézetetd! Nagy Ö. semmit nem fog kérni, mert ő is úgyfogja végezni, mint bárki más, 6 láb mélyen! Nincs transzcendens világ, és misztikus csodák, csak mese az egész! Ha elolvasod párszor a kommentjeim, akkor talán megfogod érteni is!

Egy olyan isten, aki kontárkodik a világegyetemmel, abszurd, egy Isten, aki beavatkozott az emberi szabadságba zsarnok. Ha Istent egyedülállónak tekintjük a világban, egy személy, aki egy gondolathoz kapcsolódik, egy ok, amely el van választva az eredményétől, akkor olyan valakivé válik, aki nem önmaga. Egy mindenható, mindentudó zsarnok nem sokban különbözik a földi diktátoroktól, akik mindent, és mindenkit egyszerű fogaskerékké változtatnak egy gépezetben, melyet ők irányítanak. Egy olyan ateizmus, amely visszautasít egy ilyen Istent bőven jogos.

Az ember, aki alaposan meggyőződött az okság törvényének egyetemes működéséről, egy pillanatra sem tudja elfogadni egy létező gondolatát, aki beleavatkozik az események folyamába. Számára nincs értelme a félelem vallásának, és ugyanilyen kicsi a társadalmi és erkölcsi vallásnak. Egy Isten, aki jutalmaz és büntet, elképzelhetetlen számára annál az egyszerű oknál fogva, mivel az emberi cselekedeteket külső és belső szükségletek határozzák meg, így Isten szemében az ember nem tehető felelőssé jobban, mint amennyire egy élettelen tárgy felelős azokért a mozgásokért, amelyeket végez. Egy ember erkölcsi magatartása rokonszenven, neveltetésen, szociális kapcsolatokon és szükségszerűségeken kell, hogy alapuljon; semmi vallásos alap nem szükséges.
Albert Einstein

A kereszténység mindent megtett a kör bezárása érdekében, és már a kételyt is bűnnek nyilvánította. Ész nélkül, mintegy a csoda erejével kell a hitbe vettetnünk és úgy úsznunk benne, mintha a legtisztább és legvilágosabb, legegyértelműbb elemben lubickolnánk: ha a szárazföldet kutatnánk tekintetünkkel, már a gondolat is, hogy esetleg nem csak úsznunk kellene, kétéltű természetünk legfinomabb jelentkezése - már önmagában is bűnnek számítana! Jegyezzük meg, hogy ekképp ki van zárva a hit megindoklása és az eredetén való minden gondolkodás, mert ez bűnös dolog. Vakságot akarnak, mámort és örök énekszót ama habok fölött, amelyekben az ész megfulladt!

Ha csak az elvesztegetett szellemi erőfeszítéseket lehetne a vallás kárára írni, annak is elégnek kellene lennie, hogy száműzzük a földről, mint az emberiség egyik legnagyobb ellenségét.

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Kiragadsz egy mondatot a Bibliából, s azt hiszed milyen okos vagy. A bibliaértelmezés, akárcsak más tudomány, körültekintést igényel, más helyeket is figyelembe kell venni. Az idézett rész egy példabeszéd az utolsóítéletről, mindenki megfogja kapni azt, amit megérdemel, de máshol azt is tanítja, hogy ezt egy igazságos, mindenre kiterjedő, sokak által megerősített, tévedéseket is figyelembevevő bírói eljárás előzi meg.
Ha majd te is Isten itélőszéke elé kerülsz, neked is beszámítják majd, hogy kizárólag hülye, tudományos gondolkodásra képtelen, gonosz és pénzhajhász hívőket ismertél, ami eleve lehetetlenné tette, hogy felismerd az igazságot, továbbá törekedtél a jóra, s aktív felvilágosító munkát végeztél az interneten az általad egyedül hasznosnak vélt igazságról. Nagy Öröm ennek ellenére bizonyára a legsúlyosabb itéletet fogja kérni, tudom, hogy ő nagyon szigorú, ha csak rajta múlna, én sem úsznám meg. A "Mennyei Atya" névválasztásból azonban egyesek talán gonosz cinizmusra fognak gyanakodni, s kételkedni fognak jószándékú, megalkuvásmentes igazságkeresésedben.

Persze ez csak mese, valójában csak simán elrohadunk és kész. Az istenhit ki tudja miért, csak a természetes szelekció eredménye, egy evolúciós zsákutca. Az emberiség azonban tovább él, s a tudomány egy csodálatos szép új világot teremt majd, éhezés, betegség és háború nélkül. Persze beáll majd a világegyetem hőhalála, vagy ki tudja mi, s megint nem lesz semmi értelmes, mert a világ alapvetően értelmetlen, volt és marad.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Butaságokat írsz, és saját magad ellen beszélsz, ezért nem látom értelmét a további beszélgetésnek!! Részletesen kiemeltem, szó szerint, amiket írtál!!
Jézuskádról:
„Mert mondom néktek, hogy mindenkinek, akinek van adatik; akinek pedig nincs, még amije van is, elvétetik tőle. Sőt ennek felett amaz én ellenségeimet is, kik nem akarták, hogy én őrajtuk uralkodjam, hozzátok ide és öljetek meg előttem" ( Lk. 19. 26:27). Tehát Jézus nagy szeretetmámorában, azok legyilkolására buzdít, akik nem hajlandók elfogadni, hogy 'ő uralkodjék felettük'. Ez szuper szeretet!!! Grat!!

Törlöm is magam, mert itt csak fanatikus vagy neokreocionisták vannak, akikkel érdemi beszélgetést nem lehet folytatni!!
Minden jót kivánok!!!

UI:Egyetlen egy esetben tudnám elfogadni isten létezését, ha egyetlen Föld nevű bolygó lenne az egész Univerzumban és a Nap!! (Ez kilőve, mert rengeteg bolygó és nap található!! ) Valamint az emberi szervezet olyan anyagokból tevődne össze, ami nem létezik az egész univerzumban!!( Ez is kilőve, mert szén alapú élőlények vannak a földön!! )Ebben az esetben azt mondanám, hogy tényleg isten teremtett mindent!! Tehát nem létezik isten, akármennyire fáj is a naivításnak!!

Üdv!!

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Nehéz úgy beszélgetni, hogy szinte sose érted, amit mondok. Sőt "szuper logikával" olyanokat vágsz a fejemhez, amit eszembe se jutott állítani.
Nem mondtam, hogy a tudomány önmagában nem jó és hasznos, mindössze a mindent megoldó erejében kételkedem, mert az ember mindig is visszaélt vele, s alighanem a jövőben is ezt fogja tenni. Az emberrel van a baj, nem a tudománnyal, az csak az ember miatt válik rosszá.
A keresztény hit szerint, minden probléma gyökere a bűn, az ember rosszra hajló természete, amire Krisztus hozta el a gyógyszert, aki egyedül képes az embert belülről megváltoztatni. El kell ismernem, Krisztus nevével is vissza lehet élni, és vissza is éltek, de akik igazán követni akarják, azok meggyőződésem, hogy az emberiség ügyének nem hátráltatói, hanem igazi előbbrevivői. Az igaz hit reményt és erőt ad, emberi életeket és kapcsolatokat hoz rendbe. Ha neked ez haszontalan, akkor nem tudom mi a hasznos.
Nekem, és még sokaknak van egy tapasztalatunk, amit Isten szeretetének éltünk meg. Mondhatod, hogy mese, mondhatod, hogy az idegek és a hormonok játéka, de mégis letagadhatatlan tapasztalat, akárcsak egy szerelem. S ez az élmény rabbá tett, Isten rabjává, amely azt mondatja velem, ez vagy valóság, vagy nincs értelme az életemnek. Hiszem, hogy ez a világ eredendően jó, s ha az ember miatt nem is működik úgy, ahogy kéne, egyszer minden jóra fordul.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Én azt gondolom, ha tényleg hiszel a tudomány nyújtotta üdvösségben, az egy tisztességes ateizmus. Módfelett naív, de tisztességes."
Jó szöveged van!! Akkor nem kell hinni a tudománynak, csak a vallésnak és az egyháznak!! Az egyház adja a repülőgépet, a PC.-t, a mikrósütőt, Stb,stb.!!! A tudomány semmit nem tud, de az egyház és a vallás az mindent!! Szuper logikád van!!

"Ennek a hitnek főleg az ipari forradalom, a nagy technikai találmányok idején volt nagy divatja. Azóta persze volt két kiábrándító, a tudomány vívmányait maximálisan hasznosító világháború."

A sötét középkort viszont a vallás javára lehet könyvelni, mert az irányította, nagyon kevés sikerrel!! Visszavetette a tudományt 1000 évvel!! Szerinted ez nagyon jó volt!!

"Aztán jött a vallásos babonaság helyett, a szigorúan tudományos alapokon nyugvó, valódi boldogságot ígérő ateista-kommunista üdvkorszak, amely a valóságban milliók életét tette pokollá, majd látványosan összeomlott."

Nem ateista-kommunista, hanem csak kommunista!! Csak Európában szünt meg, mert a világon még vannak olyan országok, ahol működik!! Pl: Kína,stb. A kommunizmusban voltak jó eszmék: PL: a világszekták kivételével, nem engedett kis szekták működését!!! Nagyon helyesen!!!

"Manapság pedig a környezetszennyezés a legégetőbb probléma, amely szintén a tudományos fejlődés egyik káros mellékhatása."

Nagy tévedésben vagy!! A környezet szennyezés a Föld túlnépesedéséből adódik, és ez csak fokozódni fog a növekvő népesedés miatt!!

"Ha te ezek után is még hiszel a tudomány üdvöt hozó, mindent megoldó erejében, az tényleg tiszteletre méltó, bár szerintem teljesen irreális, semmivel sem okosabb mese, mint akármelyik vallás."

Csak a tudományban hiszek, mert csak az tudja megoldani a problémákat istennel szemben!! Isten és az egyház miért nem csinál semmit a problémák megoldása érdekében!! Azért, mert csak a pénzt szeretik, mint az istened, de megoldani SEMMIT NEM TUD!!!

"mert nem látok más megoldást, sem a saját, sem a világ problémáira, csak Istent, akiről van tapasztalatom"

Akkor kérd meg légyszi az istent, hogy már jó lesz, ha csinál valamit, és nemcsak a lábát lógatja!!! Azért éheznek, szomjaznak több mint egymilliárdan a Földön, mert ilyen jó istened van!! Eltudom képzelni, ha rossz lenne, akkor milyen lenne!!
Egy olyan isten, aki kontárkodik a világegyetemmel, abszurd, egy Isten, aki beavatkozott az emberi szabadságba zsarnok. Ha Istent egyedülállónak tekintjük a világban, egy személy, aki egy gondolathoz kapcsolódik, egy ok, amely el van választva az eredményétől, akkor olyan valakivé válik, aki nem önmaga. Egy mindenható, mindentudó zsarnok nem sokban különbözik a földi diktátoroktól, akik mindent, és mindenkit egyszerű fogaskerékké változtatnak egy gépezetben, melyet ők irányítanak. Egy olyan ateizmus, amely visszautasít egy ilyen Istent bőven jogos elutasítás!!

"A hazugság lehetősége ugyanis mindig fenáll, mindenki, még a tudósok is hazudhatnak."

Csak a koklerek hazudnak, mert egy neves tudós nem teszi kockára a hírnevét!! Az egyház nem hazudhat, ugye?? Azok mindig igazat mondanak az ostoba meséikkel?? Elhiheted, hogy csak a vallás hazudik!!! És tudod miért?? Pénzért!!

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Én azt gondolom, ha tényleg hiszel a tudomány nyújtotta üdvösségben, az egy tisztességes ateizmus. Módfelett naív, de tisztességes.
Ennek a hitnek főleg az ipari forradalom, a nagy technikai találmányok idején volt nagy divatja. Azóta persze volt két kiábrándító, a tudomány vívmányait maximálisan hasznosító világháború. Aztán jött a vallásos babonaság helyett, a szigorúan tudományos alapokon nyugvó, valódi boldogságot ígérő ateista-kommunista üdvkorszak, amely a valóságban milliók életét tette pokollá, majd látványosan összeomlott. Manapság pedig a környezetszennyezés a legégetőbb probléma, amely szintén a tudományos fejlődés egyik káros mellékhatása.
Ha te ezek után is még hiszel a tudomány üdvöt hozó, mindent megoldó erejében, az tényleg tiszteletre méltó, bár szerintem teljesen irreális, semmivel sem okosabb mese, mint akármelyik vallás.
Ha pedig valóban boldog vagy az ateizmusban, akkor minek is térnél meg, én se tenném. Én éppen azért hiszek, mert nem látok más megoldást, sem a saját, sem a világ problémáira, csak Istent, akiről van tapasztalatom. Azt mondják, a zuhanó repülőgépen nincsennek ateisták, úgy látszik, ilyen helyzetben a legnagyobb mese is hihetővé válik. Én annyival tartom okosabbnak magamat ezeknél az utasoknál, hogy nem kell farkasszemet nézzek a halállal, hogy belássam, vagy van Isten, vagy nincs semmi remény.
Írjak csodákról? Számtalan van, de egyetlen egyet sem tudok, amire ne foghatnád rá, hogy hazugság. A hazugság lehetősége ugyanis mindig fenáll, mindenki, még a tudósok is hazudhatnak. Én nem tudom ellenőrizni a tudósok állításait sem, hanem elhiszem, semmi okom nincs arra, hogy ne higgyek más szavahihető embereknek is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Te is hihetsz, amit akarsz, de a tudomány nem tud mindent megoldani, sőt egyre több probléma lesz, amit csak a vak nem lát."

A tudomány minden problémát megtud oldani, de ha nem akkor a vallás, meg biztos, hogy nem!
Milyen problémák lesznek?

Abból gondolom, hogy nincsenek csodák, mert mindenre van racionális magyarázat, ha valakinek erre van szüksége! Ha teológiával, vagy filózófiával akarja megmagyarázni, az mindenkinek a saját döntésén alapszik, csak nincs értelme meséket igaznak gondolni, és hirdetni!!

Én már 50 éve valláselutasító vagyok , nem bántam meg semmit, és velem is történtek már érdekes dolgok, de semmi esetre sem kell csodának túlragozni!! Nem térnék meg semmiképp, mert a HIT=nem akarni tudni, mi az igazság. Boldog vagyok és voltam mindig vallás nélkül, és leszek is!!

Írj csodákat!

Betegek meggyógyulnak, bűnözők jók lesznek, stb... Hány embernek nőtt ki az amputált lába ima hatására? Azért gyógyulnak meg a betegek mert azt hiszik, hogy megsegití őket a jó isten, pedig szó sincs ilyesmiről!! Biztos ismered a placebo hatást, amikor hatóanyag nélkül gyógyítanak! Akkor az orvosok is istenek? A legújabb kutatások szerint a placebo hatás egy valódi pszichobiológiai esemény!!

Elhiheted, hogy isten csak pszichés látomás, és esetenként még beszélnek is vele!! Különben vannak kutatások a jobb agyféltekés istenképhez. Vizsgáltak hívőket és ateistákat vegyesen, és 80%-nál megjelent az istenérzés/látomás! Röviden: A jobb agyféltekét elektromágnessel stimulálták, és ez idézte elő ezt az élményt. Az érdekesség az, hogy vannak olyan emberek, akiknél ez spontán létezik és megvan győzödve, hogy a valóságot érzékeli, pedig csak hallucináció az egész!!

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Te is hihetsz, amit akarsz, de a tudomány nem tud mindent megoldani, sőt egyre több probléma lesz, amit csak a vak nem lát.
Miből gondolod, hogy a vallásos tapasztalat, avagy egy csoda tapasztalata alacsonyabbrendű, mint egy mikroszkóp, vagy távcső nyújtotta tapasztalat. A tapasztalat az tapasztalat.
Megkérdezhetsz számos hívőt, az Istenbe vetett hit számos reménytelen esetben segített. Súlyos betegek gyógyultak meg, cégéres bűnözők tértek jó útra. Én saját magam is tapasztaltam kevésbé látványos, de számomra nyagyon is fontos gyógyulást és szabadulást, ismerem a lélek békéjét és örömét. Ezt persze nevezhetnéd az idegek és a fantázia érdekes játékának, egyfajta kábítószer nélküli pszihés élménynek, én azonban nem ennek tapasztaltam.
Nem hinnék Istenben, ha az nem adott volna nekem semmit, ennyire hülyének azért nem nézhetsz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon rossz a világnézeted, a tudománytalan butaságokban hiszel, ezért nem látom értelmét a további beszélgetésnek!! Hidj amiben akarsz, de a világot nem a hit viszi előre, hanem a tudomány!! Lehet hinni egy istenben, több istenben, de ezek mind csak fantáziállis értelmetlenség, amivel az ismerethiányt lehet megmagyarázni! Hidd el Tasinak az ostoba áltudományos agymenéseit, amivel csak pénzt keres, mert másra nem alkalmas a fantáziája!!

"1, a világ nem lehet magától ilyen (akár volt evolúció, akár nem)"
Miért ne lehetne ilyen a világ? Egyáltalán nem tökéletes, és semmi nem utal a tervezettségre!! Több mint egy milliárdan éheznek a Föld nevű bolygón!! Gratulálok a tervezőnek, és még sok száz ilyen dolgot lehetne felsorolni!!

"2, Isten nélkül nincs értelme az életnek, mert örök életre vágyunk"
Ez baromság, mert senki nem fog örökké élni, hiába szeretne!!! Istennel nincs értelme az életnek, mert téveszmében élnek az ilyen emberek, és ez nagyon károsítja a személyiségét!!

"3, Isten megtapasztalható lélekben élményszerűen, de csodák útján is."

Ez nem igaz!! Csak egy hallucináció esetleg ami történik, aminek köze nincs a valósághoz!!
Tudom, hogy a vallásos hithez hiszékenység, naivitás, tanulatlanság, butaság, ismerethiány, infantilizmus, megvezethetőség, mentális labilitás, a konvencionális tradíciók tisztelete, a neveltetés felülbírálhatatlansága szükséges. Külön-külön, vagy akár keverve…
Isten, nem létezik csak hallucináció a jobb agyféltekében, isten bekapcsolódása az agyban, összefüggések meglátása, agyi kapcsolás-sorozat, egy iszonyúan erős agymenés és az hogy az az összefüggés, amit meglát valaki dolgok között, az helyes-e, azt mindig a valóság dönti el. Azzal, hogy működik-e ez a dolog,(ha működik, akkor egy zseniális új gondolat,ha nem működik, akkor téveszme), de isten nélkül jobban működik a gondolkodás!!!

"Ha mégsem igaz, azzal különben sem veszíthetek."
Nagyon sokat veszíthetsz, méghozzá a valós racionális gondolkodást, ami sokkal fontosabb a mai világban, mint egy álomvilágban látni a teljes igazságot!!!

Minden vallás egy mentális drog, egykis önsajnálattal,képmutatással, hazugsággal megfűszerezve, hogy megváltoztassa/módosítsa mindenki tudatát, s elméjét!! Ebben az állapotban, nemtudnak szembenézni az igazsággal, mivel képtelenek a felismerésére/megértésére, és elfogadására!! Ha az elmét sokéven keresztül mérgezzük a transzcendens világnézettel, képtelen a racionális gondolkodásra, és a beteg úgy érzi, hogy a vallás nélkül képtelen az életre!!

Minden jót!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Még valami legutoljára.Tényleg azt hiszed, hogy az istenhit, ami igazán számít? Ennyire leragadtál a középkorban? Nem inkább az, hogy hogy éled az életed? Hogy milyen ember vagy? Mit teszel, mennyire vagy tisztességes, segítőkész, megbízható, becsületes, a társadalom számára és mennyire tudsz másokat elfogadni, szeretni? Egy ember értékét nem a vallásos hite szabja meg, mert abból van ezerféle. Ha ezt nem érted, akkor tök mindegy, hogy hiszel-e jézusban, semmivel nem leszel jobb egy utálatos, gonosz ostoba embernél!!

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Még mindig nem érted. Az abszolut létező szükségszerű, de nem szükségszerűen azonos az Istennel. A materialista felfogásban az anyag az abszolut létező, az anyag a lét végső oka, az anyag az, ami azért van, mert csak van, aminek nincs további létesítő oka. Ha az abszolut létezőt tagadod, akkor azt állítod, hogy a semmiből is lehet valami. De ez lehetetlen.

Három fő istenérvem van:
1, a világ nem lehet magától ilyen (akár volt evolúció, akár nem)
2, Isten nélkül nincs értelme az életnek, mert örök életre vágyunk
3, Isten megtapasztalható lélekben élményszerűen, de csodák útján is.

Egyik se döntő bizonyíték, mindent meg lehet magyarázni, mindig dönthetsz úgy, hogy nem hiszel, legyen akár milyen élményed, vagy akár halott támadjon is fel a szemed láttára. Istenben hinni számomra azt jelenti, hogy a jó győzelmében bízni. Ha nem hiszel, az azt jelenti, hogy eleve lemondasz arról, hogy egyszer jórafordul minden, s igazából így meg sem érdemled. Én szeretnék hinni akkor is, ha minden ellene szól, ha mesének tűnik is az egész. Ha mégsem igaz, azzal különben sem veszíthetek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Az abszolut létező, az ami mindig van, ez szükségszerű és tagadhatatlan"
Neked biztos tagadhatatlan egy isten létezése!! Egyáltalán nem szükségszerű egy abszolút létező!! Te nem érted mit írtam. Olvasd el mit írtam Nagy Öröm-nek!! Ha Te egy istennel akarod megmagyarázni az Univerzumot, akkor nincs miről beszélnünk, mert ha így lenne, akkor nem lenne szükség a tudományra manapság!! Minden tankönyvben csak ez lenne: Azért van minden így, mert isten ezt akarta!! Ezt megtanulnák az iskolában az ekső órán a gyerekek, aztán nem is kellene többet tanulni, mert ezzel mindent meglehet magyarázni!! Csak egy gond van!! Istenbe csak ostoba, ismerethiányos, tanulatlan emberek hisznek!!
Nem akartalak megbántani!!
Tudsz-e mondani bármi érvet amellett, hogy az élet több, mint az anyag egy bonyolult szerveződése és a hozzá kapcsolódó jelenségek?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Haver!
Ostobaságokat írsz!! Sok sikert hozzá hogy beilleszd a Heisenberg féle határozatlansági relációt a determinisztikus világképedbe.
DNS-ünk 75%-ban megegyezik a kutyáéval és 93 százalékban az egérével.Ezt hogyan magyarázod? És ezek is tökéletesen alátámasztják az evolúció elméletet.Minnél régebben elvált két faj egymástól annál nagyobb a génjeik közti különbség.
Gratulálok az okos istenedhez, hogy egereket teremtett, ami már majdnem ember!!
7 milliárd ember él a földön!! Hogyan lehet az, hogy mindekinek más a DNS-e??? Hogy lett ez tervezve?? Elárulom!!! Sehogy!! A DNS-ből is látszik, hogy az evolúció milyen tökéletesen működik!! Nem létezik isten te szerencsétlen!! Viszont nagyot röhögök az ilyen idiótákon, mint te, amikor a tudósok előállítják az első szintetikus sejtet a semmiből a te szavaiddal élve!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ja, bizony.

A semmiből nem lesz semmi.

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

A semmi az semmi, a gáz már valami, a semmi éppen mert semmi, nem tud létrehozni semmit. Az abszolut létező, az ami mindig van, ez szükségszerű és tagadhatatlan. A vita csak abban volt, hogy ez most az Isten, vagy az anyag.
Látom a feleleteiden, hogy nem is érted, amit írok. Ha az alapvető logikát nem fogod fel, akkor inkább ne beszélgessünk. S hiába tartod magad nagyon okosnak, sajnos én ezt nem tudom igazolni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Olyan dolgokat állítasz bizonyítéknak amik nem azok.

De látott-e már valaki olyant, hogy egy állatfajtából egy fejlettebb állatfajta született volna?
A Biológusok közelebb állnak az Istenhithez mint például a paleontológusok.
Hiszen ők kutatják a legtöbbször isten teremtésének, keze munkájának a legprecízebb és legsokoldalúbb készítményeit.
Sőt a biológusok között több a keresztény ember is akik munkájukon keresztül mutatják be Isten nagyságát és létezését bizonyító kutatási eredményeiket.
Szerencsére nagyon messze van a biológiától az evolúció elmélet, hiszen ahogy korábban írtam a DNS kutatás eredményei a legmodernebb eszközök segítségével kimutatott olyan dolgokat amik eleve cáfolják például az élet véletlenszerű pozitív mutációján keresztül történő fejlődését.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az evolúcióelméletet a kitalálása óta számtalan kézzel fogható bizonyítékkal alátámasztották, mint a tranziens fajok fossziliái, genetikai vizsgálatok, evolúció megfigyelése mikróbákon, stb. Milyen bizonyíték kell még?
Aki manapság tagadja az evolúciót, az semmibe veszi a biológiai világról szóló összes ismereteinket.
Az evolúció elmélet egyszerűen túlságosan átitatja a mai biológiát, paleontológiát, genetikát, fiziológiát, antropológiát, sőt, újabban a pszichólogia meg a történelem egyes irányzatait is, minthogy csak úgy szemétkosárba lehetne vágni, mint hiányos, lyukas, gyanús, ördögi, erkölcsileg káros hatású, stb., stb., elméletet.

Haver!
Akkor gyere vissza, ha megcáfolták az evolúciót!!! Addig NE!!!
LOL!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hülyeségeket hazudozol megint össze!! Darwin lerekta az alapokat és a tudomány már továbblépett és bizonyította!! Levagy maradva 150 évvel!!Hiába erőlködsz, mert az evolúcióba nemtudsz belekötni, úgyahogy senkinek sem sikerült!! Cáfolhatatlan!! Tisztán látszik, hogy gőzöd sincs az evolúcióról, mert az nem az élet keletkezésére ad magyarázatot. Az egy másiktudományos témakör. Fordítva ülsz a lovon!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Tehát sikerült megegyezni abban, hogy még akik nagyot is röhögnek a vallások meséjén, azok se tudják teljesen kizárni Isten létének lehetőségét, hiszen túl van az eszközeiken."

Mese szinten nem zárják ki, mert egy szép mesének nagyon jó és szép történet! Kivéve a gyilkolások, mert hát van a bibliában, bőven ilyesmi!! Végülis egy horrormese.
Isten nincs túl a tudomány eszközein, hanem egyszerűen nincs isten! Ma már olyan eszközök, berendezések, műszerek vannak, amit az emberek többsége elsem tud képzelni.


"Valójában az igazán műveltek között aránylag igen kevés van, akik hozzád hasonlóan minden féle vallásos hitet eleve kártékony ostobaságnak tart."

Nagyon sok tudós kártékonynak tartja, mert félrevezető hatása van pl. 5 éves gyerekeknél kezdik pumpálni a vallási téveszméket.

"s a semmiből nem lesz semmi. "
Ez a meghatározás relatív, mert létezhet a semmiből valami. pl. gázokból is keletkeznek anyagok, nem látható a gáz, mondhatom, hogy nincs ott semmi, pedig van!

"Mivel pedig tapasztaljuk, hogy létezünk, ezért szükségszerű, hogy kell legyen egy abszolut létező,"

Nem szükségszerű. Az Első Ok érve sem ér többet. Nincs rá ok, hogy a világ ne jöhetett volna létre ok nélkül. Spontán. Nem véletlen!!

"vagy értelem nélküli anyag, a világunk direkt ilyen, vagy csak egészen véletlenül. Miért olyan az anyag, hogy fel lehet építeni belőle egy embert, miért nem olyan, hogy nem lesz belőle soha semmi."
Minden anyag értelem nélküli, ami benned van, bennem és mindenkiben: C,P,Fe,Na,Ca,stb.
Ezek mind értelem nélküli anyagog és az élőlények nélülözhetetlen építő kövei. A Földön szén alapű élet létezik, és ehhez semmi köze istennek, mert az élet nem egy misztikus csoda, hanem egy kozmikus szabály. Biológia,kémia,fizika,stb.

"Az elsődleges tervezőt természetesen nem tervezte senki, csak van. "

Ezt az Univerzumra is lehetne mondani, hogy csak van öröktől fogva. Okosabb válasz lenne, minthogy valami titokzatos hatalmas isten hozta létre, akiről gőze sincs senkinek, de nagyon kell imádni és áldozatokat kell neki bemutatni!!

"Számomra, és még sokak számára is az értelmes tervező logikusabb állítás, mint a véletlenül ilyen világ megoldás"

Csak azoknak logikus az ID, aki nem tudja, hogyan jönnek létre a csillagok, bolygók, naprendszerek, stb.
Az ID-ben semmi logika nincs, mert semmit nem magyaráz meg, ellenben mégis sok ember hisz az ostobaságaikban!!
Nagyon rossz kifejezés a véletlen!! A spontán a helyes kifejezés, és ezt használják a nevesebb tudósok, a koklerek, meg a véletlent!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Haver.

Amit te itt talajon bemutatsz az a vallásosság.
Csak a te hited tárgya képtelenné teszi, hogy valamilyen módon észrevedd a vallásod (Materializmus)önmagát cáfoló megnyilatkozásait, hogy idejében kiszállj belőle és elkerüld a megszégyenülést.

Darwin reménykedett benne, hogy elméletét majd a tudomány be fogja bizonyítani. Csakhogy a technikai fejlődés nyomán cáfolatok látták meg a napvilágot.
Darwin maga sem volt tudós, hanem csak egy filozófusi szinten a világ kialakulásáról gondolkodó amatőr természetbúvár.

Műve sikerességét nem a tudományos bizonyítékok adták.
Darwin nagyvonalúan és elég botor módon kikerült olyan témákat, hogy hogyan is keletkezett az élet.
Azóta sem sikerült megtalálni a magyarázatot.

A DNS-el kapcsolatos kutatások, sokkal bonyolultabb magyarázatért kiáltanak annál ami az eddigi elméletek állításait illeti.
Úgy tűnik az élet nem alakulhatott ki spontán, vagy hő, vagy sugárzás, vagy élettelen anyagok véletlenszerű találkozása következtében, hiszen az élőlények legkisebb alkotóelemei is olyan bonyolultak és annyira összetettek, hogy azokon egy kicsiny változtatás is könnyen romboló hatásúvá válik az élőlény számára.
Nincsen tudományos tény, vagy bizonyíték az élet legkisebb építőköveinek arra a bonylult elrendeződésére és működésére ami tapasztalható.
Kivéve gy lehetséges magyarázatot ami a bibliában a teremtés könyvében áll.

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Tehát sikerült megegyezni abban, hogy még akik nagyot is röhögnek a vallások meséjén, azok se tudják teljesen kizárni Isten létének lehetőségét, hiszen túl van az eszközeiken. Ugyanakkor az is tény, s bizonyára tudod is, hogy az elismert tudósok között is számos Isten hívő van, akik egyáltalán nem tartják azt nevetségesnek. Olyanok is vannak, akik maguk ugyan nem hisznek, de megértik és tisztelik az ellenkező véleményen levőket. Valójában az igazán műveltek között aránylag igen kevés van, akik hozzád hasonlóan minden féle vallásos hitet eleve kártékony ostobaságnak tart.

"Az első kérdésem pedig az,: Ki tervezte ezt a szuper tervezőt?"
Azt hiszem abban egyetértünk, hogy létező csak létezőtől származhat, s a semmiből nem lesz semmi. Mivel pedig tapasztaljuk, hogy létezünk, ezért szükségszerű, hogy kell legyen egy abszolut létező, ami mindig is létezett, s nem hozta létre senki és semmi. A vita hívő és nem hívő között abban van, hogy ez az abszolut létező milyen? Értelmes személy, vagy értelem nélküli anyag, a világunk direkt ilyen, vagy csak egészen véletlenül. Miért olyan az anyag, hogy fel lehet építeni belőle egy embert, miért nem olyan, hogy nem lesz belőle soha semmi.
Mi tehát a kérdésedre a válasz? Az elsődleges tervezőt természetesen nem tervezte senki, csak van. És ez a válasz semmivel sem butább, mint az, hogy az anyagot senki nem hozta létre csak van.
Számomra, és még sokak számára is az értelmes tervező logikusabb állítás, mint a véletlenül ilyen világ megoldás. Nem lehet bizonyítani ezt sem, azt sem. Higgy az utóbbiba, ha akarsz, s ha nagyot röhögsz is, én az előbbibe hiszek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Te biztos, hogy nem vagy normális, mert a vallás már azt a kevés eszed is elvette!! Értem!! A tudománynak nincsenek bizonyítékai, csak a vallásnak és a zsidó-keresztény egyháznak!! Normális vagy?? Hogyan tudsz ilyen pofátlanul hazudni??? Te hívő vagy?? Nem!!! Egy rosszindulató veszélyes skizofrén, akinek semmi gőze nincs az egész univerzunról, mert ostoba emberek annyira félrevezették, mint a bakter marháját!! Erre büszke lehetsz!! A végtelen sötétségedre, mert hozzád képest egy galamb, egyetemi docens!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Te vagy a bigott vak hívő!!!
Isteníted azt a tudományt amit valamikor egy Darwin nevü ember leírt, de a mai fejlett eszközeink már rég megcáfolták az ő állításainak egy nagy részét, és a másik részét még soha senkinek sem sikerült bebizonyítani és annyira ragaszkodsz hozzá, annyira isteníted, hogy a valóságot is inkább hazugságnak mondod, mint a bigott emberek!
Te magad vagy a bigott.
Nincsenek bizonyítékaid amit bemutathatsz de ha a te hitedet cáfoló bizonyítékokat tárnak eléd akkor minden átgondolás nélkül, csak hazugságnak nevezed.
Na ez a bigott vallásosság!!!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Minden mesét teljesen kilehet zárni, ha megvan az ember értelmi szintje és tudása! Álmodozni persze lehet, de nem szabad összekeverni a valósággal, bár sokan mégis ezt teszik!! Képzeld el, ha mindent számításba vennénk, minden vallási dogmát, misztikus meséket, spirituális marhaságokat igazaknak fogadnánk el, mi lenne belőle? Elárulom! Egy óriási zürzavar, és egy idő után már semmit nem tudnánk eldönteni, hogy igaz, vagy hamis!!

"Tehát mégegyszer megkérdezem: Elfogadod-e, hogy a természettudomány legalábbis meseország szintjén Isten létét sem tudja teljes bizonyossággal kizárni?"

Meseország szintjén elfogadja a tudomány isten létét, de a valóságban hangosan röhög ilyen eszetlenségen!! Ha nem fogadná el mint mesét, akkor már rég meglenne szüntetve!! Különben már írtam valamelyik kommentemben, hogy a politikai hatalmaknak a világon, csak jó, hogy az emberek mindent elhisznek!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Marhaságokat írsz te bigott vakhívő!! Na EZ ostobaság, amit írtál!!! Megint ott vagyunk, hogy ahol véget ér a tudásod, oda beraksz egy kis szellemet/istent/tudatosságot. Tudod az élethez nem viszonyítási alap kell. A víz sem a hőmérő állásától fagy meg...

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

A piroska és a farkas szerintem egy mese, s nem komplett, aki azt valósnak tartja. Minden józan érv és tudás amellett szól, hogy az nem történhetett meg, de teljesen biztosra azonban nem lehet kizárni. Lehet, van egy meseország egy másik dimenzióban, s az ottani eseményeket a tündérek sugalmazzák nekünk , ezért jut időként egy-egy mese valakinek az eszébe. Hülyeség, ostobaság, nevetséges, de lehetséges. A tudományt valóban nem érdekli meseország ügyes-bajos dolgai, s sokkal ésszerűbben is meg tudja magyarázni a mesék keletkezését, de mivel nincs rá eszköze, ezért végső soron nem tudja bizonyítani, hogy meseország nem létezik.

Tehát mégegyszer megkérdezem: Elfogadod-e, hogy a természettudomány legalábbis meseország szintjén Isten létét sem tudja teljes bizonyossággal kizárni?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

haver.
"Mindenre sokkal okosabb választ tud adni mint a vallás!!! Ezért nem is érdekli, hogy ki miben hisz!!"

Úgy beszélsz a tudományról mintha valami istenről vagy legalább is egy mindenki felett álló személyről lenne szó.

Pedig ez a rajongás amit te csinálsz nem más mint a képek és szobrok elött való hajlongás.

A Vallásos, kiüresedett egyházak szoktak képek és szobrok elött így viselkedni mintha azok az emberi kéz által készített dolgok isten személyes megjelenés lenne.

Ahogy beszélnek azok a szobraikról és magasztalják, mintha az lenne mindenki felett álló úgy beszélsz a te sokszorosan levitézlett tudományodról.

Ugyanúgy ahogy azokról bebizonyosodik egy egy egyszerű kérdésre adott őszinte válasz után, hogy azok nem mentenek meg senkit, ha bajban van, és ugyanúgy a te tudományodról is kiderül, hogy hasonlóképpen folyamatosan megcáfolják.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Ha szerinted a kereszteshadjáratoknak és az inkviziciónak nem volt köze a politokához, akkor frissítsd fel történelmi ismereteidet. Nagy Konstantin császár óta, az állam és az egyház összefonódott, a politika és a keresztény eszme összekeveredett."
Nem értetted a mondanivalóm!! Isten nevében és parancsára öldököltek, sőt a bibliából is ömlik a vér!! Nyugodtan rálehetne rakni egy 18-as karikát!!!!!!!

"Mivel a tudomány csak azt állíthatja, amit tud, így se nem állíthatja, hogy van Isten, de azt se hogy nincs, mivel ebben a kérdésben már nem illetékes."
De illetékes, hogy nem foglalkozik, az természetes!! Mindenre sokkal okosabb választ tud adni mint a vallás!!! Ezért nem is érdekli, hogy ki miben hisz!!

"Abban is nagyot tévedsz, hogy a tudományban nincsennek hipotézisek, vagyis nem maradéktalanul bizonyított állítások. Továbbá a tudomány még csak nem is tévedhetetlen, hanem folyamatosan korrigálja önmagát. Számtalan pédát lehetne mondani, hogy amit korábban tagadtak, az bebizonyosodott, hogy igaz."

A Tudomány módszereiből adódóan csak abból indulhat ki,ami látható,érzékelhető,tapasztalható,megfigyelhető, stb.-stb.
A helyzet sokkal inkább tűnik úgy,hogy a kreacionizmus próbálja a Tudomány eredményeire támaszkodva megmagyarázni a bibliát,ill. igyekszik a Tudomány megállapításait a bibliai keretek közé illeszteni.
Alapvető különbség,hogy amíg a Tudomány,vagy egy tudós is eleinte "kénytelen hinni" valamiben(feltételezés,hipotézis),de a későbbi kutatások során nyert eredmények révén a kezdeti feltételezéseiről kiderülhet,hogy tévesek voltak,akkor a kezdeti "hitet" a tudós,a Tudomány elveti,addig a vallás szentnek nyilvánított iratokra hivatkozva eleve tévedhetetlen igazságnak nyilvánítja ki az azokban leírtakat.
A Tudománynak meglehetősen sok eszköze van bizonyítani 1-1 feltételezést,vagy elméletet.

"És ha tudományt nem is érdekli a transzcendencia, s nem is feladata, hogy foglalkozzon vele, attól még az létezhet."

Már miért kellene léteznie? Azért, mert sokan mindenféle marhaságokban hisznek? Az értelmi képességekről meg annyit, hogy az ókori pásztorok agymenéseit és babonáit, szilárd tényként kezelni nem éppen az intelektualitás kifejezetten magas foka a 21. sz.-ban!!!

"Ami pedig az órát illeti, azt napelemesre is meg lehet csinálni, ha ez zavart a hasonlatban."

Akkor vidd le a pincébe a csodálatos napelemes órádat, és meglátod, hogy semmit nem ér!! Mellesleg az ókorban csak napelemes, meg mindenfajta órák voltak!! Különben nem az zavart leginkább, hanem az zavar, hogy az univerzumot mindenféléhez hasonlítgatják ostobán!! Az univerzumot semmihez nemlehet hasonlítani, mert ott olyan szélsőséges körülmények léteznek, amit nagyon sok ember elsem tud képzelni!!!

"Én tisztelem és becsülöm az ateistákat, jókat lehet velük vitatkozni, de aki számomra egy alapvetően fontos állításról nem képes elfogadni, hogy legalábbis logikailag helytálló, hanem ostobaságnak tartja, az minden további erre épülő érveimet is annak fogja tartani, vagyis nincs is értelme a további vitának."

Az igaz, hogy minden isten ostobaság, de elindulhatunk azon a vonalon is, hogy van egy intelligens tervező!! Az első kérdésem pedig az,: Ki tervezte ezt a szuper tervezőt? Hogyan? Miért? Mikor? Hidd el, hogy ebből nem tudsz jól kijönni!!! Ha hiszel Tasinak, mert látom téged is megfertőzött a krisna pap, akkor olvasgasd ezt az oldalt, ahol biológusok szétszedik az ostoba állításait!!! Ime: http://criticalbiomass.freeblog.hu/categories/ERTEM-vita/

Köszönöm a jókivánságot!! Viszont kivánom!!!

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Ha szerinted a kereszteshadjáratoknak és az inkviziciónak nem volt köze a politokához, akkor frissítsd fel történelmi ismereteidet. Nagy Konstantin császár óta, az állam és az egyház összefonódott, a politika és a keresztény eszme összekeveredett.

Mivel a tudomány csak azt állíthatja, amit tud, így se nem állíthatja, hogy van Isten, de azt se hogy nincs, mivel ebben a kérdésben már nem illetékes. Abban is nagyot tévedsz, hogy a tudományban nincsennek hipotézisek, vagyis nem maradéktalanul bizonyított állítások. Továbbá a tudomány még csak nem is tévedhetetlen, hanem folyamatosan korrigálja önmagát. Számtalan pédát lehetne mondani, hogy amit korábban tagadtak, az bebizonyosodott, hogy igaz.
És ha tudományt nem is érdekli a transzcendencia, s nem is feladata, hogy foglalkozzon vele, attól még az létezhet. Engem se érdekel az eszkimó költészet, s fogalmam sincs, hogy van-e olyan, de el tudom képzelni, hogy van, nem zárható ki. Ami pedig az órát illeti, azt napelemesre is meg lehet csinálni, ha ez zavart a hasonlatban.
Én tisztelem és becsülöm az ateistákat, jókat lehet velük vitatkozni, de aki számomra egy alapvetően fontos állításról nem képes elfogadni, hogy legalábbis logikailag helytálló, hanem ostobaságnak tartja, az minden további erre épülő érveimet is annak fogja tartani, vagyis nincs is értelme a további vitának.

Sajnálom, hogy már itt az elején elakadtunk. Minden esetleg sértő megjegyzésemért elnézést kérek, és boldog új esztendőt kívánok!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Haver.

Nem hazudok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Ha így vesszük, akkor a vallás nevében sem voltak embertelenségek, mert azokat is politikai okokból és a hatalom miatt követték el."
Ez nem igaz!! Isten parancsára és isten nevében sokmillió embert öltek meg, sőt ember, és állat áldozatok is voltak ennek a jó istennek!! Lásd: kereszteshadjáratok, inkvicició,stb...
Szóval semmi köze a politikához, és nem kellene ferdíteni!!

"Ami nem biztosan igaz, az nem biztosan hamis"
Igen! Ezt elfogadom, de nem kell félreértelmezni és kiforgatni!!
"
Ugyanez a tudomány és az Isten viszonyára vonatkoztatva: Azzal, hogy a tudomány nem tudja Isten létét bizonyítani, az még nem jelenti azt, hogy nincs"
A tudomány nem fogadja el isten létezését!! Azt nem kell bizonyítani, ha valami nem létezik!! Amikor az az elmélet volt, hogy a föld lapos, nem azt bizonyították, hogy nem lapos, hanem azt, hogy gömb alakú!! Ha valaki azt állítja, hogy isten létezik, akkor neki van bizonyítási feladata!!
"Egy óra működéséhez sem kell senki"
de igen!! fel kell húzni vagy elemet kell cserélni!!
az magától megy a saját törvényei alapján, de azért nem zárható ki, hogy azt valaki megcsinálta, sőt tapasztalatból tudjuk, hogy úgy is van. Világra vonatkozóan tényleg igaz, hogy nem tapasztaltuk az elkészítését, de ettől még az nem zárható ki.

"az magától megy a saját törvényei alapján, de azért nem zárható ki, hogy azt valaki megcsinálta, sőt tapasztalatból tudjuk, hogy úgy is van. Világra vonatkozóan tényleg igaz, hogy nem tapasztaltuk az elkészítését, de ettől még az nem zárható ki".
Az óra nagyon rossz hasonlat a világegyetemhez!!! Az órát a világegyetem sosem tudta volna létrehozni, mert emberek találták fel!! A világegyetemet, pedig a fizika,kémia,biológia,stb...
Isten létezését teljesen kilehet zárni, mert egy transzcendens entitás!!!!! A tudományt nem érdekli az ilyen fantázia világ amit nem tudnak vizsgálni, műszerekkel kimutatni, ismételni,stb...
Azt is lehet mondani, hogy az évezred vicce, és csalása!!! Így igaz maximálisan!!!!

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Ha így vesszük, akkor a vallás nevében sem voltak embertelenségek, mert azokat is politikai okokból és a hatalom miatt követték el.

Én sose mondtam, hogy ha nem fogadod el Istent, akkor nem vagy értelmes. Mindössze egy logikai igazság belátását kértem, ami nélkül lehetetlen értelmesen beszélgetni. Ez a logikai tétel tehát mégegyszer így hangzik: Ami nem biztosan igaz, az nem biztosan hamis. Elfogadod? Ha a válasz nem, akkor biztosan igaz, hogy hülye vagy, s inkább orvossal beszélgess.
Ugyanez a tudomány és az Isten viszonyára vonatkoztatva: Azzal, hogy a tudomány nem tudja Isten létét bizonyítani, az még nem jelenti azt, hogy nincs. Elfogadod? Nem azt, hogy biztosan van, hanem azt, hogy nem biztos, hogy nincs.
Egy óra működéséhez sem kell senki, az magától megy a saját törvényei alapján, de azért nem zárható ki, hogy azt valaki megcsinálta, sőt tapasztalatból tudjuk, hogy úgy is van. Világra vonatkozóan tényleg igaz, hogy nem tapasztaltuk az elkészítését, de ettől még az nem zárható ki.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagy Ö!!
Marhaságokat írsz!! Ne hazudj, mert az bűn!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A hazugság: ismert, tudott információ ellenkezőjének állítása.
Az ismert tudott igazság: Isten létezése objektíve NEM BIZTOS, mivel nincs rá semmiféle bizonyíték.
Ojektíve biztosnak, azaz igazságnak csak és kizárólag azt lehet kijelenteni, amire objektív bizonyság van. Ami nem biztos az nem igaz, ami nem igaz az nem biztos. E két fogalom szinonim.
Tehát a kijelentő tudja, ismeri az igazságot: Isten létezése nem biztos, azaz nem igaz.
Ennek ellenére, szándékosan kijelenti ennek ELLENKEZŐJÉT, hogy: Isten létezése biztos és igazság.
Ismert igazság ellenkezőjének ill. helyette valami más információnak kijelentése igazságnak: ez a hazugság!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Örülök, hogy elismered, nem csak a vallás, hanem az ateizmus és az evolúció nevében is voltak embertelenségek."
Ez nagyon nagy tévedés, mert semmi ilyesmi nem létezik!! Sem az ateizmus, sem az evolúció nevében nem öltek meg milliókat!! Politikai okokból és hatalom féltésből megöltek sok embert az igaz!!

"A természettudományok nem tudják sem bizonyítani, sem cáfolni sem az örök anyagot, sem az Istent, mivel ez már túl van a kompetenciáján."
Ez sem igaz!! Kérlek írd meg, hogy a világ országaiban levő Tudományos Akadémiák mikor fogadták el isten létezését, vagy az univerzum teremtését!! Ez sikerül neked, akkor Nobel-díjat fogsz kapni!!

Értem!! Ha nem fogadom el a világnézetedet, akkor nem vagyok értelmes!! Érdekes gondolkodás!!
A kérdés továbbra is: Honnan kap az univerzum kűlső energiát? Mert szerinted az univerzum nem zárt!!!

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Tehát nem ismered el. Megértelek, a tévedés beismerése majdnem olyan kellemetlen, mint a bűnösségé, nekem is nehezen megy néha.
Hogy ne legyek tök hülye a Hold témában, olvasgattam egy kicsit róla. Azt mondják a szakértők, hogy a legvalószínűbb hipotézis szerint, kellett legyen valami bolygóütközés, és a kifröccsenő anyagból keletkezett aztán a Hold. A Hold távolodása kezdetben jóval gyorsabb volt, mint ma, de a víz és az óceánok megjelenése lefékezte. Az ár-apály tevékenység korábban valóban nagyobb volt, de akkor még nem is volt szárazföldi élet, ez mindössze 0,5 milliárd éve jelent meg, mikor a Hold már messze járt. A dinók kora pedig csak 0,2 milliárd, így a holdtávolság több, mint 376000km, amibe aligha verték bele a fejüket.
Én nem vagyok Hold szakértő, nekem magyarázhatod a gravitációt meg a centrifugát, nem tudom megitélni. Más területen azonban, amit jobban ismerek, a kreacionisták érvei meglehetősen nevetségesnek tűnnek, könnyen el tudom képzelni, hogy itt is éppen olyan felületesek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Péter.

A holdas érv nem az én ötletem.
Havercsávó számításai állandó számítások amik figyelmen kívül hagyják a föld-hol egymásra hatás egyéb fizikai jellemzőit a tekintetben, hogy a hold ijedtén közelsége ellehetetlenítette volna már a dinók életében a földi életet, mivel a mai fizikai törvényeket vette figyelembe.
Mind az ár-apály pusztító erejű lett volna ha egyáltalán lett volna ilyen régi kor, mind pedig a hold és a föld kölcsönhatása egymásba ütközést okozott volna egy bizonyos távolságnál, mivel a gravitációs lendület nem a centrifugális erő győzelmét léptette volna érvénybe, hanem a centripetális erő győzött volna.
De ahogy a haver is kioktatott, észre sem véve az érvelésében az önellentmondást, soha nem volt a hold és a föld között ilyen kis távolság.
Ez pedig egy féleképen lehetséges:
Ha nem volt több milliárd vagy több száz millió év a föld történelmében.
Nem is beszélve arról, hogy egy közelebbi hold a föld forgását mennyivel fékezte volna.
Talán minden évben 10 percel is.
Mekkora napfényes időszak is lehetett volna akkor nyaranta?
És ez mekkora globális hőingadozással is járt volna?
Nem lett volna szabad például jégkorszaknak lennie.

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Engem nem kell meggyőznöd Nagy Öröm, hogy Isten teremtette a világot, a hogyanjáról vannak felfogásbeli különbségeink. A nyitott rendszer számomra csak azt jelentette, hogy létezik más is, mint az anyag, történhet benne más is, mint természetes folyamat.
De megkérdezlek: Elismered-e, hogy a holdas érv meglehetősen nagy melléfogás volt az evolúció ellen?

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Hosszú értekezésedben igen sok a korábbi nyilatkozataid felesleges ismétlése, pedig már az elsőre is megértjük. Próbálj a tömörségre, a lényegre és az éppen vitatott tárgyra összpontosítani. Természetesen a többi témáról is beszélhetünk, ha már a korábbit lezártuk, nem küldözgethetünk regényeket egymásnak.

A természettudományok nem tudják sem bizonyítani, sem cáfolni sem az örök anyagot, sem az Istent, mivel ez már túl van a kompetenciáján. Aki ennek az egyszerű mondatnak a nyilvánvaló igazságát nem képes belátni, azzal tényleg kár vitatkozni. Amit még soha nem láttunk, az egyáltalán nem biztos, hogy nincs. Ehez nem kell sok ész.
Isten mellett vagy ellen csak filozófiai érveket lehet felsorakoztatni, hosszú értekezésedben is olvashattunk néhányat. Ezek nagyon érdekes témák, szívesen beszélgetek róla, de csak akkor, ha az előbbi alpvető tételt elfogadod, hogy igaz. Értelmesen csak értelmesekkel lehet vitatkozni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Zsidókhoz írt levél 1,3

"2
Akit tett mindennek örökösévé, aki által a világot is teremtette,
3
Aki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának képmása, aki hatalma szavával fentartja a mindenséget, aki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban,"

Szeretném felhívni a fórumozó felek figyelmét annak a tudományos kérdésnek a megvitatásában, hogy az univerzum zárt avagy nyílt rendszer-e, hogy a fentebb idézett bibliai kinyilatkoztatás szerint az egész teremtett világ fennállása a biblia szerint annak köszönhető, hogy Isten szava tarja fenn minden rendszer, bolygó, élőlény.....stb, jelenlegi állapotát.
Véleményem szerint a fizika ma ismert törvényei is ehhez igazodva állnak fenn.

" Péter 3

"10
Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, amikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek.
11
Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben,
12
Akik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, amelyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!
13
De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyekben igazság lakozik.


Péter kijelentése egy kis belátást enged azokba a fizikai és kémiai alapelvekbe amiknek ma csak a meglétét sejtjük.
A poláris, apoláris, kovalens és hasonló kötések meglétét ismerjük, de az okát nem.
Miért van ilyen kötés?
Hogyan jön létre?
Mi tarja fenn ezeket a kötéseket.

De ezeket a kérdéseket fel lehet tenni akár a csillagászat területén is.
Miért van olyan kapcsolat a naprendszer bolygói között amilyen van?
Hogyan jön létre?
Mi tartja fen?

Akár zárt rendszerről van szó, akár nyitott legyen az, mindig vannak nyitott kérdések amiknek a megválaszolása újabb kérdéseket vet fel.
Ezeknek a felfedezéseknek a szenzációját messzemenő következtetések levonásával szokták köríteni.
Ezeknek a végén mindig Isten igéjének az igazolása áll.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Ha az univerzum nem zárt rendszer, akkor honnan kap külső energiát??? Elárulom, sehonnan!! kiváncsi vagyok a válaszodra!!"
Saját szavaidat idézve: ez az "amit nem tudunk 100%-ban." Lehet Isten teremtette, persze lehet nem.""
Az a probléma, hogy nem ebben a formában írtam ezt a 100%-os állítást!! Arra írtam, hogy nem tudják a tudósok isten létezését bizonyítani, de minden bizonnyal nem létezik!!A tudomány soha nem fogad el egy olyan paradigmát, aminek nincs egyértelmű bizonyíték a létezésére, nem ismerjük a hatásmechanizmusát, és nem működik a gyakorlatban. A tudományt nem érdekli isten,szellem,angyal,ördög,stb..., mert természetfeletti lényekkel nem foglakozik!!
Ami tény, hogy a világ működésének megértéséhez felesleges volt feltételezni isten, vagy istenek létét.
Az, hogy a világ létezésének elfogadásához nem szükséges isteni lényt/lényeket feltételezni, ez nem a hit ellentéte. Ez pusztán annyit jelent, hogy a valós jelenségek vizsgálata is elég elfoglaltságot ad, nem bonyolítjuk meg a saját életünket képzelt jelenségek feltételezésével. Amikor a lapos föld elmélet volt, akkor sem azt bizonyították, hogy a Föld nem lapos, hanem azt, hogy gömb alakú!! Tudjuk, hogyan alakulnak ki a csillagok,bolygók,galaxisok,stb.. semmi szükség egy istennek nevezett valaminek a beavatkozására, amit senki nem tud meghatározni a valóságban! Azt hagyjuk, hogy mindenható, láthatatlan és megfoghatatlan, és úgysem értenénk meg!! Ez csak mese habbal, mert nem az ókorban élünk, hanem a 21.sz.-ban! Azt is tudjuk, hogyan alkulnak ki az anyagok a csillagokban! Rengeteg bizonyíték van az evolúcióra, "ősrobbanásra", az univerzum tágulására. Ezeket nem lehet megcáfolni egy bibliának nevezett tündérmesével, amit az ókori ismerethiányos emberek találtak ki!!
Kérdés: Miért nem zárt az univerzum? Ha nem zárt: Honnan kap külső energiát?
Ha a nagyátlag által látott dolgokat tekintjük mércének, akkor kár bármiről vitázni, a matek értelmetlen számbűvészkedés, a fizika hasztalan képletjáték, a kémia kémcsövekben löttyök öntögetése, stb. Te komolyan ez alapján akarsz gondolkodni?
Az univerzum nem bonyolult, mert a mai tudomány megfejtette a benne zajló szabályokat. Az élet sem egy misztikus csoda, csak a vallás túlmisztifikálta. A Biblia nem más, mint egy csillagászati irodalmi hibrid, ahogy szinte az összes azt megelőző vallásos mítosz is. Sőt, a benne szereplők jellemvonásainak átvitele egyikből a másikba magában a könyvben is benne van. Azt gondolhatnánk, hogy egy olyan fickó, aki feltámad, aki mindenki szeme előtt mennybe megy, és fantasztikus csodákat tesz, bekerül valami történelmi feljegyzésbe!!!! Tévedtünk! Nincs ilyen!
Talán azért, mert mérlegelve a tényeket nagy a valószínűsége annak, hogy a bibliai Jézus nem is létezett.
Kicsit szakadjunk már el ettől a mindent megszemélyesíteni és tudattal felruházni akaró tipikus emberi gondolkodásmódtól, mert az itt nem vezet sehová!!!!Az evolúció nem egy tudatos erő, és az egyedek sem meg akarnak változni, hanem adott körülmények között megváltoznak (ha akarnak, ha nem),azaz nagyobb sikerrel hoznak létre utódokat és örökítik át ezt a bizonyos tulajdonságot a következő nemzedékre, vagy nem (mert nem élveznek előnyt). Ennyi.
Nem kell túlmisztifikálni a dolgot.
Ja, mert ön szerint ugye az evolúcionisták azt állítják, hogy egy nílusi krokodil gondolt egyet egy nap, és készakarva olyan tojást tojt, amiből egyből kicsi emberszabású majmok pattantak elő tejtől duzzadó emlőkkel, nem igaz? Valahogy eképpen vizualizálódik az evolúció az ID-s fejekben, jól sejtem?
Az evolúciós elmélet nem hit kérdése. Ez egy bizonyított tény.
Az igaz, hogy sok a félremagyarázás. (pl. hogy az ember a majomtól származik.) Ennek ellenére az evolúciós tan működik, bizonyított és minden másnál jobban megmagyarázza az élővilág fejlődésének, kialakulásának folyamatát.
Az evolúciós elméletre vannak TUDOMÁNYOS bizonyítékok (őskövületek, csontvázak, a fajok változatossága, stb.stb.), és a kutatások folytatódnak tovább, újabb felfedezésekkel alátámasztva, az élőlények állandó alkalmazkodását a környezetükhöz, külső körülményeikhez.
Viszont azt még senki nem bizonyította tudományosan, hogy Isten 6 nap alatt teremtette a világot és azt sem, hogy az állítólagos teremtés óta a fajok/élőlények változatlanok maradtak volna.
Adva van egy szöveg(Biblia), amit fizetett emberek(papok) különféle hipnózis és pszichoanalízis alapján működő verbális technikákkal(ima, énekelgetés, gyónás stb.) beletöltenek az arra fogékony alanyok fejébe segítőikkel(pl. szülő, többi hívő stb.) hogy ezen bevésődés alapján később az orruknál fogva vezethessék, manipulálhassák őket.
Az Evolució pedig egy tiszta tudományos elmélet
A Teremtés egy emberi kitaláció. Nem tudom elhinni, hogy ténylegesen, a valóságban megtörtént volna. Csak a vallásos emberek agyában/tudatában létezik tudati szinten, nincs reális alapja.
Viszont az Evolúció BIZONYÍTHATÓAN jelen van, a múltban lezajlott, a jelenben zajlik és a jövőben is zajlani fog, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY AZ EMBER JELEN LESZ-E A JÖVŐBEN! És szerintem ez a kulcsa az egésznek. Az emberi elme nélkül, az emberi elme által megalkotott/kreált Teremtés nélkül is létezik/létezett/létezni fog az Evolúció!!
Tudományos tények, kutatások, tudományágak támasztják alá a létét. Biológia, kémia, biokémia, fizika, genetika, molekuláris biológia, élettan, ősélettan (paleontológia), és még számos tudományág TÉNYEKKEL, tárgyi bizonyítékokkal támasztják alá, bizonyítják, hogy az Evolúció JELEN volt, van és lesz az élővilágban.
NINCS SEMMIFÉLE bizonyíték a Teremtőre, a világ Isten általi teremtésére, azt, hogy ez az emberi elme találmánya.
Persze érdekes dolog eljátszani azokkal a gondolatokkal, ami ezekből fakad. A Túlvilági lét, Mennyország-Pokol, reinkarnáció, a holtak szelleme akik itt bolyonganak köztünk, “látnak minket” (de hogyan?? – fizika), szellemidézés, és még sorolhatnám. Ezek a dolgok az emberi elme szüleményei, ugyanúgy mint ahogy pl. a költészet, művészetek, írás, tudatos előre tervezés, politika, manipuláció, és még sok ezer dolog. Ezek az állatvilágban miért nem léteznek? Ha van Isten/Teremtő, akkor az állatoknak miért nincs Istenük?? Az állatok miért nem imádkoznak, fordulnak egy FELSŐBB HATALOMHOZ, ha Ő létezik (létezne) ?
Tudom, hogy ezek eléggé filozofikus dolgok, lehet elmélkedni róluk, de megint csak az elméhez jutottunk. Az EMBERI ELMÉHEZ, amelyben bármilyen kitaláció létezhet évezredeken keresztül, anélkül, hogy valós alapja lenne.
Ha van egy teremtő/felsőbb hatalom/Isten (nevezhetjük bárhogy), akkor Ő miért nem akarja már évezredek óta, hogy “felfedje a létét” ? Szerintem azért nem, mert (és itt megint ismétlem magam) CSAK AZ EMBEREK TUDATÁBAN létezik.
Az Első Ok érve sem ér többet. Nincs rá ok, hogy a világ ne jöhetett volna létre ok nélkül, viszont a véletlen kifejezés csak félremagyarázás. A spontán a megfelelő!!

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Örülök, hogy elismered, nem csak a vallás, hanem az ateizmus és az evolúció nevében is voltak embertelenségek. Újból javaslom tehát, hogy a teremtéssel és az evolúcióval kapcsolatos érveket ne az azt valló emberek tettei alapján, hanem tudományos szempontok szerint vitassuk meg. Mindennel vissza lehet élni.

"Ha az univerzum nem zárt rendszer, akkor honnan kap külső energiát??? Elárulom, sehonnan!! kiváncsi vagyok a válaszodra!!"
Saját szavaidat idézve: ez az "amit nem tudunk 100%-ban." Lehet Isten teremtette, persze lehet nem.
"Ami tudományosan nem igazolható, azzal nem szabad foglalkozni!!" - írod.
Valamikor nem tudták tudományosan igazolni a vírusokat, de vírusok ettől még voltak és fertőztek. Éppen a fertőzések okát kutatva jutottak el felismerésükhöz, ami ugyebár elég hasznos. Épp így a világegyetem bonyolultságát kutatva következtethetünk az Alkotóra, mert egyáltalán nem magától értetödő, hogy a világ ilyen. Ebben hiszek én.
Egyszer volt hol, hol nem volt, volt egyszer egy értelem nélküli örök anyag, amely véletlenül éppen olyan volt, hogy véletlenül éppen egy értelmes embert tudott létre hozni. Ebbe hiszel te.
Hogy volt-e evolúció, igaz-e a Biblia, melyik vallás istenképe helyes, tudunk-e egyáltalán valamit róla, ezek mind külön kérdések. Ha a Bibliai elbeszélés tudományosan nem igazolható, ebből még egyáltalán nem következik, hogy nincs Teremtő, s az anyag örök.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Péter!
Szivesen vitatkozom értelmes emberekkel, de sajnos ritkán sikerül, viszont te az értelmes besorolást nyerted el!!
"Az ateista-kommunista eszme nevében milliók haltak meg a Szovjetúnióban és a Távol-Keleten. De Európába és Magyarországon is volt vallásüldözés. A hitleri fasiszta eszme pedig az evolúcióra hivatkozott, a fejlettebb német faj érdekében az alacsonyabb rendűeket ki kell írtani, kezdve a zsidókkal. Érdekes, hogy ezekről nem hallottál."

Hallottam róla, sőt továbbmegyek!! A kommunizmusban nőttem fel!!! Értem!!! A vallás "isten" nevében is sokmillió ember halt meg!! Inkvizició,keresztesháborúk,stb. stb.!
mennyivel jobb a fasiszta eszménél a zsidó nép kiválasztás eszméi??? Szerintem, semmivel!!! Csak a zsidók a szuperlények??? A többi nép nem számít?? A többi nép nem kaphat segítséget??? Ebből is látszik, hogy a vallás egy óriási nagy hazugság, ami nem igaz, és tudat zavaros agyhalott emberek találták ki, a hatalom, és pénz megszerzése érdekében!!

"Az energiamegmaradás tapasztalata nem jelenti azt, hogy valóban mindig és mindenkor megmaradt és meg fog maradni minden energia."
Ha az univerzum nem zárt rendszer, akkor honnan kap külső energiát??? Elárulom, sehonnan!! kiváncsi vagyok a válaszodra!!

"A Gellért-hegy tapasztalatom szerint mindig is ott volt, ahol van, noha egy tágabb rendszerben gondolkodva tudhatjuk, a Gellért-hegy sem örök."

Nemhiszem, hogy a Gellért-hegy 4,6milliárd éve volt, mert biztos, hogy nem, nem örök az biztos, mert az univerzum sem örök!!

"Miből gondolod, honnan tudhatnád biztosan, hogy az anyagi világ végső és zárt rendszer, s nem csak egy mégtágabb és egészen más tulajdonságú rendszer aprócska része."
Abból gondolom, hogy semmifajta bizonyiték nincs tudományosan, hogy létezik egy másik dimenzió-világ!! Ami tudományosan nem igazolható, azzal nem szabad foglalkozni!!
Miért ,vagy mitől lenne nyitott rendszer??

"Az abszolut lét azonosítása az anyaggal, akárcsak Istennel hit kérdése, egyiket sem lehet természettudományosan bizonyítani. De bölcseletileg, melyiket okosabb állítani: Az alacsonyabb rendű hozza lére véletlenül a magasabbat, vagy a magasabb rendű szándékosan az alacsonyabbat? Az előbbi őszintén szólva nagyobb és elvakultabb hitet igényel."

Az abszolút lét nem hit kérdése, hanem fizika,kémia,biológia,stb.!! Miért kellene egy természetfeletti valamivel magyarázni amit nem tudunk 100%-ban!! Semmire nem adna választ, mert utána sem tudnánk semmit, csak sokkal nehezebbé tennénk a magyarázat megértését!!
Nincsenek "spontán", "irányítatlan", "nem tervezett" folyamatok. Minden Isten terve alapján zajlik -- nincs evolució: új fajok, genetikai mutációk, stb. Isten akaratából történnek!!! (Intelligens Tervező)!!! Nincs gravitáció: a tárgyak Isten akaratából zuhannak,és kerülnek közelebb egymáshoz (Intelligens Mozgató)!!! Nincs kémiai kötés: a szubatomi részecskék Isten akaratától állnak össze és mutatnak különböző tulajdonságokat (Intelligens Kötő). Ez jobb lenne?? Mit tudhatnánk ebből az elméletből!! Elárulom!!! Semmivel nem lennénk okosabbak!!
Akkor te szerinted hiába végeznek méréseket, kísérleteket, azok csak azért mutatkoznak konzekvensnek, mert isten úgy akarja,és ha majd megharagszik akkor majd csak néznek azok a fránya tudósok!!!!!
Más kérdés, hogy erre az álláspontra nem lehet tudományt, technikát (modernet vagy másmilyet) építeni... Hogy mégis vannak működő autók, repülőgépek, mikrohullámú sütők, az csak valami piszok nagy szerencsének köszönhető!!!!

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Cinikus Mennyei Atya! Ez a vitánk maradt félbe.

Az ateista-kommunista eszme nevében milliók haltak meg a Szovjetúnióban és a Távol-Keleten. De Európába és Magyarországon is volt vallásüldözés. A hitleri fasiszta eszme pedig az evolúcióra hivatkozott, a fejlettebb német faj érdekében az alacsonyabb rendűeket ki kell írtani, kezdve a zsidókkal. Érdekes, hogy ezekről nem hallottál.

A tapasztalatból lehet általánosítani, de az általánosított tétel mégsem tapasztalat. Az energiamegmaradás tapasztalata nem jelenti azt, hogy valóban mindig és mindenkor megmaradt és meg fog maradni minden energia. A Gellért-hegy tapasztalatom szerint mindig is ott volt, ahol van, noha egy tágabb rendszerben gondolkodva tudhatjuk, a Gellért-hegy sem örök. Miből gondolod, honnan tudhatnád biztosan, hogy az anyagi világ végső és zárt rendszer, s nem csak egy mégtágabb és egészen más tulajdonságú rendszer aprócska része.
Az abszolut lét azonosítása az anyaggal, akárcsak Istennel hit kérdése, egyiket sem lehet természettudományosan bizonyítani. De bölcseletileg, melyiket okosabb állítani: Az alacsonyabb rendű hozza lére véletlenül a magasabbat, vagy a magasabb rendű szándékosan az alacsonyabbat? Az előbbi őszintén szólva nagyobb és elvakultabb hitet igényel.

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Látom, az ünnepek alatt volt némi szó vagy inkább penge váltás. Éppen írni akartam Nagy Örömnek, hogy nem vagyok Hold szakértő, de nehezen tudom elképzelni, hogy ez a távolságmérés fehéren-feketén bizonyítja a Biblia szószerintiségét. Már látom tisztelt cinikus Mennyei Atya (a névváltoztatást a hívőkre tekintettel magam is javaslom), hogy te jobban értesz hozzá, ellenérveid szerintem is sokkal meggyőzőbbek.
Sajnálom azonban, hogy megint átmentetek sértegetősbe. Nagy Örömmel valóban nem könnyű tudományos alapon vitatkozni. Annyira megalkuvás nélkül hisz a Biblia szószerintiségébe, annyira ezen a szemüvegen látja a világot, hogy egy kicsit se tud elvonatkoztatni ettől. Minden érvet, ami belle illik elképzelésébe felnagyít, minden ellene szólót pedig bagatelizál. Számára a kreacionizmus nyilvánvaló tudomány, az evolúcionizmus pedig különlegesen nagy ostobaság és tudatos hazugság. A konkrét érvelésnél azonban rendre elvérzik, bár ezt ő sose látja be.
Viszont továbbra is nehezményezem, hogy nem folytattuk a vitát, újból ide másolom, hátha itt válaszolsz rá.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Húúúúú.....

"hülyeséget írsz"..... "megmondanám egy ilyen gyökér istennek a véleményem"

Anyu tanította ezt a vérprofi diplomatikus vélemény nyilvánítást?
Vagy egyedül érted el ezt a szintet?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Haver!!
Szerinted ez így van, de egy nagy hülyeséget írsz!! Ha arra kerülne sor, akkor személyesen is megmondanám egy ilyen gyökér istennek a véleményem, de isten nem létezik, és ez nagy örömmel tölt el engem, és még sokmilliárd normálisan gondolkodót!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ezt a személyes véleményt egyszer majd neki is el fogod tudni mondani csak utána az örök ítélet következik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Haver!
Én igazzat írtam, csak neked nincs annyi értelmi szinted, hogy megértsd! Különben nem vitatkozom ilyen agyhalott emberrel, mint te, aki mindent csak fikázni tud, és bizonyítani semmit!! A bizonyítási kényszer téged terhel, mert te hiszel egy kitalált istenben!! Csak nyugodtan butítsd magad, és hazudozz mindenkinek!! Nem érdekel, mert látom, hogy a gondolkodás és a normális "beszégetés" nem a te világod!! Különben nincs semmilyen isten, nem is volt és nem is lesz!! A nincset nem kell bizonyítani!! Nagyon beetettek téged!!Egy tudatlan fanatikus vagy!! Szellemi leépülés önerőből!! Nem kell válaszolnod, mert ilyen beteg emberrel nem fogom elpocsékolni az időm!! Sok sikert a zártosztályhoz!!

"A hit csak szervezett és irányított ostobaság. " (Aldous Huxley)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Haver.

Látom másolni tudsz de csak annyi önálló gondolatot tudsz hozzá csatolni, hogy ki mennyire hülye.
Ez édeskevés, és elavult adatokkal hadonászol.
Isten a tudomány atyja is.
Azokra a csontokra amikre te hivatkozol már több cáfolat is akadt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Nagy Ö.!
Gratulálni szeretnék, neked, hogy sikerült megint óriási nagy hazugságokat összekaparni!! Ez tényleg bámulatos!! Kár, hogy csak a bibliát forgatod és a némiképp igényesebb, hitelesebb tudományos munkákat hanyagolod!
A fajok eredete c.könyv sokat segíthetne rajtad, de mint tudjuk, isten nagyon bünteti a tudásvágyat, és te nagyon szeretnél a kedvében járni.
Mit mondjak, sikerült!! A tudomány soha nem fogad el egy olyan paradigmát, aminek nincs egyértelmű bizonyíték a létezésére, nem ismerjük a hatásmechanizmusát, és nem működik a gyakorlatban.
A te vallási ostobaságaid az összes fenti kritériumnak megfelelnek!!
A radiometrikus kormeghatározás olyan tudományos technika az anyagok korának meghatározására, amely a természetben előforduló radionuklidok, ill. radioizotópok felezési idejének és jelenlegi gyakoriságának ismeretén alapszik. E módszer biztosítja legfontosabb információforrásunkat a Föld korának és az evolúció sebességének meghatározásában.
Tévedés, hogy hasraütéssel határozzák meg a Föld korát!!
Ez igaz, hogy a Hold 4 cm-t távolodik évente!! A számításod, viszont ostobaság!!
4cm egy év alatt, 1000 év alatt=4000cm tehát:40m
1 000 000 000 év alatt 4 000 000 000cm=40 000Km
4,6x40 000=184 000Km
tehát a dínók nagyon nagy biztonságban legelészhettek, mert a Hold semmilyen veszéllyel nem fenyegette öket!! Sőt, fontos szerepet játszott a Föld forgásának lassításában, ami nagyon fontos volt!! A Hold 200 000Km távolságon belül sosem volt!!
A Föld és a Hold árapály-erőkkel hatnak egymásra. A Hold tengeri dagályokat idéz elő a Földön, míg a Föld a Hold anyagát "megnyújtva" és összenyomva idéz elő dagályokat. Ez a folyamat a Földtől rengeteg forgási energiát vesz el.
Mivel a Föld gyorsabban forog, mint ahogy a Hold kering a Föld körül, a tengerek dagályai nem pontosan a Föld-Hold vonalra esnek. A dagályoktól származó gravitáció egy kicsit "megtolja" a Holdat és a Földtől impulzusmomentumot juttat át a Holdnak.
A tengerek és a Föld-felszín közötti árapály-súrlódás miatt a Föld forgása minden évszázadban kb. 0,002 másodperccel lassul. A Föld-Hold rendszer impulzusmomentumának azonban állandónak kell maradnia, ha az árapályokkal keltett ho veszteségét elhanyagoljuk. Ha tehát a Föld impulzusmomentuma csökken, a Holdénak növekednie kell. Ez csak úgy valósulhat meg, ha a Hold nagyobb pályán mozog a Föld körül. A Hold-pálya legtávolabbi pontjának távolsága kb. 3,8 centiméterrel nő évente!!
Miért akarod félrevezetni a hazugságaiddal, az embereket???
Az evolúciós elmélet nem hit kérdése. Ez egy bizonyított tény.
Az igaz, hogy sok a félremagyarázás. (pl. hogy az ember a majomtól származik.) Ennek ellenére az evolúciós tan működik, bizonyított és minden másnál jobban megmagyarázza az élővilág fejlődésének, kialakulásának folyamatát.
Az evolúciós elméletre vannak TUDOMÁNYOS bizonyítékok (őskövületek, csontvázak, a fajok változatossága, stb.stb.), és a kutatások folytatódnak tovább, újabb felfedezésekkel alátámasztva, az élőlények állandó alkalmazkodását a környezetükhöz, külső körülményeikhez.
Viszont azt még senki nem bizonyította tudományosan, hogy Isten 6 nap alatt teremtette a világot és azt sem, hogy az állítólagos teremtés óta a fajok/élőlények változatlanok maradtak volna.
Adva van egy szöveg(Biblia), amit fizetett emberek(papok) különféle hipnózis és pszichoanalízis alapján működő verbális technikákkal(ima, énekelgetés, gyónás stb.) beletöltenek az arra fogékony alanyok fejébe segítőikkel(pl. szülő, többi hívő stb.) hogy ezen bevésődés alapján később az orruknál fogva vezethessék, manipulálhassák őket.
Az Evolució pedig egy tiszta tudományos elmélet
A Teremtés egy emberi kitaláció. Nem tudom elhinni, hogy ténylegesen, a valóságban megtörtént volna. Csak a vallásos emberek agyában/tudatában létezik tudati szinten, nincs reális alapja.
Viszont az Evolúció BIZONYÍTHATÓAN jelen van, a múltban lezajlott, a jelenben zajlik és a jövőben is zajlani fog, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY AZ EMBER JELEN LESZ-E A JÖVŐBEN! És szerintem ez a kulcsa az egésznek. Az emberi elme nélkül, az emberi elme által megalkotott/kreált Teremtés nélkül is létezik/létezett/létezni fog az Evolúció!!
Tudományos tények, kutatások, tudományágak támasztják alá a létét. Biológia, kémia, biokémia, fizika, genetika, molekuláris biológia, élettan, ősélettan (paleontológia), és még számos tudományág TÉNYEKKEL, tárgyi bizonyítékokkal támasztják alá, bizonyítják, hogy az Evolúció JELEN volt, van és lesz az élővilágban.

Az Apollo 11 űrhajósai 1969-ben fényvisszaverő eszközöket helyeztek el a Holdon. Késobb újabbakat vittek fel. A kutatók egy távcsövön keresztül lézersugarat bocsátanak az egyik fényvisszaverő eszközre. A fény visszaverődik a távcsőre, ahol érzékeny szűrő- és erősítoberendezések detektálják a halvány jelet. A Föld-Hold távolságot abból az időbol számítják ki, amely a lézerimpulzus útjának megtételéhez szükséges.

NINCS SEMMIFÉLE bizonyíték a Teremtőre, a világ Isten általi teremtésére, azt, hogy ez az emberi elme találmánya.
Persze érdekes dolog eljátszani azokkal a gondolatokkal, ami ezekből fakad. A Túlvilági lét, Mennyország-Pokol, reinkarnáció, a holtak szelleme akik itt bolyonganak köztünk, “látnak minket” (de hogyan?? – fizika), szellemidézés, és még sorolhatnám. Ezek a dolgok az emberi elme szüleményei, ugyanúgy mint ahogy pl. a költészet, művészetek, írás, tudatos előre tervezés, politika, manipuláció, és még sok ezer dolog. Ezek az állatvilágban miért nem léteznek? Ha van Isten/Teremtő, akkor az állatoknak miért nincs Istenük?? Az állatok miért nem imádkoznak, fordulnak egy FELSŐBB HATALOMHOZ, ha Ő létezik (létezne) ?
Tudom, hogy ezek eléggé filozofikus dolgok, lehet elmélkedni róluk, de megint csak az elméhez jutottunk. Az EMBERI ELMÉHEZ, amelyben bármilyen kitaláció létezhet évezredeken keresztül, anélkül, hogy valós alapja lenne.
Ha van egy teremtő/felsőbb hatalom/Isten (nevezhetjük bárhogy), akkor Ő miért nem akarja már évezredek óta, hogy “felfedje a létét” ? Szerintem azért nem, mert (és itt megint ismétlem magam) CSAK AZ EMBEREK TUDATÁBAN létezik.

Minden jót!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A Bibliai tanítások vegyítését, például az Evolúció vallással hívják eretnekségnek.
Nem jó út.
A Biblia állításainak a bizonyítását a mai, modern technika jobban végzi, mint bármikor korábban, és általában a Biblia felé dől a mérleg nyelve.
Az evolúció vallás állításai agyag lábakon állnak és egy kis kutatás vagy kísérletezés romba dönti az egészet.
Például a földtani rétegek esetében több milliárd éves kőzetrétegekről beszélnek, holott a legjobb kormeghatározós módszerek sem látnak el ilyen messzire.
Tehát eleve bizonyítatlan a föld korának mai meghatározása.
Igazából hasra ütéssel találták ki, amit egy feltételezéseken és nem bizonyított tényeken alapuló "tudományos" meghatározás lenne.
A N.a.s.a. a holdon hagyott szajréiból egy kis radarsugárvisszaverős mügyűrkét hagyott az egyik Holdmisszíós indítóállványán ami azt a célt szolgálja, hogy a hold-föld távolságot a sugárzás visszaverődésének a tulajdonságaiból ki lehessen számolni.
Ezen egyszerű "műszer" jóvoltából lehet tudni azt, hogy a hold évente mintegy 4 cm-el kerül távolabb a földtől.
Amióta az első ember a holdra lépett azóta fél méterrel került távolabb a holdunk.
Ha a bibliai idővonal szerint gondolunk a visszaszámolásra akkor nincsen semmi baj, de ha az evolúciós idővonal szerinti több milliárd évet vesszük figyelembe akkor nagy a baj, hogyn nem kell sokat visszaszámolni ahhoz, hogy megérthető legyen, hogy egy idő után arra a pontra jutunk ahol a holdnak a föld felé kellett volna elmozdulnia és bizony bele kellett volna zuhannia.
A dinók fejét bizony leverte volna.
De mindenek előtt olyan tengermozgásokat kellett volna előidéznie amik már akkor leradíroztak volna minden hegyet a szárazföld felszínéről és ennek a vízáradatnak 8 óránként kelett volna körbeérnie a földön.
Tehát dinóknak megint esélyük sem lett volna a megmenekülésre.
Nem kell megijedni ha a biblia szó szerinti értelmezéséről beszélnek egyesek, mert azt ugye nem lehet, mert Jézus a valóságból merített példázatokkal tanított, tehát a mennyek országa nem a vetés-aratás, vagy nem a kenyérdagasztás, hanem olyan mint a vetés-aratás, vagy mint a kenyérdagasztás.
De bizonyos részek meg teljesen értelmetlenek ha nem szó szerint vesszük.
De nem így történt.

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Valóban az állatok közül nem egy igen-igen értelmes, nagyszerűen idomítható, bámulatosan kommunikálnak egymással és az emberrel. Az a tény, hogy ebben a csimpánz igencsak élenjár, a kígyó pedig meglehetősen hátul kullog, az én egyszerű gondolkodásomban inkább az evolúció, s nem a Biblia szószerintisége mellett szól.
Az a tény, hogy a kisgyerek szellemi képessége közel áll az állatokéhoz, s fokozatosan kezd fejlődni, ez is inkább az evolúciót erősíti, noha persze egyáltalán nem bizonyítja.
Az ember azonban hitem szerint nem egy okosabb állat, hanem lényegileg különbözik tőle. Van valamink, ami nekik nincs, nevezzük léleknek, szellemnek vagy szellemi léleknek. Ennek a léleknek a birtokában vagyunk csak képesek az állatvilágot meghaladó módon gondolkodni és kommunikálni, ettől vagyunk Isten képmásai.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Peti.

Nem egy fórumon hallottam már, hogy a kutyák felnőttkori értelmi szintje elérheti a 4 éves ember értelmi szintjét.
Ez azért remek eredmény.
Természetesen nem tudnak beszélni de igen magas értelmi szintet jelent ahhoz képest amire az Evolúció elmélet szerint jutnia kellett volna.

A dzsungelben élő majomcsapatok nyelvrendszerében külön hangok vannak amikkel kommunikálnak.
A légi veszélyt, a kígyókat, a földön közeledő ragadozókat külön-külön hangjelzésekkel illetik.
Más hangot adnak ki amikor nyugalomban vannak, mást amikor izgatottak, mást amikor veszélyben vannak és megint mást amikor egymással torzsalkodnak.....és így tovább.....

A Dél-Amerikában élő Gardner házaspár csimpánzokat kezdett oktatni emberi jelelő nyelvre.
A Csimpánzok ezt önállóan egymás között is és az emberek között is jól alkalmazták.
200-250 szót használtak összesen a csimpánzok ami már elég nagy eredmény ahhoz képest, hogy ismerek alkoholistákat akik 30-40 szóval élnek összesen, a 'lapát" és "lapátnyél" és "műszakvége" kifejezéseken kívül.

A Bálnák éneke, a madarak által kiadott hangok ugyanannyira rendszerezhetők mint a méhek és a hangyák jelnyelve, tehát információ átadás történik és megfejthetőek de nem értjük, mindig.

A Nagybátyám méhészkedik és ő a méhek kaptár körüli repüléséről megmond bizonyos dolgokat.

Bizonyára ezen túl sem fogna csimpánzok könyveket írni, de amint az ábra mutatja kommunikálnak.
Nem nehéz dolog ez, inkább az emberek közötti kommunikáció megfejtése a nehezebb.
Például ha tolatok, és fehéren ég a tolatólámpám, és csipog az autó, és lassan hátrafelé mozog, ráadásul kinn van a fejem az ablakon és kiáltok, hogy vigyázat jövök, akkor négy féle nyelven közlöm, hogy veszélyes manővert hajtok végre, de ennek ellenére mégis alám lépnek, és még énrám néznek mérgesen, hogy az ő egyenes vonalú egyenletes mozgásukat az én kilátásban korlátozott és halmozottam gátolt helyzetemnél fogva vajon miért akadályozom a puszta jelenlétemmel is.
Egyszer talán valaki megfejti az emberek nyelvét is.

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Visszavonom a gratulációt, azt hittem végleg feladtad, hogy az állatok természetükből kifolyólag valaha is képesek voltak az emberi beszédre és gondolkodásra. Ismét csak azt tudom mondani: Ha tudnának emberien gondolkodni és beszélni, már nem is állatok volnának, hanem az emberhez, angyalhoz és az Istenhez hasonló személyes lények.
Arra amit a bibliai kígyó mond, csak és kizárólag egy személy képes. De mivel a kígyó nem ilyen, látnivalóan nem emberien okos és ravasz, képtelen a beszédre, és egyáltalán nem is gonosz (bár vannak emberre is veszélyes fajtái) nyílvánvaló, hogy a kígyó mögött valaki áll. S a Jelenések könyve meg is adja a kulcsot: a Sátán. "Letaszították a nagy sárkányt, az őskígyót, aki maga az ördög, a sátán, aki elcsábítja a világot." (Jel 12,9)
Nem egy állatot taszítottak le, a Sátán nem sárkány és nem kígyó a szó biológiai értelmében, de mivel a szöveg mégis azonosságot állít, ezért nyílvánvaló, teljesen egyértelmű, egészen logikus, és mindenki számára könnyen belátható, hogy csak képletes azonosság van. A kígyós történetet maga a Biblia mondja tehát jelképesnek.
Vagyis nem hitetlenség és nem eretnekség azt állítani, amit a Biblia maga is mond. És ha Isten igéje adott esetben képletesenis szól, azzal nem hazudik, mert nagyon is igaz, csak nem szószerint, hanem átvitt értelemben. Ha mi emberek a kommunikációnk során használunk képletes beszédet, miért ne tehetné Isten is, amikor hozzánk szól.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Peti.

nem voltam ott abban a korban ahol Éva anyánk és Ádám apánk élt.
El tudom képzelni, hogy Éva azért beszélgetett a kígyóval mert ez teljesen természetesnek tűnt a számára.
Hosszú idő lehetett az, hiszen a történetleírás szerint Éva nem csodálkozott, hogy beszél a kígyó.
Ezért elképzelhető, hogy beszéltek az állatok vagy az embernek volt olyan képessége ami által megértette az állatok kommunikációját.

A teremtés idejéhez képest az ember ma gyengébb fizikummal, intellektuális képességekkel és erkölcsi erővel rendelkezik.
A bölcsesség fog megléte és életszakaszainkban betöltött szerepe olyan életmódról árulkodik ami kizárólag növényekkel és gyümölcsökkel táplálkozó élőlények életmódjára utal.

A vakbél csökkent funkcióval rendelkezik.
Korábban talán több szerepe volt az emésztésben.
Ma az a funkciója, hogy ha valami miatt baj történik a gyomorban és sterillé válik akkor a vakbél pótolja azt a flórát ami az emésztésben fontos.
Így nem elképzelhetetlen, hogy az agyunk egy sokkal jobban kihasznált szerv volt.
Ez ugyanis a környezetünkből érkező hatások dekódolásában, megértésében és az onnan érkező eseményekre történő reagálásban segít.
Talán régebben ilyen dolgot is tudott.
A mai magolós rendszerű tanítói munka ami az iskolákban folyik nem a megértést és a gondolkodást segíti, hanem információkat helyez el benne, tehát adathalmazt ad aminek a kezelésében is az iskolai tananyag segít.
Megmondják, hogy mire kell gondolnunk ha ezt, vagy azt látjuk, vagy tapasztaljuk.
Ez szinte kikapcsolja a mai emberek különböző agyterületeit, mert azt az illúziót már beépítették ami a válaszok biztos tudásának az érzését adja.
Ezért van sok olyan ember aki kineveti és megalázza azt az embertársát aki egy általa tudni vélt dologról másként gondolkodik.
Sok agyterület van kikapcsolva az ember fejében így. befékeződik a kreativitás, és a produktivitás.
Ezért is tartom valószínűnek, hogy a világ bűn által való romlásának egyik terméke az, hogy megszűnt a szélesebb területen való kommunikációs képesség.

Bálám esetében viszont már úgy kezeli a biblia a dolgot, hogy egyértelműen csoda történt akkor amikor a szamár megszólalt.
Persze az egy megint más eseményre utal a háttérben.
Ugyanis a szamár nyelvét az az angyal oldotta fel amelyik az esztelen próféta útját állta, és így hallhatóvá vált a teherhordó állat panasza.
A feloldani szó tehát arra enged következtetni, hogy egy Isteni beavatkozás gátolja azt, hogy megértsük az állatok kommunikációját.
El lehet ezen gondolkodni, hogy vajon mi kényelmesedtünk-e el és elfajzottá váltunk az eredeti teremtéshez képest és Ádám zsenialitása már a múlté, vagy a környezetünk van blokkolva?

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Gratulálok Nagy Öröm, fejlődést tapasztalok az eszméidben. A múltkor még az állatok hajdani beszélőképességét képviselted. S ahogy változnak az eszméid, de nem tartod magad hazugnak, úgy változhat a tudomány álláspontja is az újabb és újabb felfedezések ismeretében, annélkül hogy hazugságot kéne feltételeznünk. Az evolúció akkor volna hazugság, ha nyílvánvalóan nem igaz. Nekem elhiheted, szívesen elfogadnám, hogy nem volt evolúció, s azt is, hogy a Biblia szószerint igaz, de az általam ismert érvek alapján jelenleg ezt egyáltalán nem látom bizonyítottnak, sőt az ellenkezőjét tartom valószínűbbnek. Persze ha megszólalna egy kígyó, aki a legravaszabb az állatok között, s mellesleg port eszik, valamint valaki végre megmagyarázná, hogy a két ellentmondó teremtés elbeszélés miként van harmóniába egymással, akkor én is jobban hajlanék a szószerintiségre.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mind a kígyó beszédének az esete, mind Bálám szamarának a megszólalása a Bibliában egyedi esetként van kezelve, ami a nagy általánosságot nem vetíti ki a mindennapokra.
A kígyó megszólalása mögött A Sátán állt, aki egy lázadó angyal.
Úgy mind Bálám szamarának a megszólalása mögött is, ami egy egy őrangyal által volt lehetséges.
Tehát a két állatos beszélgetős eset között a hasonlóság egy egy természet feletti lény beavatkozása volt.

A Bojtos úszós halacs pedig előre elkönyvelt szenzáció volt, amiről olyan biztos állításokat mondtak amik nem bizonyultak igaznak.
1 kihalt halfajta.
2 a dinókkal együtt haltak ki.

A valóság ezzel szemben az, hogy nem haltak ki, és az időpontot sem tudták megmondani.
Ha ennek az állatnak, vagy például a háromkaréjos ráknak, az erszényes oroszlánnak, és a pesiosaurusnak az esetében valótlannak bizonyultak a biztos állításaik és ez még tankönyvekbe is került, holott sem ellenőrive nem volt, sem bizonyítva akkor azt nem evolúciónak, vagy tudománynak nevezik hanem vakításnak, porhintésnek, hazugságnak, kamunak meg nagyzásnak.
És erre az egész evolúció hittanra évente milliárdokat költenek minden országban.

Válasz

Szabó Péter üzente 11 éve

Ha 1984-ben (gondolom az 1884 elírás) valaki azt írja, hogy bojtosúszós halak kihaltak, akkor vagy nem volt tisztában az 1938 utáni szakirodalommal, vagy arra gondolt, hogy sok vagy egyes fajai kihaltak, hiszen a kövületekből több tipusát ismerjük, ma pedig (a Wkipedia alapján mondom) csak kettőt, 1984-ben pedig még csak egyet.
Mindenesetre az a valaki nem volt oktalanabb, mint aki egy kihaltnak vélt hal felfedezéséből bizonyítottnak látja az evolúció hülyeségét, a Biblai teremtés szószerintiségét, a tudósok szándékos hazugságát vagy hozzánemértő ostobaságát.
Én azt hiszem ha kígyók mai beszédképtelensége nem cáfolja a bibliai kígyós történet szószerinti lehetségességét, akkor ez a felfedezés mégannyira sem az evolúciót.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ja.

Az, hogy a nyolcvanas években még könyv jelent meg amiben ezt a halat kihaltnak minősítették, holott a harmincas években kiderült, hogy a halászok gyakran még fognak is ki ilyen halakat, igen messzemenő következtetésekre ad okot.
A harmincas években kiderült tévedést a nyolcvanas évekig nem korrigálták ez arra enged következtetni, hogy a gyík állapot minden országban más időpontban múlt el.

Válasz

senki Róbert üzente 11 éve

Prof. Dr. Werner Buggisch geológus írja az ősmardványok könyvében (22-23 old):

Sokáig abban a HITBEN ÉLTEK a tudósok, hogy a bojtosúszós hal a kihalt élőlények közé tartozik, és csak a fosszíliái maradtak fenn az utókornak.

A devon korú fosszilis halak és a ma élő példányok (más néven Latimeria) között alig van különbség, ami azt jelenti, hogy ez a hal semmit, vagy csak alig valamit változott az elmúlt kerek 400 millió év alatt. A tudósok azt feltételezik ( A MAI PÉLDÁNYOKRA MÁR NEM VONATKOZIK) hogy az ősidőkben ezek az állatok az uszonyaik segítségével mászkáltak a tenger fenekén, azaz úgy használták a két pár uszonyt, mint a négylábúak a lábaikat. Ez azt jelenti, hogy a bojtosúszós hal az összekötő láncszem a halak és a kétéltűek között.

Galácz András írja az Élő kövületekben (112. old): A Latimeria megismeréstörténete...
...egy helyes következtetésláncolat végére tett pontot.

Magyarul mindig megmentik a feltételezésüket. Az evolúció elméletét semmilyen felfedezés nem dönti meg, előre eldöntik mi az eredmény.

-Engem gyíkká változtatott!
-Gyíkká??!
-....De már elmúlt!

- Vonjuk le a logikus következtetést ! Noh ?

http://www.youtube.com/watch?v=qvzNfKvIG9s

Válasz